Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Θέλεις να πάει καλά η σχέση σας;

Κοιμήσου μαζί του στη στάση… 


Νανά Χατζή

Ε, τέτοιο μυστικό δεν μπορούμε να το αποκαλύψουμε και από την πρώτη παράγραφο…

Και ναι, δεν χρειάζεται να στριφογυρίζεις άλλο στο κρεβάτι, ψάχνοντας την ιδανική θέση για να κοιμηθείς. Αμερικάνοι επιστήμονες έχουν κάνει όλη την δουλειά για σένα και μάλιστα έχουν βρει την ιδανική θέση ύπνου που κάνει καλό στη σχέση και σας βοηθάει να αγαπηθείτε ακόμη πιο βαθιά. Για την ακρίβεια φέρνει τον έναν απίστευτα κοντά στον άλλο και βοηθά την σχέση να γίνει στέρεη και δυνατή.

Και ποιά είναι αυτή η στάση που κάνει όλα αυτά τα θαυματουργά, ενώ εσύ κοιμάσαι; Ντα νταννν, είναι η στάση κουταλάκια παρακαλώ και όπως αναφέρει έρευνα δημοσιευμένη στον επιστημονικό ιστότοπο Spinger, πράγματι τα ζευγάρια που κοιμούνται αγκαλιά στην στάση αυτή, ζούν μια σχέση πολύ πιο ποιοτική και τρυφερή από άλλα ζευγάρια.


‘‘Ανακαλύψαμε ότι όταν οι άνθρωποι αγκαλιάζονται, νιώθουν πιο σίγουροι, πιο καλά και τρυφερά, νιώθουν ότι τους αγαπούν. Και ότι αυτές οι αγκαλιές συνήθως οδηγούν στη σεξουαλική συνεύρεση του ζευγαριού, ή προκύπτουν αυθόρμητα μετά το σεξ’’ αναφέρει ο υπεύθυνος του project και καθηγητής U- M LSA στην έδρα της ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Michigan, Robin Edelstein.

Όταν ο σύντροφός σου λοιπόν σε αγκαλιάζει την ώρα του ύπνου στην στάση κουταλάκι, σε κάνει με την θέρμη της αγκαλιάς και του σώματός του να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι προστατευμένη μέσα σε ένα κουκούλι. Νιώθεις ασφαλής και σίγουρη. Ότι γίνεται ένα μ᾽εσένα και του αρέσεις. Έτσι κοιμάσαι πιο ήρεμη, βιώνοντας αυτή την γλύκα της επαφής και μετά αυτόματα την ανταποδίδεις.

Και μην υποτιμάς καθόλου το κουταλάκι, γιατί οι ειδικοί λένε ότι τα περισσότερα ζευγάρια πριν κοιμηθούν, ή χαζεύουν στην ταμπλέτα, ή στέλνουν μηνύματα και μετά γυρνάνε ο ένας την πλάτη στον άλλον. Αυτή η τακτική λοιπόν, είναι πολύ επικίνδυνη για την σχέση, καθώς λίγο λίγο, απομακρύνει και κρυώνει το ζευγάρι. Το κουταλάκι και τα μάτια σου λοιπόν!

Πηγή: cosmopolitan.it

Foto: thiswaycome

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ