Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι μας μαθαίνει ο 20χρονος γάμος του Patrick Dempsey με την Jillian Fink

Το παρ’ ολίγον διαζύγιό τους και πώς κατάφεραν να διασώσουν τη σχέση και την κοινή ευτυχία τους



Αυτή τη χρονιά έκανε την έκπληξη με την εμφάνισή του στα πρώτα επεισόδια του τελευταίου κύκλου του Grey’s Anatomy – σειρά στην οποία χρωστάει κυρίως τη δημοφιλία του. Μπορεί να ξέρουμε πολλά για τη σχέση και τον γάμου του Ντέρεκ με την Γκρέι αλλά πόσα γνωρίζουμε για την προσωπική ζωή του ηθοποιού; Ο Patrick Dempsey και η Jillian Fink έχουν απολαύσει δύο δεκαετίες γάμου και, με την πρώτη ματιά, η σχέση τους φαίνεται να είναι αρκετά τέλεια. Κάντε κύλιση στις ροές τους στο Instagram και θα δείτε πολλά γλυκά posts αγάπης.

Ωστόσο, παρά τις δημόσιες τρυφερότητες και τις κοινές εμφανίσεις, το ζευγάρι παραλίγο να χωρίσει το 2015. Στην πραγματικότητα, έφτασαν στο σημείο να υποβάλουν αίτηση για διαζύγιο. Εκεί συνειδητοποίησαν ότι δεν ήταν έτοιμοι να παραιτηθούν από την κοινή ζωή που είχαν χτίσει μαζί και κάνοντας κάποια σοβαρή δουλειά, έφεραν τη σχέση τους πίσω στο σωστό δρόμο.

Τι μπορούμε να μάθουμε από την εντυπωσιακή διάσωση του γάμου του Patrick Dempsey και της Jillian Fink:

Ο Patrick Dempsey και η Jillian Fink συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1994 όταν ο ηθοποιός είχε ραντεβού για κούρεμα στο κομμωτήριο Fink's L.A., Delux. Μιλώντας στο People το 2002, η Fink θυμήθηκε να βλέπει το όνομα «Patrick Dempsey» στο βιβλίο ραντεβού της και σκέφτηκε ότι ήταν αστείο. Τότε ο ηθοποιός των Fast Times μπήκε από την πόρτα. «Σοκαρίστηκα», παραδέχτηκε. «Αλλά ταυτόχρονα, ήμουν χαρούμενη γιατί ήταν τόσο χαριτωμένος».

Αυτό που ακολούθησε ήταν «τρία χρόνια περιστασιακών κουρεμάτων και light κοροϊδευτικών» επειδή ο συγχρονισμός απλά δεν ήταν σωστός. Ενώ η Fink μπορεί να έβγαινε κάποιον, ο Dempsey δούλευε το τέλος ενός φερόμενου «εφιαλτικού πρώτου γάμου» με την Rocky Parker, η οποία ήταν 26 ετών μεγαλύτερή του όταν παντρεύτηκαν το 1987.

Μόνο το 1997, όταν ένας αμοιβαίος φίλος είπε στον ηθοποιό ότι η Fink ήταν πλέον single, άρχισαν να βγαίνουν. Ακολούθησε ένα ειδύλλιο ανεμοστρόβιλος, καθώς η διάσημη hairstylist και makeup artist μετακόμισε με τον Dempsey μετά από μόλις τρεις μήνες dating και είπαν «I do» το 1999. Η τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε σε μια αγροικία του Maine που ανήκε στην οικογένεια του Dempsey.

Το ζευγάρι μεγάλωσε την οικογένειά τους τον Φεβρουάριο του 2002 με την άφιξη της κόρης Tallula Fyfe, και στη συνέχεια ακολούθησαν τα δίδυμα αγόρια Sullivan Patrick και Darby Galen τον Φεβρουάριο του 2007. Ο ηθοποιός έχει πει για τη δική του εμπειρία ως μπαμπάς: «Είμαι συνεχώς έκπληκτος από τη διορατικότητα και τις παρατηρήσεις τους. Είναι συναρπαστικό και διασκεδαστικό να βρούμε απαντήσεις στις ερωτήσεις τους και οι ερωτήσεις γίνονται δυσκολότερες!»

Μια επιτυχημένη σχέση απαιτεί συνεχή δουλειά

Είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι μια ισχυρή, ερωτική επαφή θα διατηρηθεί απλά, αλλά αυτό δεν ισχύει. Μια επιτυχημένη σχέση απαιτεί δουλειά - και όχι μόνο κάθε φορά. Όχι, χρειάζεται συνεχής προσπάθεια και από τις δύο πλευρές για να επιτύχει μακροπρόθεσμα.

Ο Patrick Dempsey και η Jillian Fink έμαθαν αυτήν τη σκληρή αλήθεια από πρώτο χέρι. Τον Ιανουάριο του 2015, δήλωναν από κοινού: «Με προσεκτική εξέταση και αμοιβαίο σεβασμό αποφασίσαμε να τερματίσουμε τον γάμο μας. Το κύριο μέλημά μας παραμένει η ευημερία των παιδιών μας και ζητάμε με βαθιά ευγνωμοσύνη να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή της οικογένειάς μας σε αυτήν την πολύ ευαίσθητη στιγμή».

Αλλά έφτασε ο Νοέμβριος του 2015 όπου οι υποτιθέμενοι «πρώην» εντοπίστηκαν να περπατούν χέρι-χέρι στο Παρίσι, πυροδοτώντας φήμες για συμφιλίωση. Κάτι που επιβεβαίωσε ο Dempsey τον Μάιο του 2016. Όταν το Evening Standard ρώτησε αν αυτός και η Fink συμφιλιώθηκαν, είπε, «Ναι, έτσι νομίζω» και αποκάλυψε ότι η συνειδητοποίηση ότι «πρέπει να δουλέψεις σε όλα» ήταν που έσωσε το γάμο τους. «Ο γάμος μας δεν ήταν κάτι που ήμουν διατεθειμένος να αφήσω. Δεν ένιωθα ότι είχαμε κάνει όλη τη δουλειά. Και θέλαμε και οι δύο να προσπαθήσουμε κι άλλο».

Αποκαλώντας ένα πιθανό διαζύγιο «τρομακτικό», παραδέχτηκε, «Είναι πάντα αποσταθεροποιητικό όταν διαλύεις μια οικογένεια ή βλέπεις ένα μεγάλο μέρος της ζωής σου να τελειώνει». Αντιμέτωποι με αυτήν την συνειδητοποίηση, αυτός και η Φινκ αποφάσισαν «ήρθε η ώρα να εργαστούμε για τα ζητήματά μας και να βελτιωθούμε», οπότε στράφηκαν σε σύμβουλο ζευγαριών, κάτι που ο ηθοποιός αποκαλεί «πολύ σημαντικό». Επιπλέον, «ήθελαν να είναι πρότυπα για τα παιδιά μας, λέγοντας ότι είναι εντάξει αν έχετε διαφορές, αλλά μπορείτε να προσπαθήσετε να τις επιλύσετε».

Οι προσπάθειες του ζευγαριού απέδωσαν και τον Νοέμβριο του 2016, η Fink υπέβαλε αίτηση για την απόρριψη των εγγράφων διαζυγίου τους και ο δικαστής δέχθηκε το αίτημα αμέσως μετά, καταργώντας επίσημα τον εκκρεμή χωρισμό τους.

 

Ο Patrick Dempsey έμαθε να αναδιατάσσει τις προτεραιότητές του

Ο κόσμος μπορεί να γνωρίζει τον Patrick Dempsey για τους διάφορους υποκριτικούς του ρόλους, αλλά το 2004, έριξε τις προσπάθειές του σε ένα άλλο πάθος –τους αγώνες ράλι- και δημιούργησε μια αρκετά ολοκληρωμένη καριέρα, ξεκινώντας ακόμη και τη δική του ομάδα, Dempsey-Proton Racing. Αλλά όπως είπε στο Evening Standard το 2016, η συμφιλίωση με τη σύζυγό του Fink κατέστη δυνατή χάρη στη συνειδητοποίηση ότι «δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα» και ότι «κάτι πρέπει να θυσιάσεις». Για αυτόν η θυσία που έπρεπε να κάνει ήταν να σταματήσει να συμμετέχει σε αγώνες.

 

 

Το 2016, ο Dempsey ανακοίνωσε ότι μετά την πλήρη σεζόν του το 2015, έκανε πίσω γιατί «ο χρόνος περνά τόσο γρήγορα με τα παιδιά μου που δεν θέλω να το χάσω». Σε μια επίσημη δήλωσή του, πρόσθεσε ότι το «ταξίδι του με τα μηχανοκίνητα σπορ ήταν ικανοποιητικό», αλλά ότι «σε αυτό το σημείο της ζωής μου, μετά από μια καταπληκτική σεζόν χάρη στους φίλους μου στην Porsche και την TAG Heuer, πρέπει να κάνω ένα βήμα πίσω και να επικεντρωθώ τόσο στην οικογένειά μου όσο και στη σταδιοδρομία μου».

Μιλώντας για τη σημασία του ανασχηματισμού των προτεραιοτήτων του και για την πρώτη θέση του γάμου του, ο Dempsey είπε στο People: «Μπορείτε να κάνετε μόνο ένα πράγμα κάθε φορά και να το κάνετε καλά. [Έμαθα] να δίνω προτεραιότητα. Ο γάμος μας πρέπει να είναι η προτεραιότητα. Δεν ήμουν διατεθειμένος να την εγκαταλείψω και πλέον ο γάμος μας είναι πολύ πιο υγιής τώρα».

 

 

Ο Dempsey παραδέχτηκε επίσης ότι είχε απογοητευτεί με την έλλειψη ποιότητας εμπειρίας στη ζωή μου. Ήθελα να φτάσω σε αυτό το βαθύτερο επίπεδο και όχι μόνο να φουσκώσω την επιφάνεια.

Παρά την επιτυχή συμφιλίωσή τους, η προσπάθεια δεν έχει σταματήσει. «Πρέπει συνέχεια να τον παρακολουθείς τον γάμο σου», είπε ο Dempsey στο People. «Πρέπει να επικοινωνείς και να είσαι ανοιχτός και να μην νιώθεις τεμπέλης. Και μην τα παρατάς. Και να κάνεις και πολύ σεξ!» είπε γελώντας. Ένα άλλο κλειδί για την επιτυχία; «Να συνδυάζουμε ποιοτικό χρόνο μαζί». Ο ηθοποιός τόνισε τη σημασία του να αφιερώνουνε χρόνο ο ένας στον άλλο, μακριά από τα παιδιά. «Τα ζευγάρια πρέπει να καταλάβουν [πώς] να συνεχίζουν να βγαίνουν και να κρατάνε το φλερτ ζωντανό. Αυτό είναι το θέμα».

Δεν υπάρχει εύκολη σχέση. Χρειάζεται πολλή δουλειά για να είναι ένας γάμος ευτυχισμένος. Αυτό που μας έμαθαν οι Patrick Dempsey και Jillian Fink (είναι ότι μια επιτυχημένη ένωση απαιτεί συνεχή επικοινωνία και πολλή δουλειά. Αλλά αν είσαι πρόθυμη να αφιερώσεις χρόνο, φροντίδα και προσπάθεια, το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!