Πώς θα δώσεις με ευγένεια τέλος σε μια σχέση του καλοκαιριού που δεν θέλεις να συνεχίσεις μετά το τέλος των διακοπών

Επιστροφή στην καθημερινότητα και την πόλη σημαίνει τέλος και στα καλοκαιρινά ρομάντζα. Να πώς θα το κάνεις πράξη χωρίς να φανείς αγενής.

Ναταλία Πετρίτη

Οι σχέσεις του καλοκαιριού είναι σίγουρα το αλατοπίπερο των διακοπών, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι είναι και επαρκώς δυνατές ώστε να συνεχιστούν και με την επιστροφή στην πόλη και την καθημερινότητά μας. Αν λοιπόν γνώρισες κι εσύ τον έρωτα στις διακοπές σου, αλλά νιώθεις ότι δεν είναι κάτι που θα ήθελες να αποκτήσει μέλλον, συνέχισε να διαβάζεις για να δεις πώς θα δώσεις τέλος στην καλοκαιρινή σου σχέση, χωρίς να φανείς αγενής ή απότομη.

Να είσαι ειλικρινής

Εσύ μπορεί να είχες στο νου σου ότι αυτό που είχατε ήταν μια καλοκαιρινή περιπέτεια, το ίδιο μπορεί ωστόσο να μην ισχύει και για την άλλη πλευρά. Εξήγησε λοιπόν με ειλικρίνεια τα συναισθήματά σου και ο χωρισμός σας θα είναι πολύ πιο εύκολος από όσο νομίζεις, χωρίς να πληγωθεί κανείς από τους δυο σας.

Προετοίμασε το έδαφος

Προτού κάνεις την αναμενόμενη συζήτηση για να χωρίσετε δρόμους, προετοίμασε το έδαφος με το να δείχνεις μη διαθέσιμη στις συνομιλίες σας και να είσαι πιο απόμακρη. Επιπλέον, μείωσε αισθητά τον χρόνο που περνάτε μαζί, γεμίζοντας το πρόγραμμά σου με δραστηριότητες που δείχνουν ότι οι προτεραιότητές σας είναι διαφορετικές. Θα πάρει εύκολα το μήνυμα και θα είναι πιο ανώδυνο και για τους δυο σας.  

Μην χρησιμοποιείς ψευδείς δικαιολογίες

Όταν κάνεις τη συζήτηση περί χωρισμού, μην χρησιμοποιήσεις ψευδείς δικαιολογίες ώστε να φανεί σαν να έχεις εσύ κάποιες αδυναμίες που να φταίνε για το ότι δεν συνεχίζεται αυτή η σχέση. Το γεγονός ότι εσύ δεν επιθυμείς να δοθεί συνέχεια είναι επαρκής δικαιολογία και οφείλει να το σεβαστεί, ακόμη κι αν αυτό είναι κάτι που πληγώνει τα συναισθήματά του και γκρεμίζει τα όνειρα που μπορεί να είχε κάνει για τη σχέση σας.

Δώσε λίγο χρόνο

Προτού προχωρήσεις στο να λήξεις τη σχέση σας, δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου για να καταλάβεις αν πράγματι ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου δεν σου κάνει ώστε να είστε ζευγάρι. Πολλές φορές υπονομεύουμε την ίδια την ευτυχία μας μόνο και μόνο επειδή μια σχέση δεν ήταν εκείνη την περίοδο στα άμεσα πλάνα μας. Ο έρωτας όμως χτυπά την πόρτα από εκεί που δεν το περιμένουμε, γι’ αυτό φρόντισε να είναι συνειδητή η απόφαση του χωρισμού σας και όχι αποτέλεσμα του ότι δεν μπορείς να λειτουργήσεις εκτός προγράμματος.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares