Εσένα ποιος τύπος άντρας σε ελκύει; Μάθε τι σημαίνουν οι επιλογές συντρόφου για την προσωπικότητα σου!

Ο κακός ή ο ήρωας;

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Αν διαρκώς πέφτεις επάνω στον ίδιο τύπο άντρα, κάθε φορά που βρίσκεσαι σε αναζήτηση νέου συντρόφου, τότε αυτό το κείμενο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου.

Υπάρχουν στοιχεία του χαρακτήρα μας και της προσωπικότητας μας, που μας κάνουν επιρρεπείς στην προσέλκυση και προσκόλληση σε ανισόρροπους... εταίρους. Είναι σημαντικό να δώσεις μεγάλη προσοχή σε αυτό, γιατί αν καταφέρεις και αλλάξεις τακτική, θα βάλεις στη ζωή σου τους κατάλληλους ανθρώπους.

Ποιος τύπος άντρας σε ελκύει και τι σημαίνει η κάθε επιλογή;

1. Ο «νάρκισσος».

Μια σύντομη περιγραφή: Είναι γοητευτικός, ταλαντούχος, επιτυχημένος, όμορφος και αυτή η αφοπλιστική μαγεία του είναι σαν ξόρκι που ρίχνει σε όλες τις γυναίκες εκεί έξω, για να τις κατακτήσει. Μια τυπική συνομιλία μαζί του θα σε εντυπωσιάσει, από το πόσο καλά ξέρει να χειρίζεται το λόγο και να παίζει με τις λέξεις. Όμως, μόλις βγείτε τα πρώτα ραντεβού, θα διαπιστώσεις τις εξωπραγματικές απαιτήσεις του και τον εγωκεντρισμό του, που έχουν ως συνέπεια τις επικρίσεις ενάντια του γυναικείου φύλου. 

Τι σημαίνει η επιλογή σου: Είσαι πιθανότατα ένας ακόμα νάρκισσος. Το κοινό σας σημείο είναι ότι, εν τέλει, αγαπάτε ελάχιστα τον εαυτό σας. Στην πραγματικότητα, σχεδόν τον αντιπαθείτε και οι τάσεις αυτοκολακείας, αλαζονείας και τελειομανίας είναι μια προσπάθεια κάλυψης των προσωπικών σας ανασφαλειών. 

2. Ο «συναισθηματικά μη διαθέσιμος»

Μια σύντομη περιγραφή: Δεν δείχνει "ανυπομονησία" για εσένα. Είναι αναποφάσιστος και βρίσκει διαρκώς προφάσεις, ώστε να σε αποφύγει. Βιάζεται να σε διεκδικήσει, όχι όμως για μια μόνιμη σχέση.

Τι σημαίνει η επιλογή σου: Αισθάνεσαι ανάξια κι αυτό γιατί κάποιος παλαιότερα δεν κατάφερε να σταθεί πλάι σου, ενώ ήταν τόσο σημαντικός για εσένα. Κάποιος, δηλαδή, ουσιαστικός παράγοντας στήριξης στη ζωή σου δεν ήταν εκεί ή ήταν αμελής. Για να αντιμετωπίσεις αυτή την αρνητική εντύπωση που δημιούργησες για τον εαυτό σου, πρέπει αρχικά να κάνεις ένα σύντομο flash back και να συγχωρέσεις το πρόσωπο που απέτυχε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σου.

3. Ο « σχεδόν τέλειος».

Μια σύντομη περιγραφή: Στα μάτια σου μοιάζει με το πιο ακριβό διαμάντι στον κόσμο, ωστόσο έχει μερικές μικρές ατέλειες. Είναι θα λέγαμε «σχεδόν τέλειος» και τα μικρά του ελαττώματα μπορούν να διορθωθούν, χάρη στις δυνατότητες που του έχεις αναγνωρίσει. Αποτελεί κάτι σαν project για σένα να το καταφέρει. 

Τι σημαίνει η επιλογή σου: Είσαι το παράδειγμα της γαϊδουρινής υπομονής στις σχέσεις. Τις περισσότερες φορές καλύπτεις  τα σφάλματα των συντρόφων σου με δικαιολογίες τόσο προς τον ίδιο σου τον εαυτό, όσο και προς τρίτους. Αυτό συμβαίνει ως αποτέλεσμα συγχώρεσης ενός ή περισσότερων προσωπικών λαθών.

4. Ο «κριτής όλων».

Μια σύντομη περιγραφή: Είναι αυτός ο άντρας που σε κατηγορεί για οτιδήποτε συμβαίνει σε αυτόν τον κόσμο, ακόμα κι αν δε φταις εσύ. Είναι ο τύπος που αισθάνεται ανώτερος όταν σου μιλάει σαν να είσαι μικρό παιδί, επικρίνει διαρκώς το χαρακτήρα σου και υποτιμάει την προσωπικότητα σου.

Τι σημαίνει η επιλογή σου: Αντιμετωπίζεις προβλήματα με τη διατήρηση των συναισθηματικών ορίων. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ενστικτωδώς τα όρια της συναισθηματικής ευθύνης ανάμεσα σε σένα και τους άλλους.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares