Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

10 αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν ερωτεύεσαι

Εσύ τις έχεις νιώσει; 


Νανά Χατζή

1. Οι ορμόνες κάνουν πάρτι: όλες έρευνες των ψυχολόγων και ειδικών σεξολόγων, καταλήγουν στο ότι όταν είσαι ερωτευμένη, νιώθεις ακριβώς όπως κάποιος που έχει κάνει χρήση ουσιών! Η ουσίες ντοπαμίνη, ωκυτοκίνη, αδρελανίνη, που απελευθερώνονται στον οργανισμό, σε οδηγούν σε απίστευτη ανάταση και ευφορία. Σαν να έχεις πάρει ναρκωτικά!

2. Είναι σαν να έχεις μεθύσει: όπως μερικά ποτηράκια κρασί σε χαλαρώνουν και σου λύνουν τη γλώσσα, αλλά αν το παρακάνεις μπορεί να σε κάνουν και λίγο επιθετική, έτσι και η ωκυτοκίνη, η ορμόνη της αγάπης, έχει τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα στον οργανισμό σου.

3. Τα μάγουλά σου κοκκινίζουν, οι παλάμες ιδρώνουν, οι παλμοί της καρδιάς ανεβαίνουν. Μη μου πεις ότι δεν το ᾽χεις νιώσει…

4. Διαστέλλονται οι κόρες των ματιών: όταν κάθεσαι απέναντι από ένα κούκλο που σου αρέσει και του αρέσεις, ή είστε μαζί στο κρεβάτι, το νευρικό σου σύστημα δίνει εντολή στις κόρες των ματιών σου να μεγαλώσουν.

5. Μπορεί να μην έχεις καθόλου όρεξη για φαγητό: δεν σου έχει συμβεί να κάθεσαι μαζί στο τραπέζι με το καινούργιο σου φλερτ και να μην κατεβαίνει μπουκιά; Από την άλλη μόλις αισθανθείς ελαφρώς σίγουρη μαζί του και ηρεμήσεις, τότε αμέσως παίρνεις κιλά!

6. Και φυσικά δεν μπορείς να κοιμηθείς γιατί τον σκέφτεσαι συνέχεια.

7. Μπορεί να σταματήσει να πονάει η μέση, ή ο αυχένας σου: σύμφωνα με έρευνες, ένας τρελός παθιασμένος έρωτας, ενεργοποιεί ακριβώς τις ίδιες ζώνες στον εγκέφαλο που λέγονται pain killers και δίνουν εντολή στο σώμα να μην πονάει. Οπότε με ένα μαγικό τρόπο, μόλις ερωτευτείς παράφορα, εξαφανίζονται και οι χρόνιοι πόνοι.

8. Αλλάζει και η φωνή σου: έρευνες πάλι αναφέρουν ότι όταν μια γυναίκα έλκεται πάρα πολύ από έναν άντρα και απευθύνεται σ᾽αυτόν, η φωνή της γίνεται πιο θυληκή, βελούδινη και πιο ψηλή.

9. Νιώθεις πιο δημιουργική στη δουλειά, στη ζωή σου και κυρίως στο κρεβάτι.

10. Αποκτάς σούπερ δυνάμεις: για τον αγαπημένο σου μπορείς να ξενυχτήσεις χορεύοντας και πίνοντας μέχρι το πρωί, μετά να πας στη δουλειά και καπάκι να πας και γυμναστήριο. Ή να ανέβεις με τα πόδια στα Μετέωρα, ενώ έχεις υψοφοβία! Και πάλι για όλη αυτή την σούπερ δύναμη ευθύνεται η ωκυτοκίνη, που αυξάνει τις δυνάμεις σου και την αντοχή στην κούραση και στον πόνο.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

CELEBS

Μελίσα Μακάρθι: Ποια είναι η διάσημη κολλητή της Μέγκαν Μαρκλ;

Η ηθοποιός μιλά πάντα με τα καλύτερα λόγια για τη Δούκισσα του Σάσσεξ

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη