Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να ξεκολλήσεις από κάποιον που έχει πάψει να νοιάζεται για σένα;

Ακολουθούν μερικές ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις με το χέρι στην καρδιά



Είναι σαν να σε βλέπω, ξέρω τι κάνεις. Το έχω κάνει κι εγώ. Όλες μας το έχουμε κάνει και έχουμε πέσει σε αυτή την παγίδα. Κρατάς το τηλέφωνό σου και ετοιμάζεσαι να ελέγξεις το προφίλ του σε κοινωνικά δίκτυα. Ή μπορεί να διαβάζεις όλες τις παλιές σας συνομιλίες, οι οποίες σε κάνουν να νιώθεις ακόμα μεγαλύτερη νοσταλγία. Ή, μπορεί να σκέφτεσαι να τους στείλεις γραπτό μήνυμα, προκειμένου να του δώσεις μια ακόμη ευκαιρία ή να βρεις έναν τρόπο να κάνεις τα πράγματα να λειτουργήσουν μεταξύ σας.

Τον σκέφτεσαι κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να κοιμηθείς; Ή μήπως στην πραγματικότητα είναι το μόνο πράγμα που σκέφτεσαι όλη την ώρα;

Σε νιώθω. Ξέρω πώς είναι να σκέφτεσαι κάποιον υπερβολικά και να αναπολείς με οδυνηρό τρόπο όλη τη διαδρομή της σχέσης σου. Καταλαβαίνω πώς είναι να περιμένεις μέρες για να λάβεις απάντηση από αυτόν, το αντικείμενο του πόθου σου, το το άτομο που έχει κλέψει μέρος της καρδιάς σου και δεν θα σου το επιστρέψει ποτέ.

Λοιπόν, πώς σταματάς να νοιάζεσαι για κάποιον που εξακολουθεί να σημαίνει τόσο πολλά για σένα; Πώς τον διαγράφεις από τη ζωή σου ώστε να συνεχίσεις να ζεις σαν να μην υπήρξε ποτέ; Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Δεν μπορείς να διαγράψεις τα συναισθήματά σου, αλλά μπορείς να μάθεις  να τα καταλαβαίνεις!

Τώρα, θέλω να πάρεις μια ανάσα για μια στιγμή και να αναρωτηθείς: Γιατί συνεχίζεις να νοιάζεσαι; Γιατί εξακολουθεί να είναι το άτομο που δεν μπορείς να σταματήσεις να το σκέφτεσαι παρόλο που γνωρίζεις ότι πρέπει;

Ίσως καταφέρεις να συνειδητοποιήσεις τον λόγο για τον οποίο δεν μπορείς να το κάνεις κι αυτός είναι επειδή μένεις κολλημένη ακόμη στο παρελθόν.

Αντί να ζήσεις τη στιγμή και να επικεντρωθείς σε πράγματα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή, ζεις σε κάποια άλλη διάσταση όπου νομίζεις ότι κάτι θα μπορούσε να αλλάξει μόνο αν το ήθελες. Δημιουργείς τη δική σου πραγματικότητα αντί να ζεις σε αυτήν που είναι πραγματικά αληθινή.

Προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα και τα πράγματα μπορεί τελικά να αλλάξουν. Επινοείς ένα ψέμα και επιλέγεις να ζεις σε μια ψευδαίσθηση. Για να βγεις από αυτόν τον λαβύρινθο ψευδαίσθησης, έπρεπε να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να μάθεις  να καταλαβαίνεις τα συναισθήματά σου.

Πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου τις ακόλουθες ερωτήσεις, ώστε να μπορείς να αναρωτηθείς επίσης:

Σε νοιάζει ακόμα γιατί νομίζεις ότι είναι το μόνο άτομο που σου ταιριάζει;

Θέλω να διαβάσεις  αυτήν την ερώτηση μερικές φορές για να συνειδητοποιήσεις πόσο λάθος είναι. Εδώ είναι μερικά απλά γεγονότα: Υπάρχουν 7,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο. Εξακολουθείς να πιστεύεις ότι είναι το μόνο άτομο που σου ταιριάζει; Μένοντας κολλημένη στο παρελθόν και σε ένα φάντασμα που πια δεν υπάρχει χάνεις την ευκαιρία να γνωρίσεις κάποιον που να σου ταιριάζει περισσότερα.

Σε ενδιαφέρει ακόμα γιατί πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξει;

Μην προσπαθείς ποτέ να αλλάξεις κάποιον αν δεν είναι πρόθυμος να αλλάξει. Γιατί; Επειδή δεν θα λειτουργήσει. Μπορείς να τους πεις ό,τι θέλεις  και τίποτα δεν θα αλλάξει εάν δεν είναι διατεθειμένος να ασχοληθεί με τον εαυτό του.

Εάν η αλλαγή δεν είναι κάτι που επιθυμεί, οι πιθανότητες είναι ότι θα παραμείνει ο ίδιος (ή μπορεί και ακόμη χειρότερος από πριν). Επομένως, σταμάτα να ζεις σε μια ψευδαίσθηση νομίζοντας ότι μια μέρα, θα συνειδητοποιήσει πόσο άσχημα σου φέρεται και ότι θα αλλάξει.

Δεν πρόκειται. Εάν δεν έχει αλλάξει μέχρι τώρα, δεν υπάρχει λόγος να περιμένεις άλλο για να συμβεί αυτό, επειδή οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα γίνει.

Ανησυχείς ότι μπορεί να βρει κάποια άλλη;

Εάν έχει συμβεί να ανακαλύψεις ότι είναι με κάποια άλλη, νιώθεις ότι αυτό είναι το τέλος της ζωής σου; Πιστεύεις ότι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορείς να σταματήσεις να το σκέφτεσαι είναι επειδή φοβάσαι μέσα σου ότι μπορεί να βρει την ευτυχία αλλού;

Ε και; Αν κάποιος δεν σε νοιάζει, δεν θα σε νοιάζει ούτε η ευτυχία του. Αν βρει κάποια άλλη, αυτό σημαίνει ότι ποτέ δεν είχατε την ευκαιρία να είστε μαζί. Τέλος.

Έτσι απλά. Εσείς πλέον δεν έχει παρά να εστιάσεις στο πώς να βελτιώσεις τη ζωή σου. Ανάγκασε τον εαυτό σου (εάν πρέπει) να κάνεις άλλα πράγματα αντί να τον παρακολουθείς στα κοινωνικά μέσα.

Τι να κάνεις;

Συνδέσου με νέα άτομα. Ακόμα και το να κλάψεις αν σου κάνει καλό, κάνε το για να μπορέσεις να τον βγάλεις από μέσα σου με συνοπτικές διαδικασίες.

Κυρίως όμως ανακάλυψε τον λόγο για τον οποίο εξακολουθείς να σε ενδιαφέρει και να τον επεξεργαστείς. Ίσως αυτός ο λόγος είναι ένας από τους παραπάνω ή είναι κάτι άλλο.

Ό,τι κι αν είναι, ξέρεις ότι δεν θα σταματήσεις να νοιάζεσαι μέσα σε μια νύχτα, αλλά η κατανόηση των συναισθημάτων σου σίγουρα θα επιταχύνει τη διαδικασία.

Όπως πάντα, να έχει υπομονή και να πιστεύεις ότι κάθε τι συμβαίνει για έναν λόγο.

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο μόλις διάβασες όλα αυτά και υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο δεν μπορείς να είσαι μαζί με αυτό το άτομο αυτή τη στιγμή. Αντί να το πολεμάς, αποδέξου το και προχώρησε παρακάτω.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.