Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνεις να ζηλέψει (με την καλή έννοια)

Πού και πού χρειάζεται ένα διακριτικό ταρακούνημα!



Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνεις έναν άντρα να ζηλέψει. Μερικές φορές η καλοπροαίρετη ζήλια -ναι, υπάρχει κι αυτή- μπορεί απλώς να «ξυπνήσει» τον σύντροφό σου, που -θες λόγω κορωνοϊού, θες λόγω του κρύου καιρού που προηγήθηκε- μπορεί να έχει πέσει σε χειμερία νάρκη!

Χρησιμοποίησε αυτό το «καρύκευμα» σε συνετή ωστόσο δοσολογία, για να κάνεις τη σχέση σου λίγο πιο πικάντικη και να στρέψεις την προσοχή του φίλου σου πάνω σου.  Υπάρχουν μερικοί αποτελεσματικοί κι εύκολοι τρόποι, αρκεί να μην τους δοκιμάσεις όλους μαζί!

Κάνε του ερωτήσεις για άλλους άντρες

Δε χρειάζεται να είναι κάτι κραυγαλέο. Αρκεί να δείξεις λίγο παραπάνω ενδιαφέρον για κάποιον φίλο του, κολλητό του, συνάδελφο ή μακρινό ξάδερφο κι οι κεραίες της ζήλιας του θα αρχίσουν να νιώθουν παρεμβολές. Αν μάλιστα το ενδιαφέρον κινείται γύρω από την ερώτηση «έχει ο τάδε… κοπέλα;», δεν θα χρειαστεί κάτι παραπάνω για να κινητοποιηθεί προς την κατεύθυνση που θέλεις.

Άνοιξε τον κύκλο των φίλων σου

Ένας «ευγενικός» τρόπος να τον κάνεις να ζηλέψει λίγο είναι να βρεις νέους φίλους. Όταν ξέρει τον κοινωνικό σου κύκλο κι έχει περάσει από τις ακτίνες του όλους τους «ύποπτους», το να εμφανίσεις νέες γνωριμίες και καινούργιες επαφές, τον κάνεις να βγει από τη ζώνη ασφαλείας του. Επίσης θα αναρωτηθεί -αν είναι έξυπνος- γιατί αυτή η ξαφνική σου ανάγκη για έξτρα κοινωνικότητα και θα ψάξει να δει αν έχει αφήσει ακάλυπτες επιθυμίες σου ή αν εσύ επιθυμείς να καλύψεις τις ανάγκες σου αλλού. Και στις δύο περιπτώσεις, έχεις στρέψει την προσοχή του πάνω σου.

Ανανέωσε την εμφάνισή σου

Τώρα μάλιστα με ανοιχτά κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, έχεις την ανανέωση στο νυχάκι σου! Ακόμα κι αν είναι από αυτούς που πρέπει να του πεις ότι άλλαξες χτένισμα για να το προσέξει, το να ανανεώσεις την εμφάνισή σου, ειδικά τώρα που ήρθε η άνοιξη, είναι ένας τρόπος να τον βάλεις σε υποψίες. Αλλά ακόμα και αν δεν πετύχεις κάτι τέτοιο, το να δείχνεις και να νιώθεις υπέροχη κάνει κάλο σε σένα, και αυτό έχει θετικό αντίκτυπο και στη σχέση σου.

Γίνε λίγο πιο κοινωνική… στα social media

Μερικές φορές, το παιχνίδι με τον σύντροφό σου -στην αρχή τουλάχιστον- διαδραματίζεται κυρίως στα social. Τράβηξέ του λοιπόν την προσοχή, αλλάζοντας τη φωτό προφίλ σου, ειδικά αν βάλεις μία κοντινή που αναδεικνύει το νέο στιλ στα μαλλιά σου (βλ. παραπάνω). Αν μάλιστα η αλλαγή αυτή συνοδευτεί και με μερικά new entries από θετική απάντηση σε νέα «αντρικά» αιτήματα φιλίας, αν σε «ψάχνει» στο insta ή στο facebook, θα είναι κάτι που δεν θα περάσει απαρατήρητο.   

Γέλασε με τα αστεία κάποιου άλλου

Τα αγόρια μερικές φορές μπορεί να είναι κτητικά με περίεργα πράγματα. Για παράδειγμα, δεν τους αρέσει όταν κάποιος άλλος μπορεί να κάνει το κορίτσι του να γελάει. Θέλει να πιστεύει ότι αυτό είναι δική του δουλειά. Μπορεί να το βρίσκεις ανώριμο, ναι, αλλά είναι εντελώς αληθινό – και μεταξύ μας και κάπως ρομαντικό.

Πάρε τον χρόνο σου… για να του απαντήσεις ένα μήνυμα

Αν κάποιοι αργούν να απαντήσουν σε ένα μήνυμα συνήθως αυτοί είναι οι άντρες. Είμαι σίγουρη ότι τον έχεις συνηθίσει να του απαντάς πριν καν προλάβει να πάει η αναφορά παράδοσης του μηνύματος του στο κινητό του. Αν λοιπόν αρχίσεις να καθυστερείς λίγο (εν ανάγκη κρύψε το κινητό σου) είναι μια αλλαγή που θα τον βάλει σίγουρα σε υποψίες.

Μίλησέ του για τον «έρωτά» σου για κάποιον διάσημο

Τα αγόρια είναι πάντα εξαιρετικά ανταγωνιστικά όταν πρόκειται για γυναίκες. Πάντα θέλουν να πιστεύουν ότι είναι ο καλύτερος άντρας που έχει γνωρίσει ποτέ το κορίτσι τους. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος για τον οποίον δεν πρέπει ποτέ να συγκρίνεις τον φίλο σου με έναν πρώην εκτός εάν θέλεις να τον τσιγκλήσεις. Ωστόσο το να τους μιλήσεις με ενθουσιασμό για κάποιον σταρ, απλώς θα τον κάνεις να ζηλέψει τόσο όσο να τον κάνεις να θελήσει να σου αποδείξει ότι είναι καλύτερος ακόμα κι από τον σταρ που… ερωτεύτηκες.

Κάνε ότι φλερτάρεις με άλλους

Αυτό είναι λίγο σαν να παίζεις με τη φωτιά! Απαιτεί προσοχή και μεγάλη ικανότητα αυτοκυριαρχίας και ελέγχου για να κρατήσεις τις επιθυμητές ισορροπίες και να μην βρεθείς εκτός παιχνιδιού. Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να κάνεις το αγόρι σου να ζηλέψει, εκτός αν είναι εντελώς στον κόσμο του. Αρκεί να χαμογελάσεις με περισσότερη θέρμη από την απλή ευγένεια ή να κάνεις κάποιο κομπλιμέντο σε άλλον άντρα μπροστά του.

Ανέφερε έναν πρώην σου

Ακόμα πιο δραστικό αλλά κι ακόμα πιο επικίνδυνο από το αμέσως προηγούμενο, το να αναφέρεις έναν πρώην σου τάχα μου δήθεν αδιάφορα στην κουβέντα σου με το τωρινό σου αγόρι σίγουρα θα τον κάνει να ανάψει το εσωτερικό του αλάρμ – όσο κι αν προσπαθήσει να το παίξει ψύχραιμος. Μην το παρατραβήξεις μόνο. Δεν θες να δυναμιτίσεις την ατμόσφαιρα, ούτε να τον κάνεις να νιώσει μειονεκτικά. Ωστόσο, μια περιστασιακή αναφορά ενός πρώην από το παρελθόν μπορεί να βοηθήσει να προκαλέσει μια υγιή δόση ζήλια στον φίλο σου.

Κάνε ότι έχεις ένα μυστικό

Μπορεί να μην υπάρχει καν αυτό το μυστικό ή να αφορά τον σχεδιασμό ενός πάρτι έκπληξη για τα γενέθλιά του. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η αβεβαιότητα δημιουργεί ζήλια. Εάν ένας άντρας δεν ξέρει τι κάνεις ή πού στέκεσαι, θα είναι πιο επιρρεπής στη ζήλια. Μίλησε μαζί του για κάτι, αλλά χωρίς να του δώσεις όλες τις λεπτομέρειες. Πες του αρκετά για να τον κάνει να αναρωτιέται. Αυτό θα τον κάνει να ζηλέψει ή θα τον ωθήσει να δείξει περισσότερο ενδιαφέρον και να σε ρωτήσει.

Δείξε του ότι δεν τον έχεις ανάγκη

Ένας άντρας θέλει να νιώθει απαραίτητος. Από την άλλη όμως θέλει η κοπέλα του να μην κρέμεται από πάνω του. Δείξε του ότι είσαι αρκετά δυναμική και αυτόνομη, τα βγάζεις πέρα και μόνη σου και δεν είσαι η μόνη που τον αναζητάς. Άσε τον να σε ψάχνει κι αυτός. Το μυστικό για μια όμορφη και πετυχημένη σχέση, είναι να είστε κι οι δύο σε εγρήγορση. Να μη θεωρείτε ο ένας τον άλλον δεδομένο. Οι υγιείς δόσεις ζήλιας μπορούν να κρατάνε ζωντανό το ενδιαφέρον αλλά και το παιχνίδι του φλερτ μεταξύ σας αναμμένο!

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ