Σου είπε οτι θα φύγει ιστοπλοΐα με τους φίλους του;

Στο καλό και να σου γράφει… 

Νανά Χατζή

Ναι, αυτή πρέπει να είναι η στάση μιας αξιοπρεπούς ερωτευμένης, που ο σύντροφός της ξαφνικά  της ανακοινώνει οτι το επόμενο τριήμερο απόδρασης στα νησιά, δεν την περιλαμβάνει.

Ας το αναλύσουμε όμως δια της ατόπου απαγωγής. Διότι μην νομίζεις οτι δεν σε νιώθουμε και δεν σε καταλαβαίνουμε, καθώς κι εμείς έχουμε περάσει τα ίδια.

Μπορείς να κάνεις και αλλιώς;

Όχι.

Μπορείς να κάνεις σκηνή και να πεις, δεν είσαι με τα καλά σου που θα σε αφήσω να πας με τους φίλους σου.

Όχι, διότι δεν είναι δεκάχρονο και δεν είσαι η μαμά του.

Μήπως να τον απειλήσεις οτι αν πάει χωρίζετε;

Όχι, διότι μετά θα στραβώσει θεωρώντας οτι τον πνίγεις. Δηλαδή μπορεί να μην πάει για να μην μουρμουράς, αλλά μόλις κάτσει και σκεφτεί τι έκανε, θα σκάσει από το κακό του, θα φύγει με το πλοίο της γραμμής για να πάει να τους βρει και μετά θα σε χωρίσει.

Το μόνο σίγουρο είναι οτι σου την έχει σπάσει.

Το επόμενο σίγουρο είναι ότι δεν θα το καταπιείς αμάσητο, καθώς αυτή η ξαφνική ανδρική κρουαζιέρα, μόνο ναυτικού και ιστιοπλοϊκού ενδιαφέροντος δεν είναι.

varkain.jpg

Κι όμως υπάρχουν λύσεις και για να μετριάσεις την τσαντίλα σου και αν θέλεις να του απαντήσεις στο σπάσιμο:

Να του πεις ‘‘ αχ τέλεια, να περάσετε πολύ ωραία ’’: πίστεψέ με ακόμη και ο πιο άνετος αρσενικός, όταν η καλή του δεν κάνει σκηνή που την εγκαταλείπει, ανησυχεί οτι κάτι τρέχει και θέλει να τον ξεφορτωθεί. Γιατί αλλιώς να χάρηκε τόσο που θα φύγει;

‘‘Αχ μπράβο μωράκι μου κι εμείς έχουμε κανονίσει ένα τριημεράκι με τα κορίτσια και δεν ήξερα πού να το βολέψω’’: και αυτή η ατάκα θα του την σπάσει απεριόριστα.

Τέλος, κάνεις την καρδιά σου πέτρα, σηκώνεσαι και φεύγεις όπου νομίζεις οτι θα περάσεις καλά και κλείνεις και τα κινητά σου.

Σε καμία περίπτωση δεν κάθεσαι σπίτι σου να κλαις την μοίρα σου και να περιμένεις πότε θα έχει η βάρκα σήμα, για να πεις μια καλημέρα στο μωράκι σου και να ρωτήσεις πώς τα περνάει με τα παιδιά.

Μια χαρά περνάει το μωράκι σου, και είναι απολύτως φυσιολογικό να φεύγει με τους φίλους του. Και μπορείς να του πεις οτι δεν έχεις καμία αντίρρηση γι´αυτό, αλλά δεν δείχνει σεβασμό προς τον σύντροφο, το να σε αιφνιδιάζει και να σε φέρνει προ τετελεσμένου γεγονότος. Αυτά τα πράγματα πρέπει τα ζευγάρια να τα συζητούν και ο ένας να σέβεται την άποψη του άλλου.

Αν δεν το καταλάβει, την επόμενη φορά, να φύγεις με τις φίλες σου για Κάϊρο και εκεί συνέδεσέ τον κι όλας… 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares