Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Βγαίνεις με μικρότερο; So, what?

Tips για να μη νιώθεις (και να μη νιώθει) τη διαφορά  



Ως γνωστόν ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά – και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους γοητευτικούς κυρίους που βγαίνουν με κοριτσόπουλα… Το dating με έναν μικρότερο άντρα μπορεί να είναι μια διασκεδαστική εμπειρία. Οι περισσότεροι νεότεροι άνδρες σήμερα δεν έχουν τέτοια κολλήματα και δεν αφήνουν μια διαφορά ηλικίας να μπει εμπόδιο στην εξερεύνηση των ερωτικών σχέσεων. Ενώ ένας άνδρας στην ηλικία σου μπορεί να είναι ικανοποιημένος με μια σταθερή ρουτίνα κάθε μέρα, οι νεότεροι άνδρες εξακολουθούν να αναζητούν νέους τρόπους για να περάσουν καλά – και να περάσεις κι εσύ μαζί του καλύτερα. Επειδή ωστόσο μπορεί να υπάρχει ένας σχετικό βαθμός δυσκολίας, υπάρχουν μερικά βοηθητικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζεις για να έχεις μια ευτυχισμένη και υγιή σχέση.

Υπάρχει μια διαφορά στο επίπεδο ωριμότητας μεταξύ σας

Είναι γνωστό ότι έτσι κι αλλιώς οι άνδρες τείνουν να είναι ανώριμοι. Όταν βγαίνεις με έναν νεαρότερο άντρα, πρέπει να καταλάβεις ότι μπορεί να είναι αρκετά λιγότερο ώριμος από σένα. Μπορεί να μην συνειδητοποιεί τα προβλήματα ή τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις. Εάν πάλι το κάνει, μπορεί να μην τα παίρνει τόσο σοβαρά όσο εσύ. Προσπάθησε να μην απογοητευτείς. Προσπάθησε να δεις τα πράγματα από τη σκοπιά του και να τον δικαιολογήσεις: η έλλειψη ωριμότητας δεν είναι δικό του λάθος, οφείλεται στην ηλικία του. Κι ίσως στην τελική η οπτική και η στάση του να σε βοηθήσει να μην τα παίρνεις κι εσύ όλα τόσο σοβαρά. Η ζωή είναι μικρή άλλωστε!

Μπορεί να μην έχει εμπειρία σχέσης

Ενώ μπορεί να είχες ήδη κάποιες μακροχρόνιες σχέσεις στο παρελθόν, ο φίλος σου μπορεί να μην είχε. Οι σχέσεις είναι δύσκολες για ζευγάρια οποιασδήποτε ηλικίας και μπορεί να είναι ακόμη πιο δύσκολες με κάποιον νεότερο από σένα. Όμως δεν είναι δίκαιο να του χρεώσεις την έλλειψη εμπειρίας σχέσης. Είναι σημαντικό να είναι υπομονετική μαζί του όταν κάνει λάθη. Αν αφεθείς, το να πάψεις να θεωρείς πράγματα δεδομένα, ίσως τα «λάθη» του να μην είναι και τόσο άσχημα και να σας φέρουν ακόμα πιο κοντά.

Αγκάλιασε το εσωτερικό του παιδί

Οι περισσότεροι νεότεροι άνδρες έχουν ακόμα ένα εσωτερικό παιδί που βγαίνει προς τα έξω αρκετά συχνά. Αντί να ενοχληθείς από αυτό, φρόντισε να το εκμεταλλευτείς. Αν θέλει να περάσει τη μέρα του στο πάρκο, πήγαινε μαζί του. Εάν θέλει να παίξετε κάποιο παιχνίδι, παίξε μαζί του. Αν θέλει να σε κάνει να γελάσεις, άφησέ τον να το τολμήσει. Δώσε του την ελευθερία να σε μυήσει στον πιο αστείο, χαρούμενο, και ανάλαφρο κόσμο του. Χωρίς δεύτερες σκέψεις, σου αξίζει ένα διάλειμμα.

Δώσε βάση στην επικοινωνία

Δεν υπάρχει δα και κάνα χάσμα γενεών ανάμεσά σας. Κι άλλωστε σε οποιαδήποτε σχέση, το μυστικό της επιτυχίας είναι η επικοινωνία. Μάθε τον να σε ακούει. Μίλα του άνετα και ακομπλεξάριστα και κάνε το ίδιο για αυτόν. Να τον ακούς δηλαδή χαλαρά, χωρίς επικριτική διάθεση. Σε πολλές σχέσεις τα προβλήματα αρχίζουν όταν παύουν να αντιμετωπίζουμε τον σύντροφό μας ως ισότιμο.

Μπορεί κι εκείνος να σου μάθει πολλά

Ίσως να πιστεύεις ότι επειδή βγαίνεις με έναν μικρότερο, ότι θα είσαι αυτή που θα τον διδάσκει πράγματα. Ενώ μπορεί να του μάθεις όντως ένα ή δύο πράγματα, υπάρχουν πράγματα που μπορεί κι εκείνος να σου διδάξει επίσης. Μπορεί να είσαι σε θέση να τον διδάξεις τι πρέπει α γνωρίζει για τις σχέσεις, μπορεί να σε διδάξει πώς να χαλαρώνεις και να διασκεδάζεις περισσότερο. Μην φοβάσαι να τον εμπιστευτείς και να τον αφήσεις να σου φρεσκάρει τις γνώσεις και τις αντιλήψεις σου.

Δέξου τον για αυτό που είναι

Όταν χρονολογείτε έναν νεαρότερο άντρα, μπορεί να έχετε την επιθυμία να τον διαμορφώσετε στον τέλειο άντρα. Αυτή είναι μια κακή ιδέα και δεν είναι επίσης δυνατή. Δεν μπορείτε να αλλάξετε κανέναν, όσο προσπαθείτε. Πρέπει να αγκαλιάσετε ποιος είναι και να τον αποδεχτείτε για ποιος είναι. Εάν δεν μπορείτε, μπορεί να μην είστε στη σωστή σχέση.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς μπορεί η τοξική θετικότητα να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σου

6 «τοξικά θετικές» συμπεριφορές που καταστρέφουν τις ερωτικές σου σχέσεις χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι

ΣΧΕΣΕΙΣ

10 συμπεριφορές που απωθούν τον άλλον και χαλάνε μια σχέση

Αναγνωρίζεις κάποια από αυτές τις συμπεριφορές σε σένα ή στον σύντροφό σου;

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια