Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να καταλάβεις αν πράγματι είναι έτοιμος να περάσει στο level «σχέση»

Τι να προσέξεις για να μη το κουράζετε και να μη σε κουράζει τζάμπα…



Βγαίνετε καιρό, μιλάτε στο chat, βρίσκεστε αραιά και πού αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις αν είστε ή δεν είστε μαζί, αν είστε σε σχέση, αν είσαι η κοπέλα του και τα λοιπά. Αν λοιπόν σε μπερδεύει η στάση του και η συμπεριφορά του, υπάρχουν μερικές σαφείς ενδείξεις που όχι απλώς θα σε βάλουν σε υποψίες για το τι σκέφτεται αλλά και θα αποκωδικοποιήσουν αυτό που νιώθει, για να ξέρεις αν βρίσκεστε ή όχι στην ίδια σελίδα του «ρομαντικού κεφαλαίου» σας.

Γιατί μπορεί πραγματικά να μη θέλει κάτι σοβαρό και να μην είναι στο ίδιο μήκος κύματος μαζί σου. Αυτό συμβαίνει συχνά και δεν είσαι η μόνη που αντιμετωπίζεις αυτό το πρόβλημα.

Πολλά αγόρια στέλνουν σήματα ότι είναι με σένα, αλλά όταν ξεκινάς μια σχέση μαζί του παρατηρείς μια έλλειψη ενδιαφέροντος και καταλήγεις να φροντίζεις τα πάντα – που αφορούν τις λεπτομέρειες και τη λειτουργία αυτού που λέγεται σχέση. Νιώθεις να είσαι μόνη σου στην προσπάθεια να κάνεις τα πράγματα να δουλέψουν.       

Αλλά η διαφορά μεταξύ κάποιου που ενδιαφέρεται να σε γνωρίσει κι εκείνου που απλώς αναζητά μια καλή φάση δεν είναι τόσο μεγάλη. Ακόμα κι αν στέλνει αμφιλεγόμενα σήματα και η στάση του είναι κάτι ανάμεσα, υπάρχουν μερικά σημάδια που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις πού βρίσκεσαι μαζί του.

Προτού λοιπόν βρεθείς με πληγωμένη καρδιά, διάβασε σωστά τα σήματα που στέλνει για να μη σε στείλει ξαφνικά αδιάβαστη… Και πάνω απ’ όλα μάθε να τα ξεχωρίζεις και στο μέλλον για να μη βιάζεσαι να θεωρήσεις τον εαυτό «σε σχέση» όταν το άλλο μισό βρίσκεται απλώς στον κόσμο του. Ακολουθούν εφτά ξεκάθαρες ενδείξεις ότι το match τελικά δεν είναι και τόσο πετυχημένο – ούτε πολλά υποσχόμενο.

Οι δυο σας είστε εντελώς διαφορετικοί

Ένας από τους λόγους που μπορεί να μη θέλει να είσαι η κοπέλα του μπορεί να είναι ότι οι δυο σας είστε πολύ διαφορετικοί. Μπορεί να έχετε διαφορετικά συστήματα πεποιθήσεων, - για παράδειγμα να είσαι χορτοφάγος κι εκείνος να μην είναι ή να είσαι ακτιβίστρια και πολιτικά ενεργή κι εκείνος να μην έχει ψηφίσει ποτέ στη ζωή του. Μπορεί να έχετε εντελώς διαφορετικούς βιορυθμούς – εσύ να πέφτεις για ύπνο στις 11 όταν εκείνος την ώρα αυτή βρίσκεται στο ζενίθ της ενέργειάς του. Ίσως είναι ντροπαλός ενώ εσύ είσαι η ψυχή της παρέας.

Δεν έχει σημασία το σε τι διαφέρετε, εάν τον ενοχλεί, δεν θα είναι σε θέση να το αφήσει τόσο εύκολα. Ακόμα κι αν είσαι από εκείνες που πιστεύουν ότι τα ανόμοια έλκονται και ότι οι διαφορές είναι αυτές που κάνουν μια σχέση να έχει ενδιαφέρον, κάποιες ασυμβατότητες αποδεικνύονται ζωτικής σημασίας για το μέλλον μιας σχέσης. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν βλέπουν αυτές τις διαφορές ως πράγματα που μπορούν να σας φέρουν πιο κοντά, πράγματα που μπορούν να σας διδάξουν ένα ή δύο πράγματα, τα βλέπουν ως πράγματα που δεν θα μπορούν να τα χειριστούν, πράγματα που θα καταστρέψουν μια πιθανή σχέση.

Δεν θέλει να επισημοποιήσει το status relationship

Εάν αρνείται να καθορίσει το τι είδους σχέση έχετε, τότε σίγουρα δεν θέλει να είναι μαζί σου. Πιθανότατα απλώς να συνεχίζει να «είναι μαζί σου» επειδή δεν έχει το θάρρος να σου πει κατά πρόσωπο ότι έχει τελειώσει.

Αν θέλει να είναι μαζί σου, τότε θα φέρεται κι αντιστοίχως και δεν θα έχει θέμα να παραδεχτεί ότι έχετε σχέση και ότι είστε μαζί. Όσοι αρνούνται να βάλουν μια ετικέτα είναι συνήθως επικίνδυνοι και απλώς τους αρέσει να παίζουν με τα συναισθήματα των άλλων.

Δεν δείχνει να νοιάζεται για σένα

Δεν δείχνει ουσιαστικό ενδιαφέρον για το άτομό σου. Δεν εννοώ σεξουαλικό ενδιαφέρον, εννοώ ότι δεν ενδιαφέρεται να σε γνωρίσει καλύτερα. Δεν κάνει ερωτήσεις για τη ζωή σου και δεν ενδιαφέρεται να μάθει για το παρελθόν σου.

Δεν τον νοιάζει αν έχεις γνωρίσει έναν άντρα ή είκοσι πριν από αυτόν. Δεν τον νοιάζει αν έχεις άλλα αδέρφια και πραγματικά δεν νοιάζεται για τα χόμπι σου.

Ένας άντρας που θέλει να λέει ότι είναι μαζί σου, θα προσπαθήσει να ανακαλύψει τι σου αρέσει και τι όχι. Θα προσπαθήσει σκληρά να ανακαλύψει όσα περισσότερα μπορεί για σένα γιατί πραγματικά νοιάζεται για σένα.

Δεν σε παίρνει τηλέφωνο

Το να στέλνει μόνο μηνύματα είναι και αυτό ένα σαφές σημάδι ότι δεν θέλει να επικοινωνήσει ουσιαστικά μαζί σου. Δεν θέλει να κάνει τη σχέση σας βαθύτερη, θέλει να σε κρατήσει σε απόσταση. Η αποκλειστική αποστολή μηνυμάτων ω μορφή επικοινωνίας με κάποιον σημαίνει μόνο ότι προσπαθεί να διαφυλάξει κάποια όρια και χώρο που όμως ο χώρος αυτός δεν σε εμπεριέχει με τον τρόπο που εσύ θες ή ελπίζεις.

Και γιατί κάποιος προσπαθεί να αποφύγει την επικοινωνία; Επειδή δεν ενδιαφέρεται αρκετά για να εμπλακεί περισσότερο.

Δεν θέλει να σε συστήσει στους φίλους του

Οι φίλοι είναι σαν οικογένεια και αν δεν σε βλέπει σοβαρά, τότε δεν θα σε εμφανίσει στους φίλους του. Αν δεν θέλει να σε εμπλέξει στην προσωπική του ζωή, είναι σαφή ένδειξη ότι δεν είναι έτοιμος να δεσμευτεί μαζί σου. Αν αποφεύγει να μιλήσει στους φίλους του για σένα, μάλλον πρέπει να ετοιμάζεις την έξοδό σου πριν το κάνει εκείνος με ηρωικό τρόπο.

Δεν ενδιαφέρεται να σε εντυπωσιάσει

Αν δείχνει να μην ενδιαφέρεται για τις απόψεις σου είναι πιθανό να μην σκέφτεται για μια μακροχρόνια σχέση μαζί σου και γι' αυτό δεν ασχολείται με το να σε εντυπωσιάσει. Στην ουσία δεν έχει σημασία για εκείνον το τι σκέφτεσαι γι' αυτόν, γιατί μάλλον σε κρατά μόνο ως εφεδρικό σχέδιο. Πιθανώς να σε θέλει μόνο για σεξ και τίποτα άλλο οπότε δεν προσπαθεί να είναι μαζί σου η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

Δεν αναφέρεται στο μέλλον

Δεν είναι συγκεκριμένος κάθε φορά που η κουβέντα έρχεται για κάτι που αφορά το μέλλον, και δείχνει σαν να μην ξέρει τι θέλει. Είτε αφορά κοινές διακοπές, σχέδια για το καλοκαίρι, ή το πώς σας φαντάζεται σε έναν χρόνο, οι απαντήσεις του είναι ασαφείς ή ακόμα χειρότερα δεν σας εμπεριέχουν. Δεν υπάρχουν μελλοντικά σχέδια που να σε εμπλέκουν. Αυτό είναι το χειρότερο σημάδι που μπορείτε να εισπράξεις από έναν άντρα που βγαίνεις μαζί του. Αυτό το κάνει επειδή δεν θέλει να σε συμπεριλάβει στα σχέδιά του, γεγονός που σημαίνει ότι δεν τον ενδιαφέρεις τόσο πολύ.

Αν ο φίλος σου διαθέτει αρκετά από τις παραπάνω ενδείξεις, άρχισε κι εσύ να θεωρείς τον εαυτό σου διαθέσιμη και μπες στη διαδικασία να έχεις τις επιλογές σου ανοιχτές και να γνωρίσεις κάποιον που να θέλει πράγματι να είναι μαζί σου. Αν δεν μπει στο τριπάκι να σε διεκδικήσει, τότε τουλάχιστον δεν θα έχεις κι εσύ χάσει άλλο χρόνο.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

Προτεινόμενα

CELEBS

Έλενα Τσαγκρινού: Το gender reveal party & το φύλο του μωρού που περιμένει

Η τραγουδίστρια βρίσκεται στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Πώς να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα σωστά, σύμφωνα με τους ειδικούς

Όλα τα χρήσιμα tips για να το κάνετε σωστά.

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια