Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Είναι έξαλλος μαζί σου;

Τι να κάνεις για να ηρεμήσεις τα πνεύματα 


Νανά Χατζή

Aυτό το άρθρο το αφιερώνω στον σύντροφό μου, που κάθε φορά που μαλώνουμε ή πατάω από τα νεύρα μου καμία φωνή ( χωρίς να του μιλάω άσχημα εννοείται), σοκάρεται και νευριάζει τόσο πολύ που δεν τον σέβομαι και ανεβάζω τα ντεσιμπέλ, που μετά δεν μου μιλάει επί ώρες.

Μετά εμένα με πιάνει το στομάχι μου, οι σφυγμοί  μου να ανατινάσσονται, μετά εκείνος στεναχωριέται που εγώ στεναχωριέμαι και έτσι μπορεί να χάνουμε και δύο συνεχόμενα βράδια από την ζωή μας. Στο τέλος είμαι τόσο εξαντλημένη που ειλικρινά δεν θυμάμαι γιατί μαλώσαμε…

Πώς όμως μπορείς να τον αντιμετωπίσεις όταν είναι απίστευτα θυμωμένος μαζί σου, δεν απαντάει στα τηλέφωνα και δεν θέλει να σε δει ζωγραφιστή;

Κατ᾽αρχήν όλοι οι ψυχολόγοι συμφωνούν ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό, δύο άνθρωποι που περνούν πολλές ώρες μαζί, να τσακώνονται. Είναι απόλυτα υγιές να μαλώνεις λοιπόν με το σύντροφό σου.

Το αφύσικο είναι να σου πετάει μια σπόντα ή μια χοντράδα κι εσύ να κάθεσαι απαθής και να το δέχεσαι. Το ίδιο ισχύει και για εκείνον εννοείται. Αρα καυγάς, ίσον υγεία.

Μην ανησυχείς ότι ένας καυγάς, ή το ότι δεν σου μιλάει θα είναι μοιραίο για την σχέση σας. Σκέψου και τους πολύ κοντινούς σου ανθρώπους, την μαμά, την αδελφή, ή την κολλητή σου. Μπορεί κάποια στιγμή να θυμώσεις μαζί τους, αλλά το βάθος της αγάπης σας είναι τέτοιο, που δεν μπορεί να ραγίσει την σχέση σας.

Ζήτησέ του να μιλήσετε: μπορεί μια συζήτηση να σας πάρει ώρες μέχρι να καταλήξει κάπου, αλλά καλύτερα να προσπαθείς να λύνεις τις διαφορές, παρά να τις βάζεις κάτω από το χαλί.

Αν νιώσεις ότι φταις ζήτησε μια ειλικρινή συγγνώμη: μπορεί να μην είναι καθόλου εύκολο όταν είσαι μαλωμένος με τον άλλον, να καταφέρεις να παραδεχτείς το φταίξιμό σου, αλλά αυτή είναι και η μεγάλη δύναμη ενός ανθρώπου…

Οι γλύκες, τα καλοπιάσματα, τα δώρα και το σεξ, δεν είναι η σωστή αντιμετώπιση για την λύση του καυγά: πρέπει να καταλάβεις γιατί έχει μούτρα και να το λύσετε. Σκοπός δεν είναι να το ξεχάσετε, αλλά να το λύσετε.

Αν παρά τις διαφωνίες, τον τσακωμό και τα μούτρα, νιώθεις ακόμη ερωτικά μαζί του, αυτό είναι ένα τέλειο σημάδι για την σχέση σας.

Foto:war of the roses movie

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ