Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Speak love: Πώς να τον κάνεις να πάρει τα πάνω του

Ποιες φράσεις να του πεις όταν σε έχει περισσότερο ανάγκη



Αγαπημένες μου κυρίες, δεν είμαστε οι μόνες που λατρεύουμε να ακούμε ωραίες φράσεις, κομπλιμέντα και ενθαρρυντικά λόγια ή πολύ απλά μια γλυκιά κουβέντα κάθε τόσο. Και το αγόρι σου, ο σύντροφός σου, ο άντρας της ζωής σου το δικαιούται επίσης! Ειδικά σε μια περίοδο πανδημίας όπου έχουν έρθει τα πάνω κάτω χρειάζεται κι αυτός μια έξτρα δόση επιβεβαίωσης από το ταίρι του – δηλαδή εσένα! Όπως και εσύ, έχει μέρες που η δουλειά του παρουσιάζει αναποδιές ή υπερφορτωμένο πρόγραμμα και χρειάζεται έναν καλό λόγο. Πιθανότατα υπάρχουν επίσης στιγμές που είναι χαμένος στον κόσμο του και στη δίνη έντονων συναισθημάτων και θέλει την υποστήριξή σου. Άλλες φορές, μπορεί να φαίνεται τόσο ωραίος που θα εκτιμήσει κάποια λεκτική επικύρωση.

Αν χρησιμοποιείς «λέξεις επιβεβαίωσης» ως τη γλώσσα αγάπης σου (γεια, εγώ), γνωρίζεις τα κομπλιμέντα πόσο εκπληκτικά μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να νιώσουν. Και ακόμη και αν η έκφραση των συναισθημάτων σου δεν σου έρχεται φυσικά, το να λες γλυκά πράγματα στον σύντροφό σου θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά μεταξύ του να έχετε μια καλή μέρα και μια υπέροχη μέρα. Κι είναι πραγματικά τόσο απλό.

Αν έχει δύσκολη μέρα στη δουλειά

«Σε περιμένει σπίτι ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί και μια πίτσα». Όπως λένε, ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Και ας είμαστε ειλικρινείς: Η πίτσα είναι σχεδόν πάντα η απάντηση για όλα – κι ανακηρύσσεται στο πιο comfort food όλων των εποχών. Κάνε τον να γνωρίζει ότι όταν θα φύγει από τον χώρο εργασίας του, θα μπορεί να αφήσει το άγχος του εκεί, να έρθει στο σπίτι και να χαλαρώσει με μερικά κομμάτια αχνιστής απόλαυσης.

«Η παρουσίαση που έχεις ετοιμάσει είναι σούπερ! Θα σκίσεις. Ακόμα κι αν είσαι αγχωμένος ξέρω ότι θα τα πας τέλεια!» Γίνε η πιο ενθουσιώδης θαυμάστριά του. Υπενθύμισέ του τις προηγούμενες επιτυχίες του, ώστε να ξυπνήσει την άλλη μέρα και να κατευθυνθεί προς το γραφείο του με θετικές προοπτικές.

«Λατρεύω το πόσο οργανωμένος είσαι». Οι άντρες θέλουν να διορθώσουν τα πράγματα - είναι ένα ανταγωνιστικό πράγμα που τροφοδοτείται με την τεστοστερόνη και τους κάνει να θέλουν να λύνουν προβλήματα. Τόνισε ότι βρίσκεις ελκυστική τη σκληρή δουλειά που κάνει και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων που διαθέτει και ότι θα τον κάνεις αμέσως να νιώσει ορατός.

«Ας προσκαλέσουμε τον κολλητό σου να έρθει μαζί μας πεζοπορία αυτό το Σαββατοκύριακο. Θα περάσουμε υπέροχα και το έχεις ανάγκη». Φτιάξε μερικά υπέροχα σχέδια για το σαββατοκύριακο, δίνοντάς του κάτι να ενθουσιαστεί μετά από μια σκληρή εβδομάδα. Το μπόνους βρίσκεται στο να προσκαλέσεις και τον καλύτερό του φίλο, δείχνοντάς του ότι σου αρέσουν οι φίλοι του και δεν χρειάζεται να επιλέξει ανάμεσα στους δύο αγαπημένους κόσμους του για να σε ευχαριστήσει.

Για να ανανεώσεις τη σπίθα μεταξύ σας

«Είσαι ο εραστής που πάντα ονειρευόμουν και ο καλύτερος φίλος μου». Δεν χρειάζεται να υπερβάλλετε. Απλώς να είσαι ειλικρινής και θα κάνεις την καρδιά του να λιώσει.

«Μια μέρα, θα γίνεις ένας τόσο υπέροχος μπαμπάς». Αυτό βέβαια ισχύει και το λες μόνο σε μακροχρόνιες δεσμευμένες σχέσεις όπου ονειρεύεστε παιδιά στο μέλλον. Αλλά αν έχετε ήδη μιλήσει για την αγάπη, το γάμο και το παιδικό καροτσάκι, τότε αγγίξτε τη μαλακότερη πλευρά της ανδρικής του συμπεριφοράς και θυμηθείτε πόσο ενθουσιασμένοι είστε για το κοινό μέλλον σας.

«Σε νοιάζομαι πολύ και σε αγαπώ». Μικρές συναισθηματικές υπενθυμίσεις όπως πίνετε τον πρωινό καφέ ή αράζετε αγκαλιά στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση.

«Νιώθω ακόμα πεταλούδες μέσα μου όταν με φιλάς». Δεν είναι κακό να ανεβάζεις λίγο τη ρομαντική ένταση μεταξύ σας – είναι ωραίο να νιώθει ότι ακόμα μπορεί να σε κάνει να νιώθεις σέξι και αυτό τον κάνει να νιώθει κι εκείνος το ίδιο σέξι.

Αν έχετε σχέση εξ αποστάσεως

«Το αγαπημένο μας τραγούδι μόλις έπαιξε στο ραδιόφωνο! Με έκανε να μου λείπεις περισσότερο».  Όταν δεν είστε σωματικά μαζί, τα μικρά πράγματα θα σας θυμίζουν στον έναν το άλλον. Είτε είναι το αγαπημένο του συγκρότημα στο ραδιόφωνο, ένας σκύλος στο δρόμο που μοιάζει με αυτόν που θέλετε να υιοθετήσετε και οι δύο ή μια διαφήμιση στην τηλεόραση που σας κάνει πάντα να γελάτε όταν την βλέπετε μαζί του, είναι ωραίο να του υπενθυμίζεις ότι εξακολουθείς να τον σκέφτεσαι καθημερινά και ότι υπάρχει στις στιγμές σου.

«Καλημέρα, μωρό μου ;) [συνόδεψε το μήνυμα με μια σέξι φωτογραφία εδώ]». Οι άντρες είναι οπτικά πλάσματα. Φωτογραφικές αποδείξεις για αυτό που του λείπει με ένα απλό κείμενο «καλημέρα» θα τον ξυπνήσει πολύ πιο γρήγορα από ένα καλό φλιτζάνι εσπρέσο.

«Έχω προγραμματίσει μια βραδιά-έκπληξη για την επόμενη φορά που θα είμαστε μαζί». Οργανώνοντας διασκεδαστικά, μελλοντικά σχέδια για την επόμενη φορά που θα βρίσκεστε διά ζώσης, θα σας προσφέρει και στους δύο κάτι που μπορείτε να περιμένετε. Μπορείς να είσαι ασαφής και να το κρατήσεις ως έκπληξη ή να τον ενημερώσεις ότι έχεις ήδη κάνει κράτηση για δύο σε αυτό το νέο γαλλικό εστιατόριο. Ό,τι κι αν επιλέξεις, είναι όμορφο και δείχνει ότι εξακολουθείς να ασχολείσαι με τη σχέση σας ενώ είστε μακριά.

«Φοράω το φούτερ σου τώρα που μυρίζει σαν εσένα». Ακόμα κι αν ισχυρίζονται ότι τους εκνευρίζει, οι άντρες αγαπούν εντελώς όταν κλέβουμε τα φούτερ τους επειδή ξέρουν ότι είναι ένα σημάδι της αγάπης μας. Επιπλέον, φαίνεσαι πολύ σέξι φορώντας τα ρούχα του και άνετη σε αυτά, οπότε νιώσε ελεύθερη να συνοδέψεις το μήνυμα με μια χαριτωμένη selfie.

Όταν είναι στις ομορφιές του

«Μμμ…. Ωραία εφαρμογή έχει αυτό το τζιν – αναδεικνύει το σώμα σου». Γεγονός: Το σέξι σώμα των αγοριών δεν παίρνει την προσοχή που του αξίζει.

«Είσαι τόσο όμορφος». Μπορείς να πεις κι ωραίος, και σέξι και καυτός κι ό,τι νιώθεις να πεις εκείνη τη στιγμή που τον βλέπεις και το χαμόγελο που θα του δημιουργήσεις να είσαι σίγουρη ότι θα τον κάνει να είναι και να φαίνεται ακόμα πιο όμορφος.

«Λατρεύω το πώς με κάνεις να νιώθω όταν με αγκαλιάζεις – ειδικά όταν με σφίγγεις στα δυνατά σου χέρια». Μια φιλική υπενθύμιση ότι σου αρέσει να είσαι κοντά του - και αναγνωρίζεις ότι οι πολλές ώρες στο γυμναστήριο έχουν αποδώσει καρπούς…

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30