Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Ποιες συμπεριφορές του σε τρελαίνουν (με την κακή έννοια)

Και κάνουν την ανασφάλειά σου να χτυπήσει κόκκινο



 Μια σχέση θέλει κοινή γλώσσα συνεννόησης και επαφής και όσο μαθαίνει ο ένας τον άλλον υπάρχουν πραγματάκια και από τις δύο πλευρές που μπορεί να ενοχλούν ή και να κάνουν έναν από τους δύο να φρικάρει. Υπάρχουν ωστόσο μερικές πάγιες συμπεριφορές του που μπορούν να κάνουν τα νευράκια σου κρόσσια και να δοκιμάσουν τις αντοχές σου αλλά και τις αντοχές της σχέσης. Λάβε υπόψη βέβαια ότι αντίστοιχα οι ίδιες αυτές συμπεριφορές αν προέρχονται από σένα είναι εξίσου ενοχλητικές αλλά τώρα δεν είναι αυτό το θέμα μας! Ορίστε λοιπόν μερικές από τις συνήθειές του που μπορεί να σε βγάλουν από τα ρούχα σου, αλλά όχι με τον τρόπο που θα το ήθελες..!

Κρύβει το τηλέφωνό του

Το πρώτο πράγμα που συμπεραίνεις είναι ότι σε απατά. Ανεξάρτητα από το πόση εμπιστοσύνη του έχεις, η τακτική αυτή σε κάνει να ανησυχεί. Τι είναι τόσο σημαντικό στο τηλέφωνό του που πρέπει να το κρύψει από σένα; Αν μάλιστα έχει συνήθως μια ενεργή σχέση με το τηλέφωνο, αν χαμογελά σε μηνύματα και έχει μυστηριώδεις κλήσεις – είναι λογικό να βλέπεις απειλή στον ορίζοντα.

Κάνει ώρες να απαντήσει στο μήνυμά σου

Αν είναι ο τύπος του άνδρα που δεν είναι τόσο ενεργός στο τηλέφωνό του, τότε το να μην απαντά αμέσως στα μηνύματα φαίνεται κάτι λιγότερο ανησυχητικό. Αλλά αν είναι πάντα στο τηλέφωνο, και χρειάζεται ξαφνικά ώρες για να απαντήσει, τότε είναι απολύτως φυσιολογικό να βαράει εσωτερικό καμπανάκι.

Κοιτάει αλλού

Αυτό το περιπλανώμενο βλέμμα όταν κοιτάζει τη σερβιτόρα, όταν περνάει ή μια κοπέλα στο δρόμο που φοράει ένα κολλητό φόρεμα... αν γενικά έχει αυτό που λέμε «παίζει το μάτι του» και δεν είναι από τικ, και αν το παραδέχεται κιόλας, τότε φιλενάδα πρέπει να έχεις γερό στομάχι για να το αντέξεις και να μη σε ενοχλεί ή να αρχίσεις κι εσύ να κοιτάζεις μπροστά του άλλα αγόρια, για να δεις αν θα του αρέσει...

Φλερτάρει αδιακρίτως

Όταν ο σύντροφός σου φλερτάρει ανοιχτά με άλλους, είναι κάτι που μπορεί να κλονίσει την εμπιστοσύνη κάθε γυναίκας. Κάποιοι το κάνουν ως υποσυνείδητο αντανακλαστικό, είναι μια δεύτερη φύση τους. Άλλοι νομίζουν ότι είναι τόσο γοητευτικοί που κάνουν χάρη στους άλλους με ένα αθώο φλερτ. Κι άλλοι ψάχνουν απλώς επιβεβαίωση. Κάνε τον να μη σε θεωρεί δεδομένη, οπότε να εστιάσει το φλερτ πάνω σου.

Κρίνει την εμφάνισή σου

Διαλέγει τα ρούχα σου, σου προτείνει πώς να φτιάξεις τα μαλλιά σου, έχει λόγο στο μακιγιάζ σου και μετράει τις μπουκιές σου για να μη βάλεις γραμμάριο; Εντάξει δεν λέω η εμφάνιση μετράει αλλά δεν θες να νιώθεις και κάθε μέρα σαν διαγωνιζόμενη στο next top model.

Έχει μυστικά

Το να κρατάς μυστικά από τον σύντροφό σου δεν είναι ποτέ καλό, αλλά αν είναι πάντα μυστηριώδες για τις στιγμές που δεν είναι μαζί σου, αν κλειδώνει το τηλέφωνό του και σε κρατάει στο σκοτάδι όλη την ώρα, είναι απλά σημάδια ότι κάτι είναι εκτός λειτουργίας στη σχέση. Και όταν σε κρατάει μακριά από τη ζωή του, τότε είναι απολύτως φυσιολογικό να νιώθεις ανασφαλής. Καμία γυναίκα δεν αισθάνεται καλά όταν ξέρει ότι ο φίλος της την κρατάει στο σκοτάδι.

Απέχει από το σεξ

Είναι ξαφνικά απόμακρος και δεν ενδιαφέρεται για δραστηριότητες αργά το βράδυ. Τίποτα δεν πλήττει την εμπιστοσύνη μιας γυναίκας περισσότερο από την περίπτωση που ο σύντροφός της της δεν την θέλει. Είναι πολύ δύσκολο να νιώθεις καλά για τον εαυτό σου αν δεν σου δείχνει ότι ενδιαφέρεται για σένα.

Δεν σε παρουσιάζει στην οικογένεια και τους φίλους του

Το να σε κρατάει κρυμμένη είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας άνδρας σε μια γυναίκα, γιατί αναρωτιέσαι αν υπάρχει κάτι για σένα για το οποίο ντρέπεται. Ίσως να μη σε θεωρεί αρκετά καλή ή αρκετά ενδιαφέρουσα για να σε συστήσει στους φίλους και την οικογένειά του. Ή μήπως δεν θεωρεί τη σχέση σας κάτι σοβαρό. Όπως και να ‘χει είναι σχεδόν εφιαλτικό.

Μιλάει συνέχεια για την πρώην του

Σε κάνει να αναρωτιέσαι αν ίσως δεν την έχει ξεπεράσει ακόμη ή αν θέλει να δοκιμάσει ξανά. Ίσως υπάρχει μια παλιά σπίθα που προσπαθούν να αξιοποιήσουν. Οι πρώην είναι αυτό που ενοχλεί κάθε γυναίκα και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Αν σου δείχνει ότι είναι ακόμα αλλού, δώσε του χρόνο και χώρο να δει τι θέλει και προστάτεψε τον εαυτό σου.

Κοροϊδεύει τις ικανότητές σου

Είτε πρόκειται για τη μαγειρική σου, το πώς χορεύεις ή τραγουδάς, μέχρι το πώς τα πας στη δουλειά σου, το να σαρκάζει ή να κάνει πλάκα με τους τρόπους και τις δεξιότητές σου είναι κάτι εξαιρετικά ενοχλητικό και αγενές. Κι όχι δεν το βρίσκεις καθόλου αστείο. Αν υπάρχει κάτι που τον ενοχλεί ή κάτι που θέλει να αλλάξεις, ας βρει έναν πιο ώριμο τρόπο να σου το ζητήσει.

Ο σύντροφός σου και η σχέση σας πρέπει να σε κάνει να νιώθεις όμορφα και καλά κι όχι να σε κάνει να είσαι σε αναμμένα κάρβουνα. Αν έχεις παρατηρήσει αρκετές από τις παραπάνω συμπεριφορές ίσως ήρθε η ώρα να κάνεις μια συζήτηση με το χέρι στην καρδιά.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30