Εφήμερο ειδύλλιο ή ο άντρας της ζωής σου; Απάντησε στις παρακάτω 4 ερωτήσεις για να το διαπιστώσεις!

Κάνε το τεστ. 

Γεωργία Κοντού

Ο ενθουσιασμός θολώνει την κρίση σου και δεν σε αφήνει να εκτιμήσεις πόσες πιθανότητες έχει η καινούρια σου γνωριμία να εξελιχθεί σε μακροχρόνια σχέση; Οι τέσσερις ερωτήσεις που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να την αξιολογήσεις όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά και να καταλάβεις αν συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για να μακροημερεύσει. 

1. Πόσα κοινά έχεις μαζί του; Εύκολο να το ρωτάς, δύσκολο να το απαντάς, ειδικά τον πρώτο καιρό, όταν πολλά ζευγάρια περνούν υπέροχα χωρίς απαραίτητα να ταιριάζουν ιδιαίτερα - επειδή απλώς και μόνο ταιριάζουν στο κρεβάτι... Ενώ όμως το γνωστό ρητό προσπαθεί να μας πείσει ότι τα ετερώνυμα έλκονται, διάφορες μελέτες της ψυχολογίας έχουν δείξει ότι οι σύντροφοι που μένουν μαζί για πολλά χρόνια είναι συνήθως εκείνοι που έχουν κοινούς κώδικες επικοινωνίας, στόχους, αξίες και ενδιαφέροντα.

2. Έχει γνωρίσει ο ένας τους φίλους του άλλου; Αν ναι, τότε μάλλον είναι πρόθυμος να σε βάλει για τα καλά στη ζωή του - κι εσύ αυτόν στη δική σου. Δεν το λέει μόνο η εμπειρία, αλλά και τα επιστημονικά δεδομένα: όσο περισσότερους φίλους του μας συστήνει ο σύντροφός μας, τόσο περισσότερο φαίνεται να μας αποδέχεται και τόσο πιο πιθανό είναι να κρατήσει η σχέση μας.

3. Όταν βγαίνετε έξω, έχει μάτια και για άλλες; Όταν αισθανόμαστε ότι είμαστε σε μια σχέση που υπολογίζουμε συνήθως παύουμε, έστω και υποσυνείδητα, να κοιτάμε γύρω μας, ακόμη κι αν περάσει από δίπλα μας ο Μάθιου Μακόναχι (εντάξει, τότε ίσως να κάναμε μια εξαίρεση). Το ίδιο ισχύει και για το σύντροφό μας, σύμφωνα με τους ψυχολόγους. Αν, από την άλλη, εκείνος "αφαιρείται" κάθε φορά που μπαίνει στο μπαρ μια ελκυστική γυναίκα, πιθανότατα δεν μας βλέπει ως τίποτα περισσότερο από ένα ειδύλλιο.

4. Πώς αντιδρά ο νέος σου σύντροφος στην ιδέα της -οποιασδήποτε- δέσμευσης; Δεν αναφερόμαστε, απαραίτητα, σε συζητήσεις γύρω από το γάμο και τη δημιουργία οικογένειας (αυτές άλλωστε τις αποφεύγουν οι περισσότεροι άντρες, κάθε ηλικίας, στην αρχή μιας γνωριμίας). Αν όμως δείχνει διστακτικός ακόμη κι όταν του προτείνεις π.χ. να προγραμματίσετε ένα διήμερο ταξίδι για τον επόμενο μήνα, η σχέση σας ίσως έχει ημερομηνία λήξης στο μυαλό του. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares