Αφού τον θέλεις, γιατί δεν του το δείχνεις;

Όταν δυσκολεύεσαι να το πεις με λέξεις, πες το με πράξεις

 

Κωνσταντίνα Κύρκου

 

Μερικές φορές ενώ τα πράγματα είναι πολύ απλά, επιλέγουμε να τα κάνουμε περίπλοκα, χωρίς να δίνουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για αυτό που θέλουμε εδώ και τώρα. Μια φίλη  πρόσφατα μου είπε πως γνώρισε κάποιον και της άρεσε. Της αρέσει πολύ! Σε σημείο να θέλει να του δείξει τις προθέσεις της, όμως πάντα κομπλάρει για το πως θα ανταποκριθεί εκείνος. Σίγουρα, σε άλλη περίπτωση θα τη συμβούλευα να του το πει απευθείας και ότι θέλει ας κατεβάσει. Από την άλλη, γνωρίζοντας πως πρέπει να κρατήσει λεπτές ισορροπίες, αφού γνωρίζει ελάχιστα για εκείνον, ο δρόμος της απλότητας, της διακριτικότητας και του αυθορμητισμού είναι αυτός που στο τέλος θα λάμψει. Ουσιαστικά, χρειάζεται να του περάσεις το μήνυμα σχεδόν ξεκάθαρα, για να το καταλάβει, διατηρώντας όμως την διακριτικότητα της ευγένειας. Ορίστε, λοιπόν, μερικές κινήσεις ματ για να δείξεις το ενδιαφέρον σου, χωρίς να το παρακάνεις.

 

 

Eye contact vol 3895: Αποτελεί την πρώτη και σημαντικότερη κίνηση που μπορείς να εφαρμόσεις μαζί του οπουδήποτε, με ή χωρίς μάσκα, χωρίς ντροπές και παρεξηγήσεις. Διατήρησε συχνή επαφή μαζί του και παρατήρησε αν και εκείνος ανταποδίδει τα βλέμματα που του ρίχνεις. Όταν πάλι έρθετε πιο κοντά και μιλήσετε, κοίταζέ τον βαθιά στα μάτια με ενδιαφέρον. Είναι λάθος να κοιτάζεις αλλού, επειδή ντρέπεσαι, όταν κάποιος σου μιλάει.

Ενδιαφέρσου για εκείνον. Ασφαλώς για να σου αρέσει, πάει να πει πως θέλεις να τον γνωρίσεις καλύτερα, χωρίς ωστόσο να γίνεις αδιάκριτη. Δείξε ενδιαφέρον στο να μάθεις ποια είναι τα χόμπι του, οι ταινίες που προτιμά, χωρίς φυσικά να τον φέρεις σε δύσκολη θέση. Το να το παίζεις σκληρή και αδιάφορη συνέχεια, είναι ένα βαρετό παιχνίδι, που κάποιες φορές δημιουργεί παρερμηνείες.

 

 

Δείξε ότι νοιάζεσαι για εκείνον με πράξεις. Πήγαινε του καφέ (χωρίς να το ζητήσει), βοήθησε τον με ένα πρόβλημα που σου έχει εκθέσει, στείλε μήνυμα να μάθεις πως ήταν η μέρα του. Απλές καθημερινές κινήσεις που θα μπορούσες να κάνεις για τον καθένα που ενδιαφέρεσαι. 

Νομίζω πως θέλεις την βοήθεια του. Ακόμα και να μην την χρειάζεσαι, ζήτησέ τη γιατί οι περισσότεροι λατρεύουν να νιώθουν χρήσιμοι, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για σου εξηγήσει κάτι. Με τον τρόπο αυτό θα καταλάβει πως η βοήθεια του είναι σημαντική για εσένα και σίγουρα θα σου την δώσει απλόχερα.

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares