Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

We wish you a merry and sexy xmas!

Νιώθεις κι εσύ να ανάβουν τα ερωτικά σου λαμπάκια τα Χριστούγεννα;



Πολλοί απορούν με το τι ερωτικό μπορεί να υπάρχει στην εποχή των Χριστουγέννων, μια γιορτή που μπορεί από τη μία να είναι συνδεδεμένη με οικογενειακές παραδόσεις, δώρα, τραπεζώματα και πολλά γλυκά, αλλά από την άλλη είναι και μια κατεξοχήν ρομαντική εποχή και δεν είναι λίγες οι ταινίες που το αποδεικνύουν. Όμως υπάρχει και πιο επιστημονική απόδειξη για το κατά πόσο η περίοδος των χριστουγεννιάτικων διακοπών λειτουργεί διεγερτικά ως προς τη συλλογική λίμπιντο.

Εάν είσαι από εκείνες που το 90 τοις εκατό των φίλων σου έχουν τα γενέθλιά τους τον Σεπτέμβριο, μπορεί να πιάσεις το υπονοούμενο. Αν και είναι ένα αστείο που κυκλοφορεί ότι οι άνθρωποι κάνουν περισσότερο σεξ γύρω από τις διακοπές, νέα έρευνα δείχνει ότι ισχύει στην πραγματικότητα - και τα γενέθλια του Σεπτεμβρίου είναι μια φυσική «παρενέργεια» αυτού του γεγονότος.

Έρευνα, που δημοσιεύθηκε σε επιστημονικό περιοδικό, προέρχεται από μελετητές που παρακολούθησαν το «συλλογικό ασυνείδητο», κοιτάζοντας τις αναζητήσεις Google και τα tweets σε περισσότερες από 130 χώρες. Η άνοδος του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων παρέχει την άνευ προηγουμένου δύναμη να αναλύει τις αλλαγές στη συλλογική διάθεση και συμπεριφορά των ανθρώπων σε μαζική κλίμακα, διαβάζουμε στη μελέτη, που είναι μια πρώτη ματιά που εξετάζει τη γιορτινή διάθεση με τη διάθεση για σεξ ή αναπαραγωγή, εξάγοντας συμπεράσματα για τη διάθεση των ανθρώπων και το ενδιαφέρον για το σεξ στο διαδίκτυο.

Αυτό που βρήκαν είναι μια καθοριστική κορύφωση στις αναζητήσεις για «σεξ» και άλλους σεξουαλικούς όρους σχετικά με πολιτιστικές και θρησκευτικές αργίες. Και η απόδειξη ήταν ότι βρήκαν επίσης αντίστοιχη αύξηση στα ποσοστά γεννήσεων εννέα μήνες αργότερα. Επομένως, δεν σκεφτόμαστε μόνο το σεξ, αλλά και το κάνουμε πράξη.

Αλλά αν νομίζεις ότι είναι καιρικό φαινόμενο και ότι οι άνθρωποι κάνουν σεξ για να παραμείνουν ζεστοί κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η έρευνα δείχνει ότι δεν είναι κάτι βιολογικό, αλλά αποτελεί ένα κοινωνικό φαινόμενο. Οι ερευνητές το συνειδητοποίησαν αυτό επειδή οι αιχμές δεν ήταν οι ίδιες παγκοσμίως.

Ενώ σε πολλές χώρες υπήρξε αύξηση των σεξουαλικών αναζητήσεων γύρω από τα Χριστούγεννα, σε χώρες με πλειοψηφία των Μουσουλμάνων υπήρξε μια αιχμή γύρω από το Eid-al-Fitr, τον εορτασμό που πέφτει στο τέλος του Ραμαζανιού. Και με τα Χριστούγεννα και το Eid να συμβαίνουν σε εντελώς διαφορετικές εποχές του χρόνου, φαίνεται ότι είναι η ατμόσφαιρα του εορτασμού, περισσότερο παρά μια συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι που προκαλεί τον ερωτικό ενθουσιασμό.

Είναι λογικό, γιατί οι γιορτές προκαλούν εγγύτητα. Η περίοδος των χριστουγεννιάτικων διακοπών αφορά τις αναμνήσεις θαλπωρής και οικειότητας, με έμφαση στη σύνδεση και στα συναισθήματα που σε πλημμυρίζουν, είναι εύκολο να καταλάβεις γιατί οι άνθρωποι αισθάνονται μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία.

Επειδή οι γιορτές μπορεί να σε κάνουν να νιώσεις ζεστά και οικεία, είναι εύκολο να εξηγήσεις γιατί το σεξ θα ήταν το φυσικό επόμενο βήμα. Και παρόλο που οι άνθρωποι μπορεί να πέφτουν καμιά φορά ψυχολογικά γύρω από αυτήν την εποχή του χρόνου - τα γενέθλια του Σεπτεμβρίου αποδεικνύουν, τελικά ότι υπάρχει τρόπος για να «ανεβάσεις» την ψυχολογία σου.       

Πάνω απ’ όλα, στις γιορτές όλα είναι φωτεινά, χαρούμενα και αποπνέουν αισιοδοξία. Οι άνθρωποι θέλουν να φορέσουν τα καλά τους ρούχα αλλά και το πιο ωραίο τους χαμόγελο. Θέλουν να νιώσουν όμορφα. Να ξεκουραστούν, να χαλαρώσουν, να διασκεδάσουν. Η ατμόσφαιρα είναι παντού εορταστική, επικρατεί ένας πυρετός με προετοιμασίες με ψώνια, δώρα.

Επίσης όμως είναι και οι τελευταίες μέρες του έτους. Θες να νιώσεις ξεχωριστή, θες να απολαύσεις όμορφες στιγμές, θες να νιώσεις ότι σε αγαπάνε. Θες να νιώσεις επιθυμητή και γιατί όχι θες να νιώσεις και σέξι. Αν είσαι ήδη σε σχέση θες να δώσεις και να πάρεις τρυφερότητα. Να νιώσεις το κοντά και το μαζί πιο πολύ από ποτέ. Εκτός από την εορταστική διάθεση που είναι έντονη υπάρχει και η διάσταση του χρόνου που παίζει ρόλο στην αύξηση της ερωτικής διάθεσης.

Ο χρόνος που τελειώνει και η νέα χρονιά που ετοιμάζεται να ξεκινήσει. Θες να κλείσεις ανοιχτούς λογαριασμούς, να επουλώσεις πληγές, να κάνεις σχέδια, να ονειρευτείς. Και θες να τα κάνεις όλα αυτά με τον σύντροφό σου. Κι αν δεν έχεις σχέση, θες λίγο περισσότερο αυτές τις μέρες να ξαναμπείς στο παιχνίδι, να πιστέψεις στη μαγεία του έρωτα, στο θαύμα της αγάπης και στα δώρα της ερωτικής απόλαυσης και του σεξ.

Γιατί αν δεν είναι η φυσική εγγύτητα, το χάδι και το φιλί του άλλου το πιο δυνατό και το πιο αληθινό δώρο της αγάπης του, τότε ποιο είναι;

Άλλωστε υπάρχει ολόκληρη βιομηχανία γύρω από το «ρομάντζο» των εορτών, από τις ρομαντικές κομεντί που γεμίζουν σιρόπι τις οθόνες, τον μύθο για το φιλί κάτω από το γκι, μέχρι τα σετ χριστουγεννιάτικων πουλόβερ ή πιτζαμών που φοράνε ή κάνουν δώρο οι ερωτευμένοι ή τα υποψήφια ζευγάρια μεταξύ τους, μέχρι την αναθέρμανση των μακροχρόνιων σχέσεων γύρω από το τζάκι ή το αναμμένο καλοριφέρ… με γενναίες δόσεις αλκοόλ που ανεβάζουν το χριστουγεννιάτικο πνεύμα, μαζί με τη μυρωδιά από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες μπορείς εύκολα να αναγνωρίσεις και τις μυρωδιές από τις φερομόνες και άλλες σεξουαλικές ορμόνες που δυναμιτίζουν επιπλέον την ατμόσφαιρα.

Κι αν φέτος τα δύο μέτρα απόστασης και τα μέτρα απομόνωσης και προστασίας ήταν η πιο δυνατή ανάμνηση της χρονιάς, έχεις ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη να δώσεις και να πάρεις αγάπη αλλά και να νιώσεις ερωτική απόλαυση. Είτε συμβάλλεις πάντως είτε όχι στην αύξηση των γεννήσεων του Σεπτεμβρίου σου ευχόμαστε να κλείσεις το 20201 και να υποδεχτείς το 2022με αγάπη, ερωτική διάθεση και λαμπερό χαμόγελο, άλλωστε το να νιώθεις και να είσαι σέξι δεν έχει πάντα να κάνει με το με ποιον και πώς θα περάσεις τη νύχτα σου…  

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

CELEBS

Μάρα Δαρμουσλή: «Πέρασα διατροφική διαταραχή, είναι ψυχιατρικό νόσημα»

Το σεξιστικό σχόλιο που δέχτηκε για τον θηλασμό

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

CELEBS

Μαίρη Μηνά: Όσα δεν ξέρουμε για την ηθοποιό που εντυπωσίασε ως Πρωθιέρεια

Το θέατρο, ο έρωτας με τον Μιχάλη Σαράντη και η μητρότητα