Να γιατί προσελκύεις συνεχώς τον λάθος σύντροφο

Μερικοί καλοί λόγοι που αξίζει να γνωρίζεις ώστε να μην την ξαναπατήσεις

 

Κωνσταντίνα Κύρκου

 

Τι συμβαίνει και τραβάω συνεχώς το λάθος άτομο; Γιατί πάλι σε εμένα; Μαγνήτη έχω; Είναι μερικές εύλογες απορίες που όλες έχουμε κάνει έστω και μια φορά στην ζωή μας, φεύγοντας απογοητευμένες από μια σχέση που δεν δούλεψε τελικά ποτέ. Ο μαγνήτης αυτός, που οι περισσότερες νομίζουμε πως έχουμε και προσελκύει μονίμως προβληματικούς συντρόφους, όπως επίσης η αύρα, η ενέργεια ή το σύμπαν που θεωρούμε πως σπάει πλάκα μαζί μας, δεν είναι ο λόγος που πάλι έπεσες πάνω στο wrong guy. Ούτε αυτό σημαίνει πως δεν θα βρεις ποτέ την σχέση που θα σε κάνει τρισευτυχισμένη. Μέχρι τότε όμως, μήπως να αναθεωρήσεις τον τρόπο που σκέφτεσαι για αυτούς τους ανθρώπους; Μήπως τελικά το πρόβλημα πηγάζει από δικές σου συμπεριφορές; Μάθε ποιες είναι αυτές και απέφυγε την παγίδα του τοξικού συντρόφου.

 

 

Είσαι υπερβολικά καλή: Είσαι ευγενική, υπομονετική και με απίστευτη κατανόηση. Παρόλο που αυτά αποτελούν μερικά από τα προτερήματά σου, στην πραγματικότητα θα λειτουργήσουν με λάθος τρόπο, όταν απέναντι σου έχεις έναν κακό σύντροφο, ο οποίος θα κοιτάξει από την πρώτη στιγμή να εκμεταλλευτεί όλη αυτή την καλή ιδιοσυγκρασία σου. 

Η χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι εχθρός: Γενικότερα! Όχι μόνο στις σχέσεις σου. Όμως όταν εσύ δεν εκτιμάς τον εαυτό σου και δεν του συμπεριφέρεσαι όπως του αξίζει, πως περιμένεις να το κάνουν οι άλλοι; Αυτό ακριβώς εντοπίζουν σε εσένα οι προβληματικοί τύποι και ασφαλώς το χρησιμοποιούν υπέρ τους. Σπάνια τοξικοί άνθρωποι πλησιάζουν γυναίκες με υψηλή αυτοεκτίμηση, καθώς γνωρίζουν πόσο ψηλά στάνταρ έχουν για το εαυτό τους αλλά και τους συντρόφους που επιλέγουν.

 

 

Δεν θέτεις όρια: Τις περισσότερες φορές αδυνατείς να θέσεις όριο στην νέα σου σχέση, επειδή φοβάσαι μην τον πληγώσεις ή τον δυσαρεστήσεις. Με τα δικά σου όμως συναισθήματα τι γίνεται; Guess what? Θα καταπατηθούν, όπως και κάθε ελευθερία σου που θεωρείς αυτονόητη εσύ, ενώ εκείνος όχι.

Είσαι λίγο περισσότερο ρομαντική από όσο θα έπρεπε: Οι περισσότερες λατρεύουμε να είμαστε ρομαντικές και να πιστεύουμε στην τέλεια σχέση. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε να πατάμε στην γη πριν σιγουρευτούμε πως έχουμε βρει τον κατάλληλο. Σταμάτα, λοιπόν, να θεωρείς πως η αγάπη που θα του δώσεις μπορεί να αλλάξει τα πάντα, να διορθώσει τις συμπεριφορές του, να επουλώσει τις πληγές του. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει αν ο ίδιος δεν το θέλει, όσο και να παλέψεις εσύ.

 

 

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares