Είναι έξαλλος μαζί σου;

Τι να κάνεις για να ηρεμήσεις τα πνεύματα 

Νανά Χατζή

Aυτό το άρθρο το αφιερώνω στον σύντροφό μου, που κάθε φορά που μαλώνουμε ή πατάω από τα νεύρα μου καμία φωνή ( χωρίς να του μιλάω άσχημα εννοείται), σοκάρεται και νευριάζει τόσο πολύ που δεν τον σέβομαι και ανεβάζω τα ντεσιμπέλ, που μετά δεν μου μιλάει επί ώρες.

Μετά εμένα με πιάνει το στομάχι μου, οι σφυγμοί  μου να ανατινάσσονται, μετά εκείνος στεναχωριέται που εγώ στεναχωριέμαι και έτσι μπορεί να χάνουμε και δύο συνεχόμενα βράδια από την ζωή μας. Στο τέλος είμαι τόσο εξαντλημένη που ειλικρινά δεν θυμάμαι γιατί μαλώσαμε…

Πώς όμως μπορείς να τον αντιμετωπίσεις όταν είναι απίστευτα θυμωμένος μαζί σου, δεν απαντάει στα τηλέφωνα και δεν θέλει να σε δει ζωγραφιστή;

Κατ᾽αρχήν όλοι οι ψυχολόγοι συμφωνούν ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό, δύο άνθρωποι που περνούν πολλές ώρες μαζί, να τσακώνονται. Είναι απόλυτα υγιές να μαλώνεις λοιπόν με το σύντροφό σου.

Το αφύσικο είναι να σου πετάει μια σπόντα ή μια χοντράδα κι εσύ να κάθεσαι απαθής και να το δέχεσαι. Το ίδιο ισχύει και για εκείνον εννοείται. Αρα καυγάς, ίσον υγεία.

Μην ανησυχείς ότι ένας καυγάς, ή το ότι δεν σου μιλάει θα είναι μοιραίο για την σχέση σας. Σκέψου και τους πολύ κοντινούς σου ανθρώπους, την μαμά, την αδελφή, ή την κολλητή σου. Μπορεί κάποια στιγμή να θυμώσεις μαζί τους, αλλά το βάθος της αγάπης σας είναι τέτοιο, που δεν μπορεί να ραγίσει την σχέση σας.

Ζήτησέ του να μιλήσετε: μπορεί μια συζήτηση να σας πάρει ώρες μέχρι να καταλήξει κάπου, αλλά καλύτερα να προσπαθείς να λύνεις τις διαφορές, παρά να τις βάζεις κάτω από το χαλί.

Αν νιώσεις ότι φταις ζήτησε μια ειλικρινή συγγνώμη: μπορεί να μην είναι καθόλου εύκολο όταν είσαι μαλωμένος με τον άλλον, να καταφέρεις να παραδεχτείς το φταίξιμό σου, αλλά αυτή είναι και η μεγάλη δύναμη ενός ανθρώπου…

Οι γλύκες, τα καλοπιάσματα, τα δώρα και το σεξ, δεν είναι η σωστή αντιμετώπιση για την λύση του καυγά: πρέπει να καταλάβεις γιατί έχει μούτρα και να το λύσετε. Σκοπός δεν είναι να το ξεχάσετε, αλλά να το λύσετε.

Αν παρά τις διαφωνίες, τον τσακωμό και τα μούτρα, νιώθεις ακόμη ερωτικά μαζί του, αυτό είναι ένα τέλειο σημάδι για την σχέση σας.

Foto:war of the roses movie

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares