Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις όταν αποφασίζεις να μείνεις φίλη με τον πρώην σου

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως θα πρέπει να θέσεις νέα όρια και κανόνες

 



 

Τσακωθήκατε, φωνάξατε, κλάψατε, το ξανασκεφτήκατε, κάνατε πίσω, φοβηθήκατε, ώσπου έφτασε η ώρα να τραβήξετε χωριστούς δρόμους, αφού αποφασίσατε πως είναι το σωστότερο και για τους δύο. Ωστόσο κάπου εκεί ανάμεσα, σε όλο αυτό το δράμα, ειπώθηκε και το «ας μείνουμε φίλοι», που μοιάζει τόσο ιδανικό για να είναι αληθινό. Η αλήθεια είναι πως κάποιες φορές, η πρόθεση αυτή μπορεί να ειπωθεί και να εννοείται, όταν υπάρχει αγάπη και κατανόηση, πόσο μάλλον όταν να θέλεις να κρατήσεις στην ζωή σου έναν άνθρωπο με τον οποίο μοιράστηκες δυνατές εμπειρίες, οι οποίες συνέβαλαν σημαντικά σε αυτό που είσαι τώρα. Αναμφίβολα, πρόκειται για μια γενναία αλλά δύσκολη απόφαση, πριν από την οποία θα πρέπει να έχεις καταλαγιάσεις σκέψεις και πάθη, για αυτό και χρειάζεται αρχικά ένα εύλογο διάστημα που δεν θα έχεις καμία επαφή με τον πρώην σύντροφό σου. Πριν λοιπόν συμφιλιωθείς με την ιδέα του καινούργιου σου φίλου πρέπει να αποδεχτείς ότι:

 

 

Όλα αλλάζουν μεταξύ σας, μια νέα σχέση ξεκινάει να χτίζεται. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως θα πρέπει να θέσετε κάποια όρια, νέους κανόνες κλπ κλπ, ώστε να μην έρθει κανένας από τους δύο σε δύσκολη θέση. Από μικρά καθημερινά πράγματα, όπως τον τρόπο που θα χαιρετιέστε από εδώ και πέρα, μέχρι το αν είναι «σωστό» να αλλάζει μπροστά σου για να βγείτε.

Έχεις σταματήσει να είσαι η πρώτη του προτεραιότητα. Δεν είστε πλέον ζευγάρι, ώστε να τα παρατάει όλα για να τρέξει να βρεθεί μαζί σου. Έχει τους φίλους του, τις δουλειές του και σύντομα μπορεί μια νέα σύντροφο. Αν εξαφανιστεί κάποια στιγμή για αρκετό διάστημα πάει να πει πως κάτι νέο παίζει στην ζωή του και είναι απόλυτα φυσιολογικό να αφιερώσει αρκετό χρόνο σε αυτό. Θυμήσου την κολλητή που βρήκε νέο boyfriend και εξαφανίστηκε για ένα μήνα. Κάπως έτσι…

Οι φίλοι σου μπορεί να φρικάρουν. Είναι λογικό μεταξύ μας. Όμως αφού την πήρες την απόφαση να είσαι έτοιμη να δεχτείς την κριτική τους αλλά και τις αμφιβολίες τους για αυτό που πας να κάνεις. Άλλωστε είναι περίπλοκο και για τους ίδιους να συνηθίσουν την νέα σας πραγματικότητα.

 

 

Αποτελείς απειλή για την νυν του. Αν δεν υπάρχει προς το παρόν, κάποια στιγμή θα υπάρξει, να είσαι προετοιμασμένη. Επίσης να είσαι έτοιμη να αντιμετωπιστείς ως απειλή αφού δεν είναι απόλυτα κατανοητή και αποδεκτή από τους περισσότερους, η νέα σας σχέση. Αυτό που έχεις να κάνεις εσύ είναι να της συμπεριφέρεσαι φιλικά, να είσαι διακριτική και που ξέρεις μπορεί να κερδίσεις την προσοχή της κάποια στιγμή.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

Προτεινόμενα

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας