Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

10 σημάδια ότι δεν θέλει πια να είστε μαζί

Μερικές φορές είναι μπροστά στα μάτια μας, αλλά δεν θέλουμε να τα δούμε.


Γεωργία Κοντού


Τον τελευταίο καιρό, κάτι έχει αλλάξει μεταξύ σας. Η συμπεριφορά του είναι διαφορετική, κάποιες φορές με έναν τρόπο όχι χειροπιαστό, ο οποίος ωστόσο σου προκαλεί ανασφάλεια και αναστάτωση. Άλλες φορές τα σημάδια ότι δεν θέλει πια να είστε μαζί βρίσκονται μπροστά στα μάτια σου αλλά ίσως δεν θέλεις να τα δεις. Πώς θα καταλάβεις ότι ήρθε η στιγμή να ακολουθήσετε διαφορετικούς δρόμους και πως από εδώ και πέρα αυτή η σχέση μόνο να σε φθείρει μπορεί;

1. Σε αποφεύγει. Αν βγαίνετε ραντεβού, έχει αρχίσει να μην απαντάει στις κλήσεις και στα μηνύματά σου ή να χρησιμοποιεί δικαιολογίες για να μη συναντηθείτε. Αν συγκατοικείτε, όταν βρίσκεστε ταυτόχρονα στο σπίτι κλείνεται σε ένα δωμάτιο μόνος ή σου ανακοινώνει ότι θα πάει για άσκηση ή για ποτό μόνος με τους φίλους του.

2. Δεν δείχνει ενδιαφέρον για τη ζωή σου. Δεν ρωτάει για τη μέρα σου, για τη δουλειά σου, πώς τα πέρασες όταν πήγες σε εκείνη τη συναυλία ή όταν έκανες εκείνο το ταξίδι. Μοιάζει χαμένος στον δικό του μικρόκοσμο.

3. Γίνεται απότομος μαζί σου. Σου βάζει ξαφνικά τις φωνές, νευριάζει χωρίς σοβαρό λόγο, ενώ στο παρελθόν έμοιαζε να είναι ο ορισμός της ευγένειας και της ψυχραιμίας. Μπορεί πλέον η σχέση σας να του προκαλεί θυμό και δυσαρέσκεια και να το εκφράζει με έμμεσους τρόπους.

4. Σε υποτιμάει ή σε συγκρίνει με άλλες γυναίκες. Ο άντρας που στο παρελθόν σε εκθείαζε ξαφνικά χρησιμοποιεί ακόμα και ασήμαντες αφορμές για να σε προσβάλει, από το ρούχο που φόρεσες μέχρι τον τρόπο με τον οποίο του απάντησες σε μια ερώτηση. Μοιάζει να έχει χαθεί ο σεβασμός και η εκτίμηση, τουλάχιστον από την πλευρά του.

5. Γίνεται μυστικοπαθής. Μπορεί να «κολλάει» με τις ώρες με το κινητό του, ενώ δεν το έκανε στο παρελθόν, και όταν τον ρωτάς τι κάνει να αποφεύγει να σου απαντήσει. Να κρύβει την οθόνη του από εσένα ή, όταν δέχεται ένα τηλεφώνημα, να απομακρύνεται από κοντά σου για να μιλήσει. Ίσως υπάρχει ήδη άλλη σχέση ή, απλά, δεν τον ενδιαφέρει να συνεχίσεις να είσαι μέρος της ζωής του.

6. Έχει σταματήσει να σου δείχνει τα συναισθήματά του. Μπορεί κάποτε να σου έλεγε καθημερινά «σε αγαπάω» ή να ήταν ιδιαίτερα τρυφερός. Τελευταία όμως έχει κόψει τις λεκτικές και σωματικές χειρονομίες αγάπης. Αν δεν έχει θυμώσει, για κάποιο λόγο, μαζί σου, μπορεί πλέον να μην τις νιώθει.

7. Δεν κάνει πια πράγματα για εσένα. Δεν έρχεται, π.χ., να σε πάρει από τη δουλειά, έχει σταματήσει να σου κάνει δώρα ή αν του ζητήσεις εσύ κάτι, θα είναι απρόθυμος να σε βοηθήσει, για παράδειγμα να κάνεις μια δουλειά στο σπίτι που χρειάζεται σωματική δύναμη.

8. Έχει σταματήσει να μιλάει για το μέλλον σας. Μπορεί στο παρελθόν να σου μιλούσε για γάμο και παιδιά, ή τουλάχιστον για τις κοινές σας διακοπές, πλέον όμως δεν μοιράζεται μαζί σου σχέδια που περιλαμβάνουν και εσένα. Νιώθεις ότι σε έχει βγάλει τελείως από αυτά.

9. Έχει σταματήσει να ζητάει «συγγνώμη». Σε κάθε σχέση υπάρχουν εντάσεις και καβγάδες, αλλά όταν συνοδεύονται από αμοιβαίο ενδιαφέρον, το ζευγάρι κάνει ό,τι μπορεί για να εξομαλύνει την κατάσταση και να συμφιλιωθεί. Αν ξαφνικά ο σύντροφός σου σταμάτησε να προσπαθεί να διορθώσει μια συμπεριφορά του και δεν απολογείται πλέον, ίσως αναζητά αφορμές για να απομακρυνθεί.

10. Πλέον νιώθεις ανασφάλεια και μοναξιά όταν είσαι μαζί του. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου μπορεί να μην έχει αλλάξει κάτι πολύ προφανές, αλλά έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο αισθάνεσαι όταν είσαι μαζί του. Σαν να έχει εξαφανιστεί κάτι πολύ ουσιαστικό μεταξύ σας. Κι αυτό είναι, μερικές φορές, το πιο σημαντικό προειδοποιητικό σημάδι ότι ήρθε η στιγμή να αποφασίσεις να συνεχίσεις τη ζωή σου χωρίς εκείνον.

Photo by Milan Popovic on Unsplash

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!