Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Η αξία που βάζεις πάνω απ’ όλες επηρεάζει τις αποφάσεις σου

Οι προσωπικές σου αξίες είναι σαν τον φάρο στο λιμάνι. Σου δείχνουν το δρόμο


Νάντια Γεωργίου


Καθορίζουν ποιο μονοπάτι θα πάρεις και κατευθύνουν τη ζωή σου.

Υπάρχουν αξίες που σε βοηθούν να γίνεις καλύτερος/η σε ό,τι κάνεις, αξίες που φωτίζουν τη ζωή τη δική σου και των γύρω σου. Και υπάρχουν αξίες που σε πηγαίνουν πίσω, σε εμποδίζουν να εξελιχθείς και εσύ και οι αγαπημένοι σου. Υπάρχουν καλές και κακές αξίες. Καλές είναι οι άμεσες αξίες, αυτές που μπορείς να ελέγξεις εσύ. Η δημιουργικότητα, η ευαισθησία, ο σεβασμός είναι αληθινές αξίες. Κακές είναι οι έμμεσες αξίες, αυτές που εξαρτώνται από άλλους. Αυτές τις αξίες δεν τις ελέγχεις εσύ και είναι ψεύτικες.
Όπως το να θέλεις να σε συμπαθούν όλοι, να είσαι πάντα σωστός/ή, αρεστός/ή ή να έχεις το τελευταίο μοντέλο iPhone.Τις καλές αξίες τις νοιώθεις άμεσα και μέσα σου. Τις κακές τις καθορίζουν τα κοινωνικά πρότυπα.

Για να βρεις τις αξίες σου χρειάζεται να κάνεις κάποιες ειλικρινείς και δύσκολες ερωτήσεις στον εαυτό σου που πιθανόν να σε κάνουν να αισθανθείς άβολα. Θα χρησιμοποιήσω το παράδειγμα μιας πελάτισσάς μου, ας την ονομάσουμε Ελπίδα. Την ενοχλεί που δεν πηγαίνουν μαζί με τον σύντροφό της για περπάτημα αφού ξέρει πόσο πολύ της αρέσει. Γιατί την ενοχλεί; Γιατί αισθάνεται ότι δεν ενδιαφέρεται για εκείνην. Γιατί είναι αλήθεια αυτό για εκείνην; Γιατί αυτό θα σήμαινε ότι της αφιερώνει περισσότερο χρόνο. Και γιατί αυτό την κάνει δυστυχισμένη;  Γιατί πιστεύει ότι όταν είσαι ζευγάρι υποτίθεται ότι ακολουθεί ο ένας τον άλλον για να είναι καλή η σχέση. Διαφορετικά απομακρύνεσαι και έτσι αναρωτιέται μήπως δεν έχει διαλέξει τον σωστό άνθρωπο. Θέλω εδώ να σκεφτείς πως βλέπει την κατάσταση η Ελπίδα; Με τι/ποιον την συγκρίνει; Τι θα γινόταν αν άλλαζε την οπτική της; Γιατί θεωρεί ένα σενάριο πετυχημένο και ένα άλλο όχι; Ποια είναι η προσωπική της αξία που επηρεάζει και χρωματίζει αρνητικά τη σχέση της;

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

www.itsmylife.gr #NadiaGeorgiou #bahamamama #Bahamamamablog #itsmylife #househub #lifecoaching #lifecoachforwomen #becomewhoyoureallyare #daretoliveyourdreams #personalpath #yourlife #women #womengreece #womeneurope #lovelife #stayhomemoms #controlyourreactions #wellbeing #livelifeonyourterms #athens #workingmoms #athenslife #athensvoice #lifo

A post shared by Nadia Georgiou (@nadiageorgiouitsmylife) on


Υπάρχει κάτι που σε απασχολεί, σε ταλαιπωρεί, μια αποτυχία; Ευκαιρία να βρεις τι είναι προτεραιότητα για εσένα. Αυτή η αξία σου καθορίζει τις αποφάσεις σου και τη ζωή σου γενικότερα.
 

Αν υπάρχει κάποιο θέμα που σ’ ενδιαφέρει και θα ήθελες να μάθεις περισσότερα επικοινώνησε μαζί μου στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Για περισσότερες πληροφορίες για εμένα και τη δουλειά μου κάνε κλικ στο www.itsmylife.gr. Γιατί η ζωή είναι δική σου!

To Βahama Mama είναι το blog της parenting coach Νάντιας Γεωργίου


Cover photo credits: Heather Favell

 

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.