Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιορτάζεις τη Μέρα των Ερωτευμένων;

 

Ακόμα ένας καλός λόγος για να δώσεις και να δεχτείς αγάπη


Νάντια Γεωργίου

 

Σε μερικές μέρες έρχεται η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Η γιορτή των ερωτευμένων, για όσους και όσες την πιστεύουν φυσικά. Και βέβαια δεν είναι η μοναδική μέρα να γιορτάσουμε την αγάπη. Για εμένα είναι ακόμα μια, άλλος ένας λόγος δηλαδή να δώσω και να δεχτώ αγάπη. Πώς, θα ρωτήσεις, ιδίως τώρα με τις συνθήκες καραντίνας.

«Μα ο καλός μου είναι στη Μέση Ανατολή αφού η δουλειά του είναι εκεί», μου έλεγε μια πελάτισσά μου. «Πως να γιορτάσω, μόνη μου»; «Κοίτα, είμαστε συνέχεια σπίτι γιατί και οι δύο δουλεύουμε από το σπίτι. Τι γιορτή των ερωτευμένων μου λες, είμαστε με τις φόρμες όλη μέρα», μου είπε μια άλλη. «Σιγά το ρομάντζο», μου είπε μια τρίτη. «Με τα παιδιά θα είναι απλά άλλη μια τρελαμένη Κυριακή».

https://www.instagram.com/p/CLBhemGg6_f/

Είμαι σίγουρη πως δεν είναι οι μόνες που θα ήθελαν κάτι διαφορετικό. Η καραντίνα μας έχει όλους κουράσει και μια έστω μικρή αλλαγή θα έκανε τεράστια διαφορά. Πως θα την κάνεις αυτήν την αλλαγή; Θα μπορούσατε αντί για την κλασσική σοκολάτα να βρείτε την συνταγή για chocolate chip cookies και να τα φτιάξετε μαζί. Να βρείτε τα αγαπημένα «δικά» σας τραγούδια και να θυμηθείτε πότε τα ακούγατε μαζί, που ήσασταν και τι κάνατε. Κι αν σας χωρίζει η γεωγραφική απόσταση, ευτυχώς το διαδίκτυο σας ενώνει. Και μπορεί οι online παραγγελίες να μην είναι πρώτες στη λίστα σας, όμως βοηθούν. Να χορέψετε αυτά τα τραγούδια οι δυο σας ή ακόμα καλύτερα μαζί με τα παιδιά σας. Να φιλοτεχνήσετε τη δική σας μοναδική κάρτα και να του/της κάνετε έκπληξη. Να θυμηθείτε πως και πότε γνωριστήκατε και να μοιραστείτε την ιστορία σας με τα παιδιά σας. Να γράψετε ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θαυμάζετε στον/στην σύντροφό σας και να του/της τα απαγγείλετε ή να του/της τα δώσετε να τα διαβάσει. Να θυμηθείτε τις γκάφες που έχετε κάνει. Να δημιουργήσετε ένα γεύμα οι δυο σας ή και με τα παιδιά σας αν έχετε - ναι, και τσιπς και μπύρες και πίτσες και χυμοί παίζουν.

Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και θα βρείτε πολλούς, διαφορετικούς, όμορφους και αστείους τρόπους. Σημασία δεν έχει τι θα κάνετε. Ό,τι και να κάνετε, το απλό φιλί που θα δώσετε, σημασία έχει πως θα το δώσετε. Πως θα το δώσετε όχι μόνο αυτήν τη μια μέρα του χρόνου αλλά κάθε μέρα. Σημασία έχει πως αναγνωρίζετε και αποδέχεστε και γιορτάζετε τον – και με τον - άνθρωπο που αγαπάτε κάθε σας μέρα.

Αν υπάρχει κάποιο θέμα που σ’ ενδιαφέρει και θα ήθελες να μάθεις περισσότερα επικοινώνησε μαζί μου στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Για περισσότερες πληροφορίες για εμένα και τη δουλειά μου κάνε κλικ στο www.itsmylife.gr. Γιατί η ζωή είναι δική σου!

To Βahama Mama είναι το blog της Life & Parenting coach Νάντιας Γεωργίου

 

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.