Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Είναι πράγματι ο ένας ή ένας… ακόμη;

Πώς να καταλάβεις τη διαφορά ανάμεσα στον «σύντροφο ζωής» ή άλλη μία σχέση…



Η αδελφή ψυχή σου, ο «σύντροφος ζωής» είναι κάποιος με τον οποίο είστε βαθιά συνδεδεμένοι χωρίς να εξαρτάστε όμως ο ένας από τον άλλον. Συνήθως, ένας σύντροφος ζωής θα σε καταλαβαίνει, θα σε δέχεται και θα προσπαθεί να βελτιώσει τη ζωή σου. Ενώ μπορεί να έχετε ερωτευτεί κάποιον, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι η αδελφή ψυχή σου. Λοιπόν, πώς ξέρεις αν έχεις βρει αυτό το άτομο ή αν απλώς χάνεις τον χρόνο σου; Διάβασε παρακάτω για να μάθεις.

Σε αγαπάει έτσι όπως ακριβώς είσαι

Ένας σύντροφος ζωής θα σε αγαπάει πάντα για αυτό που είσαι. Δεν θα χρειαστεί να προσπαθείς να κρύψεις τα ελαττώματά σου ή να προσποιείσαι ότι είσαι κάποιος άλλος. Αυτό δεν σημαίνει ότι ένας σύντροφος ζωής θα ανέχεται να του συμπεριφέρεσαι χάλια. Αλλά σημαίνει ότι θα αγκαλιάσει την ουσία του ποια είσαι -  θα αποδέχεται όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που δεν μπορείς να αλλάξεις επειδή θα άλλαζαν τη συνολική ατομικότητά σου και τον τρόπο που συνδέεσαι με τον κόσμο.

Χάνεις τον χρόνο σου αν έχετε εντελώς διαφορετικούς στόχους ζωής

Έχετε εντελώς διαφορετικούς στόχους ζωής από τον σύντροφό σου; Όπως το να θέλεις να ταξιδέψεις στον κόσμο ενώ διευθύνεις πέντε εταιρείες ενώ εκείνος θέλει μια παραδοσιακή οικογένεια στα προάστια; Οι συγκρουόμενοι στόχοι ζωής μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι δεν είναι πραγματικά η αδελφή ψυχή σου. Όταν βρεις έναν σύντροφο, οι ζωές σας θα πλέκονται άψογα. Δεν χρειάζεται να συμφωνείτε σε όλα, αλλά θα πρέπει να έχετε την ίδια ιδέα για την ευτυχία. Ενώ ίσως χρειαστεί να συμβιβαστείτε σε ορισμένες περιοχές, κανένας από εσάς δεν πρέπει να εγκαταλείψει τα μεγαλύτερα όνειρά του για να καθησυχάσεις τον άλλο.

Μπορεί να είναι σύντροφος ζωής αν νιώθεις άνετα να είσαι μαζί του ο εαυτός σου

Καμία σχέση δεν είναι εύκολη στο 100% του χρόνου, ακόμη και όταν έχεις βρει την αδελφή ψυχή σου. Θα υπάρχουν ακόμη επιχειρήματα και εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν. Αλλά όταν είσαι με την αδελφή ψυχή σου, στην πραγματικότητα το να είσαι με αυτό το άτομο είναι εύκολο. Το να περνάς χρόνο μαζί του δεν είναι περίεργο ή σαν αγκαρεία. Και φαίνεται ότι το σύμπαν σας υποστηρίζει κάνοντας τα πράγματα να δουλεύουν πιο συχνά από ό,τι να σας φέρνει εμπόδια.

Κοροϊδεύεις τον εαυτό σου αν η σχέση αυτή σου δημιουργεί αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή σου

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η αγάπη δεν υπερβαίνει τα πάντα. Ανεξάρτητα από το πόσο ερωτευμένοι είστε, ένα άτομο δεν είναι ο σύντροφος ζωής εάν προκαλεί περισσότερη βλάβη στη ζωή σας παρά καλό. Με άλλα λόγια, εάν σου προκαλεί σοβαρό άγχος, στρες ή ακόμη και σωματική βλάβη, είναι σημαντικό να επανεκτιμήσεις την κατάσταση και να την δεις με νηφαλιότητα. Ένας σύντροφος ζωής βελτιώνει τη συνολική σου ευημερία και ποτέ δεν θέτει σε κίνδυνο την ευτυχία ή την ασφάλειά σου.

Ένας σύντροφος ζωής μοιάζει σαν να είναι ο καλύτερός σου φίλος

Λένε ότι οι καλύτερες σχέσεις ξεκινούν ως φιλίες. Συνήθως, ένας σύντροφος ζωής θα είναι ο καλύτερος φίλος σου, καθώς και ο ρομαντικός σου σύντροφος. Μαζί με τη ρομαντική και φυσική σύνδεση που έχετε, θα έχετε επίσης μια φιλική σχέση. Εάν το μόνο πράγμα που έχετε κοινό είναι η τρελή ρομαντική χημεία, μπορεί να μην είναι αρκετό για να χαρακτηριστεί ως σύντροφος ζωής. Ως καλύτεροι φίλοι, θα πρέπει να απολαμβάνετε το χρόνο μαζί. Σκέψου τη σχέση που έχεις με τους άλλους φίλους σου. Πρέπει να υπάρχει γέλιο, προσωπικά αστεία, υποστήριξη και φυσικά εμπιστοσύνη.

Κάνε skip, αν δεν σε σέβεται

Ο σεβασμός πρέπει να είναι ένα μη διαπραγματεύσιμο στοιχείο για οποιαδήποτε σχέση. Εάν στο δική σας  σχέση λείπει αυτό το θεμελιώδες γνώρισμα, τότε το άτομο με το οποίο συνδέεσαι πιθανότατα δεν μπορεί να είναι  σύντροφος ζωής σου. Ο σεβασμός είναι να δείξουμε βασική ευγένεια και να αντιμετωπίζουμε κάποιον άλλο με αποδεκτό τρόπο. Μερικά κοινά σημάδια ότι ο σύντροφός σου δεν σε σέβεται, περιλαμβάνουν το να σε διακόπτει ενώ μιλάς, να σε προσβάλλει, να σε ενοχλεί μπροστά σε άλλους και να υποτιμά την οικογένεια και τους φίλους σου.

Μείνε μαζί του, αν οι αξίες σας είναι κοινές

Ένας σύντροφος ζωής μπορεί να μη συμφωνεί σε όλα, αλλά τείνει να μοιράζεται τις ίδιες πεποιθήσεις. Άνθρωποι διαφορετικών θρησκειών ή διαφορετικών πολιτικών στάσεων είχαν επιτυχημένες σχέσεις στο παρελθόν, αλλά θα πρέπει να συμφωνήσουν στα βασικά. Αναλογίσου τα πράγματα που εκτιμάς και τα τις αξίες που είναι σημαντικές για σένα. Μπορεί να περιλαμβάνουν τη σημασία της καλοσύνης, της ισότητας για όλους ή μιας ισχυρής ηθικής εργασίας. Ένας σύντροφος ζωής θα μοιραστεί μαζί σου αυτές τις αξίες.

Έχεις αυταπάτες, αν το ένστικτό σου χτυπάει συναγερμό

Πρέπει πάντα να εμπιστεύεσαι τη διαίσθησή σου. Εάν ο σύντροφός σου φαίνεται καλός αλλά σου δημιουργεί μια κακή αίσθηση κι έχεις μια εσωτερική ανησυχία, είναι σημαντικό να ακούσεις αυτό το συναίσθημα. Είναι πιθανό ότι το ένστικτό σου να προσπαθεί να σου πει μια αλήθεια που δεν μπορείς ή δεν θες να δεχτείς. Συχνά, όταν βρίσκεις τον σύντροφο ζωής σου, το νιώθεις μέσα σου. Θα έχεις αυτό το καθησυχαστικό και θετικό συναίσθημα στην ψυχή σου. Με τον ίδιο τρόπο, όταν βρίσκεσαι με κάποιον που δεν κάνει για σένα, δεν νιώθεις αυτό το μαγικό κλικ. Ακόμα κι αν δεν μπορείς να καταλάβεις τον ακριβή λόγο, θα έχεις την αίσθηση ότι το άτομο με το οποίο συνδέεσαι δεν είναι αυτό που ψάχνεις.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός