Ζηλεύεις; Τα tips που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από την βλαβερή αυτή συμπεριφορά

Ξεφορτώσου την ζήλεια από μέσα σου για να βγεις κερδισμένη στην αγάπη

 

Κωνσταντίνα Κύρκου

kalampoka_660x200-2

 

Ζήλεια: Το ύπουλο και βασανιστικό συναίσθημα, που παίζει με την λογική και σε οδηγεί σε παράλογες σκέψεις και συμπεριφορές. Ας το παραδεχτούμε! Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις ξεκάθαρα τον εαυτό σου και να επιβεβαιώσεις πως ζηλεύεις τον σύντροφό σου, την φίλη σου, την συνάδελφο στην δουλειά σου. Όταν η ζήλεια κινείται μεταξύ φυσιολογικών επιπέδων, μπορεί να αποδειχθεί δημιουργική αλλά και να προσδιοριστεί ως ένδειξη ενδιαφέροντος. Την στιγμή όμως, που ο παραλογισμός και η ζήλεια χτυπούν κόκκινο, μόνο φθορές και προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει στην σχέση σου. Και θα μιλήσω για τις ερωτικές κυρίως σχέσεις, γιατί αυτές οι κακόμοιρες παλεύουν αδυσώπητα με το τέρας αυτό. Και στην τελική, αφού ούτε εσένα σου αρέσει να σε ζηλεύει και να σε υποψιάζεται με το παραμικρό ο σύντροφος σου, εσύ γιατί αφήνεις τις αρνητικές σκέψεις να σε καταβάλλουν και αντιδράς με αυτό τον τρόπο; Ξέρω, λογική εξήγηση δεν υπάρχει, όμως υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσεις την προβληματική αυτή συμπεριφορά, αν πραγματικά το μόνο που θέλεις είναι να βγεις κερδισμένη στην αγάπη.

 

 

Τρία tips για να καταπολεμήσεις αποτελεσματικά την ζήλεια!

1) Πρώτα από όλα, αναγνώρισε το πρόβλημα. Σταμάτα να βρίσκεις δικαιολογίες για τον εαυτό σου και βάλε στην θέση του συντρόφου σου, τον εαυτό σου. Θα σου άρεσε να σου φερόταν  κάποιος με καχυποψία συνεχώς;  Αν δεις πως μόνη σου δυσκολεύεσαι αρκετά, συζήτησέ το μαζί με τον συντροφό σου, εξηγώντας τι είναι αυτό που σε ενοχλεί. Αφού το έχεις παραδεχτεί τόσο στον εαυτό σου, όσο και σε εκείνον, θα είναι ευκολότερο να καταπολεμήσετε την ζήλεια μαζί.

2) Αν θέλεις η σχέση σου να πετύχει, ξέχνα κάθε προηγούμενη κακή εμπειρία. Σίγουρα τα παθήματα, γίνονται μαθήματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως επειδή ο πρώην σου ήταν άπιστος, θα πρέπει να είναι και ο επόμενος. Όταν αποφασίζεις να δώσεις μια ευκαιρία σε έναν άνθρωπο κάνε το σωστά, ξεχνώντας κάθε παλιά εμπειρία. Ο κάθε άνθρωπος εξάλλου είναι διαφορετικός και δεν υπάρχει λόγος σύγκρισης.

 

 

3) Πίστεψε στον εαυτό σου. Η ζήλεια πολλές φορές προκύπτει από την ανασφάλεια που αισθανόμαστε για τον εαυτό μας. Δεν είναι απίθανο να έχεις κάνεις ανόητες σκέψεις τύπου «δεν γίνεται να είναι τόσο καλός μαζί μου, κάτι κρύβει» ή «πως γίνεται να θέλει μόνο εμένα». Αυτές και άλλες πολλές ανοησίες και αρνητικές σκέψεις επηρεάζουν την εικόνα που έχεις εσύ για τον εαυτό σου, υποβαθμίζοντας όλα τα καλά που έχεις. Για να έχεις απέναντί σου κάποιον που νοιάζεται για σένα και σ’ αγαπάει, μάλλον κάτι κάνεις πολύ καλά. Μην αφήσεις λοιπόν την ζήλεια σου να το καταστρέψει.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares