Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Φίλοι ή ερωτευμένοι; Τεστ 0 3 αλήθειες για τη φιλία με «πλεονεκτήματα»

Είμαστε φίλοι ή κάτι παραπάνω;



Το ερώτημα που βασανίζει συχνά μια single: να προχωρήσει ή να μην προχωρήσει σε one night stand με τον κολλητό; Βγαίνετε έξω μαζί, του εκμυστηρεύεσαι οτιδήποτε σε απασχολεί σε προσωπικό ή όχι επίπεδο, γνωρίζει τα χόμπι σου και τους πρώην σου. Γιατί να μην το κάνεις; 

Πριν "θολώσεις" τα όρια της φιλίας σου με τον καλύτερο σου φίλο, το ζήτημα απαιτεί σοβαρή σκέψη. Μπορεί να είδαμε happy end στην ταινία Friends with Benefits, όμως στην πραγματικότητα δε συμβαίνει πάντα το ίδιο. Ιδού οι λόγοι:

1. Μπορεί να γίνει μάθημα προς αποφυγή. Λένε πως «στα φιλικά μπαίνουν τα καλύτερα γκολ» και φαντάζομαι το έπιασες το υπονοούμενο. Ωστόσο, η ερωτική επαφή με τον καλύτερο σου φίλο, μπορεί να καταλήξει στο ακριβώς αντίθετο, δηλαδή στην απογοήτευση. Διαφορές στις σεξουαλικές σας επιθυμίες και φαντασιώσεις είναι δυνατό να κάνουν τη ζημιά. Που είναι το κακό; Ότι σε περίπτωση που συμβεί το παραπάνω, όχι μόνο θα τον απορρίψεις ως εραστή, αλλά αυτομάτως θα τον απορρίψεις και από φίλο. Θυμήσου με!

2. Κάθε ερωτικός σύντροφος έχει ημερομηνία λήξης. Σκέψου το καλά κι αναλογίσου τις επιπτώσεις πριν κάνεις το πρώτο «πονηρό» βήμα πέρα από τα όρια της φιλίας σας, αν δεν μπορείς να φανταστείς την υπόλοιπη ζωή σου δίχως αυτόν. 

3. Οι Friends with Benefits καταλήγουν συνήθως σε αδιέξοδες σχέσεις. Ή καλύτερα, ένας από τους δυο θα κολλήσει συναισθηματικά, ακόμα και για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς ανταπόκριση. Πάρε παράδειγμα μια γυναίκα που έρχεται σε ερωτική επαφή με τον κολλητό της για περισσότερο από δέκα μήνες. Το συναισθηματικό της δέσιμο πιθανότατα να μην καλύπτεται πια και η ίδια θα το παραδεχτεί. Τι γίνεται όμως, όταν η αντρική πλευρά υποστηρίζει το «σε αγαπώ, σε εκτιμώ, αλλά..»; Είναι προτιμότερο να αφήσεις στην άκρη τον πλατωνικό σου έρωτα και να επιστρέψεις στα όρια της φιλίας, παρά να δοθείς σωματικά και ψυχικά σε κάποιον που δε θέλει να δεσμευτεί. 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.