Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Να γιατί προσελκύεις συνεχώς τον λάθος σύντροφο

Μερικοί καλοί λόγοι που αξίζει να γνωρίζεις ώστε να μην την ξαναπατήσεις

 



 

Τι συμβαίνει και τραβάω συνεχώς το λάθος άτομο; Γιατί πάλι σε εμένα; Μαγνήτη έχω; Είναι μερικές εύλογες απορίες που όλες έχουμε κάνει έστω και μια φορά στην ζωή μας, φεύγοντας απογοητευμένες από μια σχέση που δεν δούλεψε τελικά ποτέ. Ο μαγνήτης αυτός, που οι περισσότερες νομίζουμε πως έχουμε και προσελκύει μονίμως προβληματικούς συντρόφους, όπως επίσης η αύρα, η ενέργεια ή το σύμπαν που θεωρούμε πως σπάει πλάκα μαζί μας, δεν είναι ο λόγος που πάλι έπεσες πάνω στο wrong guy. Ούτε αυτό σημαίνει πως δεν θα βρεις ποτέ την σχέση που θα σε κάνει τρισευτυχισμένη. Μέχρι τότε όμως, μήπως να αναθεωρήσεις τον τρόπο που σκέφτεσαι για αυτούς τους ανθρώπους; Μήπως τελικά το πρόβλημα πηγάζει από δικές σου συμπεριφορές; Μάθε ποιες είναι αυτές και απέφυγε την παγίδα του τοξικού συντρόφου.

 

 

Είσαι υπερβολικά καλή: Είσαι ευγενική, υπομονετική και με απίστευτη κατανόηση. Παρόλο που αυτά αποτελούν μερικά από τα προτερήματά σου, στην πραγματικότητα θα λειτουργήσουν με λάθος τρόπο, όταν απέναντι σου έχεις έναν κακό σύντροφο, ο οποίος θα κοιτάξει από την πρώτη στιγμή να εκμεταλλευτεί όλη αυτή την καλή ιδιοσυγκρασία σου. 

Η χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι εχθρός: Γενικότερα! Όχι μόνο στις σχέσεις σου. Όμως όταν εσύ δεν εκτιμάς τον εαυτό σου και δεν του συμπεριφέρεσαι όπως του αξίζει, πως περιμένεις να το κάνουν οι άλλοι; Αυτό ακριβώς εντοπίζουν σε εσένα οι προβληματικοί τύποι και ασφαλώς το χρησιμοποιούν υπέρ τους. Σπάνια τοξικοί άνθρωποι πλησιάζουν γυναίκες με υψηλή αυτοεκτίμηση, καθώς γνωρίζουν πόσο ψηλά στάνταρ έχουν για το εαυτό τους αλλά και τους συντρόφους που επιλέγουν.

 

 

Δεν θέτεις όρια: Τις περισσότερες φορές αδυνατείς να θέσεις όριο στην νέα σου σχέση, επειδή φοβάσαι μην τον πληγώσεις ή τον δυσαρεστήσεις. Με τα δικά σου όμως συναισθήματα τι γίνεται; Guess what? Θα καταπατηθούν, όπως και κάθε ελευθερία σου που θεωρείς αυτονόητη εσύ, ενώ εκείνος όχι.

Είσαι λίγο περισσότερο ρομαντική από όσο θα έπρεπε: Οι περισσότερες λατρεύουμε να είμαστε ρομαντικές και να πιστεύουμε στην τέλεια σχέση. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε να πατάμε στην γη πριν σιγουρευτούμε πως έχουμε βρει τον κατάλληλο. Σταμάτα, λοιπόν, να θεωρείς πως η αγάπη που θα του δώσεις μπορεί να αλλάξει τα πάντα, να διορθώσει τις συμπεριφορές του, να επουλώσει τις πληγές του. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει αν ο ίδιος δεν το θέλει, όσο και να παλέψεις εσύ.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ