Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι μας έμαθε η σχέση του Joaquin Phoenix και της Rooney Mara: Ποτέ μην μένεις στην πρώτη εντύπωση

Η αληθινή αγάπη κι ο έρωτας μπορούν να προκύψουν από μια ειλικρινή φιλία!



Πολλές φορές συναντάμε για πρώτη φορά έναν άνθρωπο, μας κάνει ένα κλικ αλλά η συνέχεια μπορεί να μην είναι όπως θα τη θέλαμε, χανόμαστε και δεν έχουμε ποτέ την ευκαιρία να μάθουμε τι θα μπορούσε να είχε συμβεί. Άλλες φορές πάλι η πρώτη εντύπωση για κάποιους ανθρώπους δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτική, για την ακρίβεια μπορεί να είναι εντελώς αντίθετη απ’ αυτό που ισχύει στην πραγματικότητα κι αν είμαστε τυχεροί έχουμε την ευκαιρία να αναθεωρήσουμε – αλλιώς μπορεί να μείνουμε μια λανθασμένη γνώμη για πάντα.

Οι σχέσεις των ανθρώπων είναι ένα ιδιαίτερο παζλ καθώς έτσι κι αλλιώς κάθε άνθρωπος αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση. Κι όσο κι αν οι ειδικοί προσπαθούν να βάλουν τις σχέσεις σε καλούπια, θα υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις και ανατροπές των κανόνων – ίσως για να επιβεβαιώσουν ότι η εξαίρεση επιβεβαιώνει τον κανόνα.

 

Ένας γρίφος των ερωτικών σχέσεων παραμένει ο ρόλος της φιλίας – μπορούν να ερωτευτούν δύο φίλοι; Υπάρχει έρωτας στη φιλία; Η φιλία μπορεί να οδηγήσει στον έρωτα; Και το πιο ουσιαστικό ερώτημα μπορούν να παραμείνουν φίλοι δύο άτομα που ερωτεύονται ή που περνάνε την ερωτική όχθη;

https://www.instagram.com/p/B_xTpfYARUB/

Ένα ζευγάρι που αυτή τη στιγμή έχει πάνω του τα φώτα και τα φλας της επικαιρότητας και πλέει σε πελάγη ερωτικής ευτυχίας αλλά και οικογενειακής χαράς καθώς απόκτησαν μόλις το πρώτο τους παιδί – είναι ο Joaquin Phoenix και η Rooney Mara και η σχέση τους μπορεί να σου δώσει ίσως μια κάποια απάντηση για τα παραπάνω ερωτήματα.

Ο Phoenix και η Mara συναντήθηκαν για πρώτη φορά στα γυρίσματα της ταινίας του Spike Jonze «Her» στα μέσα του 2012. Η ταινία ακολουθεί έναν άντρα που ερωτεύεται ένα λειτουργικό σύστημα υπολογιστή, που «υποδύεται» η Scarlett Johansson, ενώ η Μάρα παίζει την πρώην σύζυγο του Phoenix στην ταινία.

Το 2019, ο Phoenix σε συνέντευξή του ομολόγησε «Είναι το μόνο κορίτσι που έψαξα ποτέ στο διαδίκτυο» και συνέχισε λέγοντας, «Ήμασταν απλώς φίλοι, φίλοι που στέλναμε μόνο mails. Δεν το έκανα ποτέ αυτό. Ποτέ δεν είχα ψάξει πριν ένα κορίτσι στο ίντερνετ». Μάλιστα με τη δημοσίευση, «πίστευε ότι η Mara τον περιφρονούσε κατά τη διάρκεια της των γυρισμάτων της, αλλά αργότερα έμαθε ότι ήταν απλά ντροπαλή και ότι στην πραγματικότητα της άρεσε πολύ».

https://www.instagram.com/p/CA8t6WRBwqa/

Το 2016 βρέθηκαν ξανά στα κινηματογραφικά πλατό για τις ανάγκες του φιλμ Mary Magdalene. Ενώ η Mara ανέλαβε τον ηγετικό ρόλο της ταινίας, ο Phoenix υποδύθηκε τον Ιησού, η ταινία κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το 2019. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Mara και ο Phoenix ήταν ακόμα απλώς «φίλοι» προτού γυρίσουν τη βιβλική ταινία, και «άρχισε να βγαίνουν λίγο μετά την ταινία».

Ενώ οι φήμες για τα ραντεβού τους είχαν αρχίσει να πληθαίνου στη διάρκεια των γυρισμάτων του Mary Magdalene, η Phoenix και η Mara αποκάλυψαν τη ρομαντική πτυχή της σχέσης τους στον κόσμο στο Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο του 2017. Όχι μόνο κάθισαν ο ένας δίπλα στο άλλο κρατώντας χέρια, αλλά αγκαλιάστηκαν και δημοσίως όταν Ο Phoenix κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού για το You Not Never Really Here.

 

Επιπλέον το 2017, ο Phoenix επιβεβαίωνε στους The New York Times ότι πλέον ζούσε με τη Mara και ότι «παρακολούθησε το 10ωρο ντοκιμαντέρ αληθινών εγκλημάτων The Staircase επειδή ήθελε να το δει εκείνη». Η φιλία τους έφερε κοντά και συνέχισαν να εξελίσσουν τη φιλία τους παράλληλα με την ερωτική χημεία που άρχισε να αναπτύσσεται μεταξύ τους.

https://www.instagram.com/p/CDHkutvASaG/

Όταν ο Joaquin Phoenix δεν είναι απασχολημένος με τη δουλειά του, η ζωή του είναι το αντίθετο από αυτό που θα περίμενε κανείς. Του αρέσει να είναι σπίτι με την σύντροφό του και να περνάει τον ελεύθερο χρόνο του κάνοντας πράγματα όπως διαλογισμό, ανάγνωση σεναρίων, παιχνίδι με τον σκύλο του - και παρακολούθηση του Netflix με τη Rooney, δηλαδή πράγματα που κάνει και κάθε άλλο ζευγάρι.

Μέχρι τον ερχομό του μωρού, το ζευγάρι παρέμεινε ως επί το πλείστον συγκρατημένο για τη σχέση τους, κι έδειχναν ότι είναι πιο χαρούμενοι όταν είναι μαζί, μακριά από αδιάκριτα μάτια. Δεν τους αρέσει πραγματικά να βγαίνουν. Τους αρέσει κυρίως να είναι οι δυο τους μόνοι τους. Είναι στη δική τους φούσκα. Ενώ οι κοινοί τους φίλοι σχολιάζουν «προορίζονταν ο ένας για τον άλλον. Είναι και οι δύο ντροπαλοί homebodies, και αντιπαθούν αμφότεροι τις εμφανίσεις στον Τύπο».

https://www.instagram.com/p/CEifOGNiFrd/

Εκτός από την κοινή τους αντιπάθεια προς την glamorous ζωή στο Χόλιγουντ, οι Joaquin Phoenix και Rooney Mara μοιράζονται επίσης μια κοινή αίσθηση χιούμορ και μια βαθιά αγάπη για την οικογένεια. Τον Ιούλιο του 2019, αρραβωνιάστηκαν (κι ήταν η πρώτη φορά και για τους δύο) και, ενώ δεχόταν το βραβείο TIFF Tribute Actor στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο τον Σεπτέμβριο, ο Phoenix έβγαλε ένα σπάνιο διάγγελμα της αγάπης του - με τον χαρακτηριστικό και αναιδές τρόπο του. «Ένα τελευταίο πράγμα - κάπου εδώ, δεν ξέρω πού ακριβώς, βρίσκεται μια ιδιαίτερη δράκαινα και θέλω να σκίσω τα φτερά της και να απλώσω πάνω της μια κουβέρτα και να κοιμηθώ μαζί της για πάντα», και, συμπλήρωσε αμήχανα, «Σ’ αγαπώ. Σε ευχαριστώ."

Και φτάνουμε στον Σεπτέμβριο του 2020 όταν οι ταλαντούχοι ηθοποιοί πήγαν τη σχέση τους στο επόμενο επίπεδο, μεγαλώνοντας την οικογένειά τους με την άφιξη του πρώτου παιδιού τους, ενός γιου που θα ονομάζεται River.

https://www.instagram.com/p/B-JsEgPAuX-/

Τίποτα από όλα αυτά βέβαια δεν θα συνέβαινε και δεν θα υπήρχε η συνέχεια αυτής της τρυφερής και σύγχρονης ρομαντικής ιστορίας αν ο Phoenix δεν τολμούσε να αμφισβητήσει αυτό που θεωρούσε ως αρχική εντύπωση της Mara για τον εαυτό του. Αν είχε μείνει να θεωρεί την ντροπαλή προσέγγιση της Mara ως πιθανή αντιπάθεια ή περιφρόνηση προς το άτομό του δεν θα προσπαθούσε να καλλιεργήσει μια φιλική σχέση. Επίσης, αν και οι δύο έδιναν βάση στα στερεότυπα που θέλουν δύο φίλους να μη γίνονται εραστές αυτή τη στιγμή δεν θα απολάμβαναν την οικογενειακή τους ευτυχία.

Στη ζωή μας εμφανίζονται διάφοροι ρόλοι που καλούμαστε να παίξουμε, το τελικό σενάριο όμως εφόσον μιλάμε για αληθινούς ανθρώπους κι όχι τα γυρίσματα μιας ταινίας, καλό είναι να το γράφουμε μόνοι μας – τολμώντας να ζήσουμε αυτό που μας εκφράζει και μας ταιριάζει καλύτερα, σκεπτόμενοι έξω από κανόνες και στερεότυπα και ακούγοντας κι ακολουθώντας την καρδιά μας…

Άντε και στα δικά σου!   

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Θετικά τα νέα για την υγεία του - Ανταποκρίθηκε σε οδηγίες γιατρών

Παραμένει στη ΜΕΘ με μηχανική υποστήριξη έναν μήνα μετά την ανακοπή

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε