Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι να κάνω όταν μου λέει ψέματα;

Τι να έχεις υπόψη σου, αν βγαίνεις με κλώνο του Πινόκιο



Κανείς δεν θέλει να βγαίνει με κάποιον που είναι ψεύτης. Ακόμα κι αν δεν έχεις πιάσει το φλερτ σου ή τον σύντροφό σου να λέει ψέματα για μεγάλα πράγματα, ακόμα και τα μικρότερα ψέματα μπορούν να επηρεάσουν τη σχέση σας, έχοντας ισχυρό αντίκτυπο. Το ψέμα καταστρέφει την εμπιστοσύνη. Εάν ο σύντροφός σου δεν μπορεί να είναι ειλικρινής για ορισμένα βασικά ζητήματα, οι ειδικοί λένε ότι η σχέση σας μπορεί να αντιμετωπίσει μερικές σημαντικές δυσκολίες.

Για να διαρκέσει μια σχέση, τα ζευγάρια πρέπει να είναι ειλικρινή για τα πάντα. Εάν δεν αισθάνεσαι ότι ο σύντροφός σου είναι εντελώς ειλικρινής μαζί σου, είναι δύσκολο να πιστέψεις αυτά που σου λέει.

Εάν πρέπει να πεις ένα κατά συνθήκη αθώο ψέμα για να κάνεις έκπληξη στον σύντροφό σου, αυτό είναι εντάξει. Αλλά πέρα ​​από αυτό, η ειλικρίνεια είναι πάντα η καλύτερη τακτική. Έτσι, εάν ο σύντροφός σου συνηθίζει να λέει ψέματα για οποιοδήποτε από τα ακόλουθα θέματα, όπως συμβουλεύουν οι ειδικοί, ίσως πρέπει να επανεξετάσεις τη σχέση σου μαζί του.

Η διάδρασή του με τους άλλους

Ο σύντροφός σου μπορεί να μην σε εξαπατά. Αλλά αποκρύβοντας ή λέγοντας ψέματα για την πραγματική διάσταση των αλληλεπιδράσεών του με τους άλλους, είτε είναι κάποια πρώην είτε κάποια ελκυστική συνεργάτιδα, δείχνει ότι κάνει κάτι που ξέρει ότι δεν θα ενέκρινες. Σε τελική ανάλυση, εάν δεν κάνει κάτι λάθος, γιατί θα πρέπει να το κρύψει ή να είναι λιγότερο ειλικρινής;

Χρήματα

Είναι καλύτερο να συζητάμε ανοιχτά και ειλικρινά χρήματα λένε οι θεραπευτές σχέσεων. Το ψέμα για τα χρήματα μπορεί να οδηγήσει σε μια αίσθηση δυσπιστίας, η οποία θα είναι επιζήμια για τη σχέση. Για πολλά ζευγάρια, τα χρήματα μπορεί να είναι μια σημαντική πηγή προβλημάτων. Εάν ο σύντροφός σου λέει ψέματα σχετικά με τις αγορές, το ποσό του χρέους που έχει, ή αλλαγές στην κατάσταση απασχόλησής του, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα μακροπρόθεσμα.

Το παρελθόν του

Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις ολόκληρη την ιστορία της ζωής του συντρόφου σου στην αρχή μιας σχέσης. Ωστόσο, αυτό που γνωρίζεις δεν θα πρέπει να αλλάξει όσο γνωρίζεστε καλύτερα. Εάν δεν μοιραστεί τις μεγάλες αλήθειες από το παρελθόν του, θα μείνεις να αναρωτιέσαι για τι άλλο ψεύδεται ή αποκρύπτει ο σύντροφός σου. Δημιούργησε στον σύντροφό σου έναν ασφαλή χώρο για να μοιραστεί το παρελθόν του μαζί σου και δες αν αυτό τον διευκολύνει.

Την πρώην του

Εάν ο σύντροφός σου λέει ψέματα ως προς το ότι έχει ξεπεράσει την πρώην του, μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα κάνοντας τη δική σας σχέση μη λειτουργική. Βασικά, αυτό το ψέμα θα είναι πάντα μια πηγή ανησυχίας, ειδικά εάν η πρώην εξακολουθεί να υπάρχει με κάποιον τρόπο στη ζωή του. Επιπλέον, αυτό δείχνει ότι ο σύντροφός σου δεν μπορεί να είναι ειλικρινής μαζί σου για τα συναισθήματά του. Είναι αδύνατο να έχεις μια υγιή σχέση με κάποιον που δεν μπορεί να είναι ειλικρινής, αυθεντικός και πραγματικός. Εάν αυτό είναι κάτι που σε ενοχλεί, μίλησέ του για να δεις αν είναι κάτι που μπορείτε να το ξεπεράσετε από κοινού.

Σεξ

Εάν υπάρχουν ορισμένα θέματα που δεν υπάρχει η άνεση για οποιονδήποτε λόγο να ειπωθούν, η σχέση σας δεν θα διαρκέσει", υποστηρίζουν οι οικογενειακοί θεραπευτές. Πρέπει να υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία για δύσκολα θέματα, όπως η ευχαρίστηση στο σεξ, η σεξουαλικότητα, τα φετίχ και οι σεξουαλικές παρορμήσεις, οι φαντασιώσεις. Μια υγιής σεξουαλική ζωή μπορεί να κρατήσει τη σπίθα ζωντανή και θα βοηθήσει τη σχέση να διαρκέσει πολύ. Αλλά αν ο σύντροφός σου αισθάνεται την ανάγκη να πει ψέματα για οτιδήποτε σχετίζεται με τη σεξουαλική του/σας ζωή, θα υπάρχει πάντα κάτι το ανικανοποίητο, που μακροπρόθεσμα θα αποτελέσει εμπόδιο. Κάποιοι μπορεί ακόμη και να αρχίσουν να κοιτάζουν αλλού για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Τα όριά του

Κάθε σχέση είναι διαφορετική και κάθε άτομο έχει διαφορετικές ανάγκες που τους κάνουν να αισθάνονται ασφαλείς σε μια σχέση. Εάν ο σύντροφός σου αποκλείει πληροφορίες σχετικά με τα όριά του ή δεν μπορεί να σου πει όχι, αυτό θα δημιουργήσει δυσαρέσκεια στη σχέση. Θα είναι δύσκολο για σένα να κάνεις τον σύντροφό σου να νιώθει ασφαλής εάν δεν μπορεί να είναι ειλικρινής μαζί σου σχετικά με τα όριά του.

Τι θέλει από τη ζωή

Εάν ο σύντροφός σου δεν εκφράζεται αληθινά για αυτό που θέλει, δεν θα ξέρεις αν είναι πραγματικά μια καλή μακροχρόνια επένδυση για σένα. Θα πρέπει να έχεις μια καλή και ξεκάθαρη εικόνα του ποιος είναι και τι θέλει από τη ζωή για να ξέρεις αν κοιτάτε προς την ίδια κατεύθυνση και αν θέλετε τα ίδια. Εάν δεν είναι απολύτως ειλικρινής σχετικά με το πού θέλει να ζήσουν, αν θέλει παιδιά ή τι σκέφτεται για τον γάμο, η σχέση σας μπορεί να μην έχει την επιθυμητή διάρκεια.

Η επικοινωνία μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα σε μια σχέση. Εάν εσείς και ο σύντροφός σου εργαστείτε για τη δημιουργία ενός ασφαλούς χώρου για να κάνετε ειλικρινείς συνομιλίες, η σχέση σας θα έχει την ευκαιρία. Αλλά αν ο σύντροφός σου δεν δεσμευτεί πλήρως να κάνει αλλαγές, μπορεί να μην λειτουργεί. Είναι δύσκολο να αποκτήσεις ξανά εμπιστοσύνη και το ψέμα είναι μια αρκετά δύσκολη συνήθεια για να σπάσεις. Δεν μπορείς να λύσεις τίποτα όταν ο σύντροφός σου συνηθίζει να μην είναι απόλυτα ειλικρινής.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!