Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Έρωτας στα χρόνια του Η1Ν1

Είναι ο φαρμακοποιός το πιο σέξι επάγγελμα σήμερα;


Νανά Χατζή

“Αργήσατε” μου είπε με ένταση η φαρμακοποιός στη γειτονιά μου. “Όταν σας παρακαλούσαμε να κάνετε το εμβόλιο δεν θέλατε. Τώρα θα έρθει σε 15 ημέρες και αν.”

Την ίδια χυλόπιτα έφαγα και χθες που έψαχνα σε 20 περίπου φαρμακεία το Ταμιφλού, για να προστατευτώ προληπτικά. Μέχρι που έφτασα στο 21ό περίπου φαρμακείο στα Μελίσσια και εκεί μια ηλιαχτίδα ελπίδας φώτισε το πρόσωπό μου.

-“Δεν χρειάζεται να το πάρετε” μου είπε ο φαρμακοποιός που φορούσε μάσκα και μου έκλεισε με νόημα το μάτι.

- “Δεν χρειάζεται;”

- “Αν δεν έχετε συμπτώματα, μην το πάρετε.”

- “Δηλαδή έχετε;”

- “Τι να έχουμε;”

- “Ταμιφλού.”

- “Έχουμε, αλλά δεν δίνουμε.  Μόνο με συνταγή γιατρού.”

- “Το εμβόλιο το έχετε;”

- “Θα το φέρουμε άμεσα, αλλά όλα είναι παραγγελίες.”

Το ξανακοίταξα καλύτερα μέσα από την ιατρική μάσκα. Ήταν καστανός, με χοντρά γυαλιά, πολύ σέξι φωνή, ζεστή αύρα και πολύ έξυπνα καστανά μάτια. Μου θύμισε λίγο τον καθηγητή από το Casa de Papel. Για την ακρίβεια μου τον θύμισε πολύ. Κι εκεί ήταν που μου φάνηκε και λίγο σέξι.

Ο Μπάμπης ο Ταμιφλού και ο Ρίτσαρν Γκηρ

Ο μόνος φαρμακοποιός στο λεκανοπέδιο που είχε Ταμιφλού και εμβόλιο για το Η1Ν1, ήταν απέναντι μου και μου έκλεινε και το μάτι.

Του το έκλεισα κι εγώ… Έφυγα άπραγη, αλλά γεμάτη σκέψεις. Τελικά κάθε εποχή και κάθε γενιά έχει τον ήρωά της. Κάποτε στα 80’s, όταν έπαιζε ο Ρίτσαρντ Γκηρ το “Ιπτάμενος και τζέντλεμαν” ήταν πολύ της μόδας οι ένστολοι και οι πιλότοι. Mετά είχαν τρελή πέραση οι μπάρμεν και οι djs, γιατί όλες ξεροσταλιάζανε στα μπαράκια και ήθελαν να πίνουν τζάμπα. Μετά έγιναν hot οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, οι body builders και οι πορτιέρηδες, γιατί ήταν μπρατσωμένοι και παιδαράδες και σε έβαζαν κι εσένα και τις φίλες σου με την μια στο μπαρ. Άσε που πουλούσες μούρη, γιατί όλοι κάθονταν μέσα στο κρύο στην ουρά κι εσύ ερχόσουν σεινάμενη κουνάμενη κι έμπαινες με την μία μέσα, λες και ήσουν σταρ. Στα 90᾽ς λόγω Κωστόπουλου και σια, έγιναν μόδα οι εκδότες, οι δημοσιογράφοι και οι φωτογράφοι, μετά οι μοντέλοι, μετά οι σεφ και οι μάστερ σεφ και πάει λέγοντας.

Οι γιατροί και οι δικηγόροι δεν έχουν φύγει ποτέ από την μόδα, ειδικά στην Ελλάδα, αλλά να τώρα που προστίθενται στα πιο ποθητά επαγγέλματα που οι γυναίκες θεωρούν σέξι και οι φαρμακοποιοί. Ε, δεν είναι λίγο πράγμα να έχεις το εμβολιάκι και το Ταμιφλού σου την ώρα που το χρειάζεσαι…

Εγώ πάντως το απόγευμα πάω Μελίσσια, που έχω κλείσει ραντεβού με τον κούκλο φαρμακοποιό για το εμβόλιο. Σας αφήνω τώρα, για να προλάβω και το κομμωτήριο. Ε, τι έτσι θα πάω, αχτένιστη και χωρίς σελάκ;

Photos: CyprusTimes

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.