Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Friendship goals: Σίγουρα αυτές τις συμπεριφορές πρέπει να τις αποφύγεις σε κάθε φιλική σχέση

Για μια σχέση υγιή, βασισμένη σε σωστά θεμέλια

 


Κωνσταντίνα Κύρκου

 

Είμαι σίγουρη πως θα έκανες τα πάντα για τους καλύτερούς σου φίλους, αφού είναι οι άνθρωποι που επέλεξες εσύ η ίδια προκειμένου να γίνουν δεύτερη οικογένεια. Περνάτε μαζί δυσάρεστες στιγμές που προκύπτουν ενώ μοιράζεστε πάντα την χαρά σας. Η στήριξη και η αγάπη είναι αμοιβαία αισθήματα και γνωρίζεται τις ανάγκες ο ένας του άλλου, χωρίς να ειπωθεί λέξη. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες συμπεριφορές που μπορεί να φθείρουν την πολύτιμη αυτή σχέση που ανέπτυξες με τους φίλους σου και καλό θα ήταν να αποφεύγονται και από τις δύο πλευρές. Γιατί κάθε σωστή φιλική σχέση βασίζεται πάντα σε υγιή θεμέλια.

 

 

Θέλεις πάντα να σε υποστηρίζουν. Όπως ανέφερα και προηγουμένως σε κάθε φιλική σχέση υπάρχει η στήριξη χωρίς αυτό να ζητηθεί. Όμως όταν εσύ ή εκείνοι αντίστοιχα εντοπίζουν πως η συμπεριφορά σου είναι λάθος ή βλαπτική για τον εαυτό σου ή τους άλλους, ασφαλώς και δεν μπορούν να σε υποστηρίζουν σε αυτό. Μόνο ο ειλικρινής διάλογος είναι ο δρόμος προς την λύση, όποια και να είναι αυτή.

Μιλάς σε τρίτους για εκείνους. Αναμφίβολα όπως κάθε ανθρώπινή σχέση έχει τα δικά της θέματα, έτσι και η φιλία  δεν μπορεί να είναι πάντα τέλεια. Το να εκθέσεις τα προβλήματα που υπάρχουν σε κάποιον τρίτο, ασφαλώς και δεν θα λύσει το ίδιο το πρόβλημα και πιθανότατα να δημιουργήσει νέα. Όταν έχεις κάποιο παράπονο απο την κολλητή σου καλύτερα να το συζητήσεις ευθέως μαζί της, καθώς είναι η άμεσα ενδιαφερόμενη και πρέπει να γνωρίζει τι συμβαίνει.

 

 

Μην πιέζεις για επιλογές δικές σου. Θα έχουν υπάρξει φορές που το πρόγραμμα σας δεν ταιριάζει απόλυτα με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να κάνετε αυτά που θέλει ο ένας ή ο άλλος. Δεν υπάρχει λόγος για πιέσεις επειδή εκείνη ή εσύ θέλεις να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο σε κάτι άλλο παρά στην φίλη σου.

Δεν τους ακούς. Σίγουρα όταν έχεις ένα πρόβλημα με τον σύντροφό σου ή σου έγινε μια νέα πρόταση για δουλειά, θέλεις να το συζητήσεις μαζί με την παρέα σου και να σε ακούσει προσεκτικά. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για εκείνους. Δώσε προσοχή σε αυτά που έχει να σου πει χωρίς να στέλνεις μηνύματα στο κινητό ή να σκέφτεσαι τα δικά σου. Θυμήσου πως καλός φίλος είναι ο καλός ακροατής.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς μπορεί η τοξική θετικότητα να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σου

6 «τοξικά θετικές» συμπεριφορές που καταστρέφουν τις ερωτικές σου σχέσεις χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι

ΣΧΕΣΕΙΣ

10 συμπεριφορές που απωθούν τον άλλον και χαλάνε μια σχέση

Αναγνωρίζεις κάποια από αυτές τις συμπεριφορές σε σένα ή στον σύντροφό σου;

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια