6 λάθη που κάνεις όταν τσακώνεσαι με τον σύντροφό σου

Οι εντάσεις σε μία σχέση είναι δυστυχώς μέσα στο παιχνίδι. Μάθε να τις διαχειρίζεσαι με τον καλύτερο τρόπο

Ναταλία Πετρίτη

Όταν βρισκόμαστε σε μία σχέση, δεν είναι λίγες οι στιγμές που μπορεί να δημιουργηθούν εντάσεις και τσακωμοί με τον σύντροφό μας. Αν αυτές δεν είναι συχνές, τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ωστόσο αν παρατηρήσεις ότι το φαινόμενο επιμένει στην καθημερινότητά σας ως ζεύγος, συνέχισε να διαβάζεις, μιας που ενδέχεται να είσαι εσύ που χειρίζεται λάθος τα πράγματα.

Τα κλασικά λάθη που μπορεί να κάνεις όταν τσακώνεσαι με το ταίρι σου:

Εστιάζεις στα παράπονα και όχι στην επίλυση του προβλήματος

Ένας καβγάς είναι πιο πιθανό να εκδηλωθεί όταν έχουν συσσωρευτεί και από τις δύο πλευρές αρκετά παράπονα. Όταν όμως πιάνεσαι από αυτά και δεν δίνεις βάση στο να λύσετε αυτό που πραγματικά σας ταλαιπωρεί, τότε η ένταση απλώς διαιωνίζεται. Δώσε λοιπόν με το ταίρι σου την επόμενη φορά βάση στο πως θα λύσετε τα προβλήματά σας και σίγουρα τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Χρησιμοποιείς υπερβολικούς όρους όπως «ποτέ» και «πάντα»

Οι βαριές λέξεις που μπορεί να ειπωθούν κατά τη διάρκεια ενός καβγά είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο αυτός επαναλαμβάνεται. Γι’ αυτό φρόντισε τόσο εσύ όσο και ο σύντροφός σου να ζυγίζετε πραγματικά τι λέτε κάθε φορά. Θα απαλαγείτε σίγουρα από τις συνεχείς εντάσεις.

Χρησιμοποιείς περισσότερο το «εσύ» από το «εγώ»

Στις περιστάσεις που εκδηλώνονται εντάσεις μεταξύ σας, προσπάθησε πρώτα να κάνεις την αυτοκριτική σου προτού αρχίσεις να βομβαρδίζεις τη συζήτηση με κατηγορίες προς τον σύντροφό σου. Δες πρώτα που μπορεί να ευθύνεσαι εσύ προτού κατηγορήσεις τον άλλο και απόφυγε τη συνεχή κατάσταση πολιορκίας προς το ταίρι σου.

Περιμένεις μόνο να μιλήσεις χωρίς να ακούσεις

Σε ένα καβγά, αλλά και σε όλες ανεξαιρέτως τις συζητήσεις, οφείλουμε να ακούμε τον συνομιλητή μας και αυτά που έχει να πει. Αν δεν το κάνεις και απλά περιμένεις να εκφράσεις τα παράπονά σου, έχεις ήδη χάσει, ακόμη κι αν μακροπρόθεσμα έχεις δίκιο.

Παίρνεις μικρές, κοφτές ανάσες

Ακούγεται αστείο, αλλά μιλώντας παίρνοντας μικρές, κοφτές ανάσες η ένταση μεγαλώνει και δεν βρίσκεσαι σε κατάσταση όπου να μπορείς να σκεφτείς σε βάθος τι συμβαίνει. Πάρε λοιπόν μια βαθιά ανάσα, άκου τον σύντροφό σου και πάρτο πιο χαλαρά. Θα εκπλαγείς από το πόσο διαφορετικά θα συνομιλήσετε, λύνοντας τη μεταξύ σας παρεξήγηση.

Τελειώνεις έναν τσακωμό χωρίς ένα θετικό στοιχείο στο τέλος της συζήτησης

Ακόμη κι όταν κατά τη διάρκεια μιας έντασης υπάρξει πρόοδος στη συζήτηση και στο μεταξύ σας, φρόντισε να τελειώσετε δίνοντας μια θετική πνοή στην ατμόσφαιρα. Ακόμη και μια αγκαλιά και ένα φιλί είναι αρκετά ώστε το ταίρι σου να εκτιμήσει το ότι ακούτε ο ένας τον άλλον και προσπαθείτε για τη σχέση σας. Και την επόμενη φορά δεν θα το κρατάτε ο ένας στον άλλον.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares