Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 μαθήματα που πήραμε φλερτάροντας με το λάθος άνθρωπο

Για να μην σε πιάσουν αδιάβαστη..



Όλες έχουμε περάσει από τη φάση των ραντεβού χωρίς νόημα. Τι γίνεται όμως, όταν μιλάμε για ανούσιες και αδιέξοδες σχέσεις; Εκεί τα πράγματα γίνονται λίγο πιο σοβαρά, μιας και έχουμε να κάνουμε με δυο ανθρώπους που μοιράζονται από κοινού τη ζωή τους. 

Αν αισθάνεσαι μόνη στην προσπάθεια ανεύρεσης του Mr Perfect και σε μπερδεύουν οι χαρακτήρες που γνωρίζεις, διάβασε και συμβουλέψου το παρακάτω αφιέρωμα για τα σημάδια του Mr Wrong, του τύπου δηλαδή, που δε θα έπρεπε ποτέ να επενδύσεις.
 
Μάθημα 1ο: Αν ο σύντροφος σου διαρκώς προσπαθεί να αποδείξει την αγάπη του για εσένα με τον πιο ακριβό τρόπο, τότε σκέψου μήπως χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο για να καλύψει την πραγματική του πρόθεση, που ενδεχομένως να μην έχει καμία σχέση με το συναισθηματικό του κόσμο. Υπερκαλύπτοντας τις υλιστικές σου ανάγκες με σπατάλες, οι συναισθηματικές σου βρίσκονται στο περιθώριο και κάποια στιγμή θα το αντιληφθείς. Κάν' το, πριν να είναι αργά.
 
Μάθημα 2ο: Μην επενδύεις σε συντρόφους που είναι «φθηνοί». Τι εννοώ; Η ισορροπία μεταξύ του πρώτου τύπου άντρα που αναφέραμε και αυτού εδώ, βρίσκεται κάπου στη μέση. Ένα κερασμένο δείπνο, ένα τυπικό και μικρής αξίας δώρο ή ακόμα και η από κοινού πληρωμή των εξόδων σας, είναι δείγματα όχι μόνο οικονομικής, αλλά και συναισθηματικής επένδυσης. Αν βγαίνεις με κάποιον που ποτέ δε σκέφτηκε να σου αγοράσει ένα μπουκέτο λουλούδια στη γιορτή σου, τότε μάλλον είσαι με το λάθος άνθρωπο. 
 
Μάθημα 3ο: Μη βιαστείς να εξελίξεις τη σχέση σας ή καλύτερα μη δεχτείς να συμβεί αυτό τόσο γρήγορα. Θα σου δώσω για παράδειγμα τη φίλη μου την Κατερίνα: Η φιλία της με ένα συνάδελφο εξελίχθηκε σε προσωπική – ερωτική σχέση και συμβίωση σε διάστημα 7 μηνών, για να διαπιστώσει τελικά, πως αυτό ήταν ένα τραγικό λάθος. Τα στιγμιαία συναισθήματα τύπου πεταλούδας στην καρδιά, μπορεί να σε οδηγήσουν σε μη λογικές αποφάσεις. Χειρίσου τη σχέση ως τη μεγαλύτερη σου επένδυση. Θα ξόδευες όλες τις οικονομίες σου για εκείνη, αν δεν είχες προχωρήσει σε μια εμπεριστατωμένη μελέτη; Μάλλον όχι. Η καρδιά σου λοιπόν, είναι ένα βραβείο και όποιος το κερδίσει, οφείλει να το αξίζει.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.