Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Ξέχνα το σεξ! Με αυτές τις 6 συνήθειες θα αποκτήσεις έναν πιο δυνατό δεσμό

Η σωματική επαφή δεν είναι το παν...



Αγάπη και σεξ, άντρες και γυναίκες. Όλοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και αισθάνονται μια κοινή απογοήτευση, έχοντας την απορία αν ποτέ θα καταφέρουν να βρουν το ένα και μοναδικό τους ταίρι.  

Αυτό μπορεί να συμβαίνει βέβαια και στα πλαίσια μιας σχέσης. Ο σύντροφος σου να μην αισθάνεται δηλαδή, τόσο ξεχωριστός πια και να αρχίζει να ξενοκοιτά, αναζητώντας μια πιο δοτική γυναίκα. 

Θέλεις μια σχέση ειλικρινή και με διάρκεια; Το μυστικό είναι να επενδύσεις σε συνήθειες που απομακρύνονται από την κλασική σωματική επαφή, αποκτώντας την ικανότητα να διατηρείς ζωντανή τη σπίθα του έρωτα σας, για μια πιο ευτυχισμένη ζωή. Πώς θα τα καταφέρεις; 

• Δεσμεύσου πνευματικά. Το στοιχείο που εξυψώνει μια τέτοιου τύπου σχέση είναι ο ρόλος των συντρόφων, που έχει να κάνει με την αλληλοϋποστήριξη, ώστε ο καθένας ξεχωριστά να φτάσει στον καλύτερο του εαυτό. 

• Γίνε ο άνθρωπος που ψάχνεις, στο πρόσωπο του συντρόφου σου. Κάνε μια λίστα με τα προσόντα που θέλεις να έχει εκείνος και ανέπτυξε τα στον ίδιο σου τον εαυτό. Αναζητάς έναν οικονομικά ευκατάστατο άντρα; Γίνε εσύ ευκατάστατη, βελτιώνοντας το εισόδημα σου. 

• Κάνε ένα ξεκαθάρισμα με το ερωτικό παρελθόν σου. Τι ακριβώς σκέφτεσαι για έναν πρώην; Το αίσθημα της χαράς ή της πικρίας; Όπως κι αν έχει, μάθε να συγχωρείς και να κρατάς μόνο το μάθημα ζωής που σου προσέφερε.

• Βάλε στην καθημερινότητα σας τη γυμναστική. Μπορεί να σου ακούγεται παράδοξο, αλλά θα επωφεληθείτε και οι δυο από ασκήσεις σωματικές, όπως αυτές της γιόγκα, μιας και η σύνδεση και η οικειότητα είναι βασικά στοιχεία μιας πνευματικής σχέσης.

• "Ευθυγραμμίστε" τα οράματα σας. Όλα είναι πια θέμα υποστήριξης των επιθυμιών του άλλου. Προκειμένου να μείνετε μαζί, τα οράματα σας πρέπει να ευθυγραμμιστούν. Βρείτε τρόπους και κοινές τους πτυχές.

• Γίνε κυνηγός ονείρων. Όλοι είμαστε φτιαγμένοι και προορισμένοι να γίνουμε ήρωες της δικής μας ζωής. Κανένας άλλος δεν μπορεί να το πετύχει για σένα.  Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να προσφέρεις στη σχέση σου, είναι να γίνεις το πλάσμα των ονείρων σου. 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.