Η επόμενη μέρα μετά τον χωρισμό, ήρθε…

Και τώρα; Τι κάνουμε;

 

Κωνσταντίνα Κύρκου

 

Ο χωρισμός είναι ένα κεφάλαιο στην σχέση που πονάει, είτε πρόκειται για σχέσεις ζωής, είτε για πιο χαλαρές. Ακόμα και αν εσύ έχεις δώσει αυτό το τέλος, κάτι διαφοροποιείται από εδώ και στο εξής στην ζωή σου καθώς στην μέση υπάρχουν και τα συναισθήματα που συνήθως περιπλέκουν περισσότερο την κατάσταση. Οι λόγοι που ένα ζευγάρι παίρνει την απόφαση να διακόψει την κοινή του πορεία είναι πολλοί και διαφορετικοί, ενώ μερικές φορές τα σημάδια που οδηγούν στην απόφαση αυτή είναι πολύ δύσκολο να περιγραφούν. Η αμηχανία και το βάρος της επόμενης μέρας μετά τον χωρισμό είναι δύσκολα, με αποτέλεσμα να είσαι σε ένα μόνιμο mood «τώρα τι κάνω». Η απάντηση μπορεί να σου φανεί αναμενόμενη και ίσως αυτονόητη, όμως στην πράξη είναι που σκαλώνουν οι πιο πολλοί. Ποια είναι αυτή λοιπόν; Να ασχοληθείς με τον εαυτό σου! Είτε έφταιξες εσύ, είτε όχι, είτε το αποφασίσατε μαζί, είτε στο ζήτησε εκείνος, πρέπει τώρα να δουλέψεις με το μέσα σου.


Σίγουρα θα έχεις ακούσει πως ο χωρισμός μιας ουσιαστικής σχέσης, είναι ένα μικρό πένθος, μια απώλεια, που θέλει χρόνο για να εξυγιανθεί. Ακριβώς για αυτό το λόγο, ήρθε η ώρα να πάρεις τον χρόνο σου. Χρειάζεσαι χρόνο να ξεσπάσεις, να ανασυνταχθείς και να κερδίσεις και πάλι την αυτοπεποίθησή σου. Απέφυγε να δώσεις απευθείας εξηγήσεις σε τρίτους, όταν ακόμα δεν έχεις αρκετές για τον εαυτό σου. Θυμήσου πως τα συναισθήματα λειτουργούν με τους δικούς τους ρυθμούς, επομένως ο χρόνος θα σε βοηθήσει με το σοκ του χωρισμού.

Προσπάθησε να θυμηθείς (ακόμα και να καταγράψεις) όλα εκείνα τα στοιχεία του που σε οδήγησαν σε αυτό που είσαι σήμερα και δεν ταιριάζει καθόλου με αυτό που θα ήθελες εσύ να είσαι. Προτερήματα του που σε βοήθησαν σε ένα βαθμό, μειονεκτήματα του που θέλεις να απαλλαγείς από αυτά, λόγια, πράξεις και συμπεριφορές που σε οδήγησαν να γίνεις κάτι άλλο από αυτό που είχες στο μυαλό σου. Θα δυσκολευτείς να έρθεις αντιμέτωπη με την αλήθεια, γι’ αυτό και χρειάζεται σοβαρή προσπάθεια.

 

 

Η παραπάνω διαδικασία θα σε οδηγήσει στο συμπέρασμα πως ήρθε η ώρα να απαλλαγείς από τα ερωτικά συναισθήματα που τρέφεις για εκείνον. Θέσε στον εαυτό σου όρια, ξανά: Θέσε στον εαυτό σου όρια, ώστε να σταματήσεις να ελκύεσαι από εικόνες και σκέψεις που είχες στο παρελθόν μαζί του. Όταν μάλιστα σταματήσει να σε ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι, δεν θα υπάρχει χρόνος να μπαίνεις στον πειρασμό και να σκέφτεσαι γενικότερα πως είναι και πως περνάει. Άλλωστε είναι κάτι που πλέον δεν σε αφορά.

Φτάνοντας στο σημείο αυτό, (πρόσεξε (!) μπορεί να χρειαστείς αρκετό χρόνο μέχρι να είσαι οκ με τον εαυτό σου) θα πάψεις να ψάχνεις τι πήγε λάθος στην σχέση σας. Εφόσον έχεις δουλέψει μεθοδικά, στοχεύοντας κυρίως σε οτιδήποτε μπορεί να σε βελτιώσει, κάτι που θα σε οδηγήσει στο να βρεις και πάλι την ασφάλεια και τις δυνάμεις του εαυτού σου, θα είσαι έτοιμη να κάνεις με σιγουριά τα επόμενα βήματα στην ζωή σου.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares