Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Η απιστία δεν είναι λάθος, είναι επιλογή

No more excuses, γιατί όλα τα άλλα είναι απλά  δικαιολογίες



Αν έχεις άθελά σου υπάρξει έστω και μια φορά μέρος ενός ανθρώπινου τριγώνου,  ξέρεις ότι είναι άβολα.
Αν ο σύντροφός σου είναι σε κάποια άλλη αγκαλιά ενώ εσύ ξέρεις ότι βρίσκεται σε ταξίδι για δουλειές, ξέρεις το συναίσθημα. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί εγωπαθείς σ' αυτόν τον πλανήτη.
Ακόμα κι αν έχεις δει χιλιάδες σειρές και ταινίες με θέμα την απιστία, ακόμα κι αν έχεις μεταβολίσει άπειρα σενάρια εκδίκησης, μανίας, αυτοκαταστροφής, θλίψης και πάει λέγοντας, το να το ζεις στο πετσί σου είναι μια εμπειρία που δεν συγκρίνεται με κανένα χολιγουντιανό μπλοκμπάστερ.

Κι αν βρίσκεσαι στο 2020 και η μοιχεία δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα, και αν στις μέρες μας έχει αποενοχοποιηθεί περισσότερο από ποτέ, ακόμα και αν τα lifestyle περιοδικά και οι τάσεις της θετικής ψυχολογίας σου λένε να μην το κάνεις θέμα, να μην της δώσεις πολλή σημασία… Αν οι φίλες σου προσπαθούν να σε πείσουν ότι συμβαίνει και στις… καλύτερες οικογένειες… Αν η μαμά σου σου λέει ότι έτσι κάνουν οι άντρες και εμείς πού και πού κάνουμε απλώς τα στραβά μάτια.

Μην αφήνεις, μην αφήσεις να σε κοροϊδεύουν…

Και κυρίως μην αφήσεις να σε πείσει -εκείνος- ότι ήταν απλώς ένα λάθος!

Λάθη κάνουμε στην ορθογραφία.

Σε μια σχέση λάθος είναι να θεωρούμε τον άλλον δεδομένο.

Λάθος είναι να τον κοροϊδεύουμε πίσω από την πλάτη του.

Λάθος είναι να αργούμε τακτικά στα ραντεβού μας.

Η απιστία όμως δεν είναι λάθος – είναι επιλογή.

 Όπως καταλαβαίνεις ότι από προτεραιότητά του η σχέση σας γίνεται επιλογή – μία από τις επιλογές που έχει ή θέλει να έχει.

Κι αυτό ακριβώς πρέπει να συνειδητοποιήσεις: το επέλεξε, το επέλεξε να σε εξαπατήσει.

Μη διανοηθείς να πέσεις στην παγίδα, μην αφήσεις κανένα περιθώριο να τον αφήσεις να σε πείσει  ότι η απιστία του ήταν απλώς ένα λάθος και τώρα συνειδητοποιεί ότι δεν έπρεπε να το έχει κάνει.

 Η απιστία είναι μια πράξη δειλίας και δεν έχει καμία σχέση με τα λάθη που συμβαίνουν "κατά λάθος".

 

 Είναι μια επιλογή που γίνεται από την απληστία - δεν εκτιμά τι έχει αλλά δεν ούτε είναι πρόθυμος να σε αφήσει. Επέλεξε να ζήσει μια περιπέτεια ή να έχει έναν ακόμα δεσμό παράλληλα με τη δική σας σχέση επειδή αυτή του η απόφαση και αυτή του η πράξη τον κάνουν ευτυχισμένο.

Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο μπήκε στη διαδικασία της απιστίας ήταν επειδή του έδωσε αυτο-ικανοποίηση.

Η απιστία είναι μια ενέργεια που σκόπιμα κάποιος πληγώνει έναν άλλον άνθρωπο για να ικανοποιήσει τις δικές του εγωιστικές ανάγκες. Και θα ήταν αφελές να πιστεύει ότι η επιλογή του αυτή δεν θα σε πλήγωνε ή ότι ο ίδιος δεν είχε την πρόθεση να σε πληγώσει.

 

 

Η απιστία δεν είναι κάτι που κάνει κάποιος κατά λάθος επειδή δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του. Εκτός κι αν υπάρχει κάποιο παθολογικό ή ψυχολογικό πρόβλημα, κάτι που αν συνέβαινε θα το γνώριζες ήδη.

 Κάθε ενέργεια που κάνουμε οι ενήλικες έχει εγκριθεί από τον εγκέφαλό μας, πράγμα που σημαίνει ότι έχει αποφασίσει να κάνει έναν άλλο άνθρωπο να νιώσει άθλια ενώ εκείνος απολαμβάνει τη στιγμή της ευτυχίας του.

 Κι όμως όλα θα ήταν πολύ πιο απλά. Όλα είναι πιο απλά όταν κάποιος είναι ειλικρινής αρχικά με τον εαυτό του κι έχει το θάρρος των πράξεών του. Του ήταν τόσο δύσκολο να παραδεχτεί ότι δεν είναι ικανοποιημένος με το πώς είναι τα πράγματα; Του ήταν τόσο δύσκολο να σου πει πώς αισθάνεται για να προσπαθήσετε να διορθώσετε το πρόβλημα ή να φύγει πριν σου προκαλέσει τόσον άδικο πόνο;

 

 Σίγουρα, δεν ήταν. Τότε γιατί δεν το έκανε; Δεν το έκανε επειδή ήθελε να δοκιμάσει κάτι νέο. Μπορεί να βαρέθηκε με αυτό που είχατε. Πήρε υπερβολική δόση από την αγάπη σου και ήθελε να δοκιμάσει κάτι άλλο για να ικανοποιήσει την όρεξή του.

 Η απιστία είναι μια επιλογή που βασίζεται στην επιθυμία για μια αλλαγή που δεν είναι όμως σε θέση να κάνει ριζικά. Είναι ένα ημίμετρο. Είναι ένα κακομαθημένο παιδιάστικο καπρίτσιο του «θέλω την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο». Θέλω να βουτήξω το δάχτυλο στο μέλι κι ας έχω άλλο μέλι στο σπίτι…

 Όταν αποφάσισε να σε εξαπατήσει, αποφάσισε να κάνει κάτι κρυφά. Προσπάθησε να κρύψει την επαίσχυντη πράξη του από την αγαπημένη του, επειδή ήξερε ότι αυτό που έκανε δεν ήταν σωστό.

 Ήθελε κάτι νέο, αλλά δεν ήθελε και να χάσετε αυτό που είχε ήδη – αυτό όμως είναι καθαρή μα@ακία.

 

 Όταν αγαπάς πραγματικά κάποιον, κάνεις επιλογές για να τον προστατεύσεις, θες να τον κάνεις να χαμογελάει. Τον νοιάζεσαι και θες να τον νιώθεις να είναι καλά. Όταν αγαπάς πραγματικά κάποιον, κάνεις επιλογές που θα βελτιώσουν τη σχέση σου - όχι να την καταστρέψουν.

 Αλλά πήρε την απόφαση, έκανε την επιλογή να φτάσει τη σχέση σας αδιέξοδο. Εκεί που αν ραγίσει μια φορά το γυαλί, δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία.

 Εκείνος σκόπιμα, πρόθυμα και συνειδητά αποφάσισε να καταστρέψει ό,τι είχατε μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούσε να σε αγαπήσει αληθινά, τίμια, όπως έτσι μόνο σου αξίζει.

 

 Μια σκέψη, μια στιγμή αδυναμία μπορεί να συγχωρεθεί. Να μπεις σε πειρασμό είναι ανθρώπινο. Το να το κάνεις πράξη όμως, το να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη είναι αλλιώς. Θέλει σχεδιασμό. Θέλει πρόγραμμα. Θέλει οργάνωση. Θέλει προσπάθεια. Προσπάθεια που αν την αφιέρωνε ή διέθετε στη σχέση σας ίσως και να την είχε βελτιώσει. Αλλά ακόμα κι αν η σχέση σας ήταν καταδικασμένη, ας έβρισκε το κουράγιο να τη διαλύσει ντόμπρα, πριν παίξει ανελέητα με την αξιοπρέπεια και τα συναισθήματά σου.

 Κι αν τώρα κλαίγετε μετανιωμένος, κι εκλιπαρεί…και ζητάει συγνώμη επειδή έκανε λάθος…

Λυπάμαι που θα το πω αλλά ότι η αγάπη δεν ανέχεται λάθη.

 Είτε είσαι αφοσιωμένος είτε όχι. Είτε είσαι εδώ είτε όχι. Δεν υπάρχει γκρίζα περιοχή εδώ.

 Όλα όσα κάνεις σε μια σχέση είναι θέμα επιλογής.

 

Και κάποιες επιλογές έχουν κόστος. Δεν ήξερε, δεν ρώταγε… Γιατί αν τον συγχωρέσεις, στο όνομα της αγάπης, τότε η δική σου επιλογή θα είναι λάθος. Γιατί θα είναι λάθος να συνεχίσεις να έχεις στη ζωή σου κάποιον που πρόδωσε την εμπιστοσύνη σου, που είπε ψέματα, που μπήκε στη διαδικασία να κρύψει, που χρησιμοποίησε δόλο και κάθε φορά που θα τον κοιτάς ή θα τον νιώθεις πλάι σου δεν θα μπορείς να είσαι σίγουρη -πλέον- για την αλήθεια της αγάπης του.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς μπορεί η τοξική θετικότητα να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σου

6 «τοξικά θετικές» συμπεριφορές που καταστρέφουν τις ερωτικές σου σχέσεις χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Πατούλη: Η αποκάλυψη για την προσωπική ζωή κι η σχέση με τον γιο της

Αποκάλυψε ποια ήταν η χειρότερή της περίοδος

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της