10 αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν ερωτεύεσαι

Εσύ τις έχεις νιώσει; 

Νανά Χατζή

1. Οι ορμόνες κάνουν πάρτι: όλες έρευνες των ψυχολόγων και ειδικών σεξολόγων, καταλήγουν στο ότι όταν είσαι ερωτευμένη, νιώθεις ακριβώς όπως κάποιος που έχει κάνει χρήση ουσιών! Η ουσίες ντοπαμίνη, ωκυτοκίνη, αδρελανίνη, που απελευθερώνονται στον οργανισμό, σε οδηγούν σε απίστευτη ανάταση και ευφορία. Σαν να έχεις πάρει ναρκωτικά!

2. Είναι σαν να έχεις μεθύσει: όπως μερικά ποτηράκια κρασί σε χαλαρώνουν και σου λύνουν τη γλώσσα, αλλά αν το παρακάνεις μπορεί να σε κάνουν και λίγο επιθετική, έτσι και η ωκυτοκίνη, η ορμόνη της αγάπης, έχει τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα στον οργανισμό σου.

3. Τα μάγουλά σου κοκκινίζουν, οι παλάμες ιδρώνουν, οι παλμοί της καρδιάς ανεβαίνουν. Μη μου πεις ότι δεν το ᾽χεις νιώσει…

4. Διαστέλλονται οι κόρες των ματιών: όταν κάθεσαι απέναντι από ένα κούκλο που σου αρέσει και του αρέσεις, ή είστε μαζί στο κρεβάτι, το νευρικό σου σύστημα δίνει εντολή στις κόρες των ματιών σου να μεγαλώσουν.

5. Μπορεί να μην έχεις καθόλου όρεξη για φαγητό: δεν σου έχει συμβεί να κάθεσαι μαζί στο τραπέζι με το καινούργιο σου φλερτ και να μην κατεβαίνει μπουκιά; Από την άλλη μόλις αισθανθείς ελαφρώς σίγουρη μαζί του και ηρεμήσεις, τότε αμέσως παίρνεις κιλά!

6. Και φυσικά δεν μπορείς να κοιμηθείς γιατί τον σκέφτεσαι συνέχεια.

7. Μπορεί να σταματήσει να πονάει η μέση, ή ο αυχένας σου: σύμφωνα με έρευνες, ένας τρελός παθιασμένος έρωτας, ενεργοποιεί ακριβώς τις ίδιες ζώνες στον εγκέφαλο που λέγονται pain killers και δίνουν εντολή στο σώμα να μην πονάει. Οπότε με ένα μαγικό τρόπο, μόλις ερωτευτείς παράφορα, εξαφανίζονται και οι χρόνιοι πόνοι.

8. Αλλάζει και η φωνή σου: έρευνες πάλι αναφέρουν ότι όταν μια γυναίκα έλκεται πάρα πολύ από έναν άντρα και απευθύνεται σ᾽αυτόν, η φωνή της γίνεται πιο θυληκή, βελούδινη και πιο ψηλή.

9. Νιώθεις πιο δημιουργική στη δουλειά, στη ζωή σου και κυρίως στο κρεβάτι.

10. Αποκτάς σούπερ δυνάμεις: για τον αγαπημένο σου μπορείς να ξενυχτήσεις χορεύοντας και πίνοντας μέχρι το πρωί, μετά να πας στη δουλειά και καπάκι να πας και γυμναστήριο. Ή να ανέβεις με τα πόδια στα Μετέωρα, ενώ έχεις υψοφοβία! Και πάλι για όλη αυτή την σούπερ δύναμη ευθύνεται η ωκυτοκίνη, που αυξάνει τις δυνάμεις σου και την αντοχή στην κούραση και στον πόνο.

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares