5 λόγοι για να τον χωρίσεις αμέσως…

Και με συνοπτικές διαδικασίες 

Νανά Χατζή

Τον τσάκωσες να φλερτάρει - και κάτι παραπάνω - με την φίλη σου, την αδελφή σου, την κουμπάρα σου: Όχι ότι η απιστία με μια άγνωστη είναι κάτι που καταπίνεται, αλλά το να την πέσει σε πρόσωπο του στενού περιβάλλοντός σου, όπως καταλαβαίνεις δείχνει απόλυτη έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπό σου.

Είναι άρρωστα ζηλιάρης: όχι δεν είναι από ενδιαφέρον ή από μεγάλο έρωτα. Η παθολογική ζήλια είναι αποκλειστικά και μόνο πρόβλημά του και θα σου καταστρέψει την ζωή. Μην το δέχεσαι.

Είναι βίαιος: μαζί σου, με τον σκύλο, με το παιδί. Η βία ξεκινάει από τους πιο αδύναμους, από αυτούς που δεν μπορούν να αντιδράσουν και προχωράει ανεξέλεγκτα. Και μπορεί να μην έχει ακόμη σηκώσει χέρι, αλλά αν κάθε φορά που μαλώνετε, ουρλιάζει, σπάει πράγματα και σε τρομοκρατεί με την συμπεριφορά του, όπως καταλαβαίνεις δεν θα περάσεις μαζί του και τόσο καλά. 

Καμιά γυναίκα, κανένα παιδί, κανένας άνθρωπος, ή ζωάκι δεν πρέπει να υπομένει αυτό το βασανιστήριο της σωματικής ή λεκτικής βίας, καθώς αυτές οι συμπεριφορές  αφήνουν ανεξίτηλα τραύματα. Ακόμη και στα ζώα.

Έχει χοντρά οικονομικά μπλεξίματα και δεν σου το έχει πει: το έχουμε ζήσει κι αυτό ... Το να είσαι ζευγάρι και μάλιστα χρόνια και ο σύντροφός σου να σου κρύβει ότι είναι χρεωμένος μέχρι τον λαιμό, να σφυρίζει κλέφτικα, να ζείτε και να ξοδεύετε κανονικά σαν να μην τρέχει τίποτε και ένα πρωί να βρεις στην εξώπορτα σου κολλημένο το ραβασάκι από τους δικηγόρους, είναι μια τεράστια ψυχρολουσία, που δύσκολα ξεπερνιέται.

Δεν τον αγαπάς πια: ίσως να συμβαίνει το ίδιο και σε εκείνον. Ίσως να μην τολμά κανείς από τους δυό να το παραδεχτεί και να κάνει το πρώτο βήμα. Ναι, αλλά η ζωή είναι μια φορά. Αν ήταν δύο, ίσως και να είχες το περιθώριο να αφήνεις τον χρόνο να κυλά …

Foto: charlie-foster, djim-loic

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares