Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Θέλεις να παντρευτείς; 3 λόγοι για να αποφύγεις τη... προγαμιαία συμβίωση!

Σκέψου τους. 



 Βλέπω πολλές φίλες και γνωστές που είναι ακόμα αδέσμευτες, αν και έξυπνες, εμφανίσιμες και επιτυχημένες. Ούτε το 2014 τους επιφύλαξε το μεγάλο έρωτα και αισθάνονται έντονη απογοήτευση, διαμαρτυρόμενες κυρίως για τρία πράγματα: 

 1. Δεν μπορούν να βρουν τον κατάλληλο σύντροφο 

2. Οι άντρες τις αντιμετωπίζουν με αδιαφορία και περιφρόνηση

3. Έχουν κολλήσει σε αδιέξοδες σχέσεις

Τι είναι αυτό που τις οδηγεί άραγε στη μοναξιά; Υπάρχουν ορισμένες κοινές γυναικείες παγίδες στις οποίες, αν πέσεις, τότε οι πιθανότητες να συνάψεις μια μακροχρόνια σχέση που θα καταλήξει σε δαχτυλίδι αρραβώνα ή γάμου μειώνονται. Η μεγαλύτερη παγίδα από αυτές είναι η συγκατοίκηση.  Να λοιπόν γιατί πρέπει να την αποφύγεις.

1. Οι άντρες και οι γυναίκες έχουν εντελώς διαφορετική αντίληψη για τη σημασία του «μαζί». Οι μεν το βλέπουν ως ένα μη απαραίτητο test drive, ενώ εσύ ως ένα βήμα πριν την επίσημη δέσμευση. Τα ζευγάρια που βρίσκονται σε αυτή τη σύγχυση αντιμετωπίζουν ήδη πρόβλημα.

2. Η συμβίωση έχει συχνά ως αποτέλεσμα τη μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας που αποτελεί και κίνητρο για μια πρόταση αρραβώνα ή γάμου. 

3. Ο άντρας (αισθάνεται ότι παύει) να είναι κυνηγός. Μια σχέση που πέρασε το στάδιο της συμβίωσης διαβρώνεται συχνά από την αδιαφορία και την απάθεια του συντρόφου. Η έλλειψη ενθουσιασμού και πάθους είναι αποθαρρυντική για μια γυναίκα και δεν είναι λίγες οι φορές που ένας άντρας θα υποστηρίξει ότι τελικά δεν έχει και τόση σημασία αυτή η φλόγα του έρωτα.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός