Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Βρες τις διαφορές: Το να αγαπάς δεν είναι το ίδιο πράγμα με το να είσαι ερωτευμένη

Επειδή μερικές φορές μπορεί να μπερδευτείς ρίξε μια ματιά στο σε τι διαφέρουν



Όλοι το ξέρουμε και το έχεις και εσύ η ίδια συνειδητοποιήσεις ότι η αγάπη είναι ένα υπέροχο συναίσθημα που παίρνει πολλές μορφές. Μπορείς να αγαπήσεις κάποιον αλλά να ξέρεις ότι δεν είναι ο καλύτερος ερωτικός σύντροφος για σένα. Μπορείς επίσης να αγαπάς πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα. Ωστόσο, το να είσαι ερωτευμένος είναι λίγο διαφορετικό. Συνήθως, όταν είσαι ερωτευμένος με κάποιον, είναι πολύ πιο παθιασμένο και χρονοβόρο. Με απλά λόγια, σου δημιουργείται η σφοδρή επιθυμία να θες να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου μαζί του. Είμαι σίγουρη ότι μπορείς να διακρίνεις κάποιες από τις διαφορές του να αγαπάς κάποιον ή να είσαι ερωτευμένη μαζί του. Αν όχι, συνέχισε να διαβάζεις…

Όταν αγαπάς κάποιον θέλεις το καλύτερο για εκείνον

Επιθυμείς να βρει κάποιον καλό σύντροφο και να έχουν μια ευτυχισμένη σχέση - και, δεν πειράζει αν αυτό το άτομο δεν είσαι εσύ. Δεν έχεις κακή προδιάθεση ή πρόθεση προς κάποιον που αγαπάς. Μπορείς ακόμα να αγαπήσεις κι έναν πρώην χωρίς να επηρεάσει την τρέχουσα σχέση σου; Φυσικά, εκτός αν βρεθείς να ξεπερνάς τα όρια. Εάν ωστόσο κάποιος που αγαπάς έχει μια μεγάλη ευκαιρία εργασίας σε άλλη τη χώρα, μπορεί να στεναχωρηθείς που θα φύγει, αλλά θα χαίρεσαι για την ευκαιρία που έχει. Στην καρδιά σου, ξέρεις ότι είναι κάτι που του αξίζει.

Το να είσαι ερωτευμένη σημαίνει να θες να είσαι κομμάτι του σχεδίου ζωής του άλλου

Τώρα, προσπάθησε να αντιστρέψεις λίγο την παραπάνω κατάσταση. Όταν είσαι ερωτευμένη με κάποιον και μετακομίζει σε άλλη χώρα, το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο. Το να είσαι ερωτευμένη σημαίνει ότι δεν μπορείς να φανταστείς να περνάς τη ζωή χωρίς αυτό το άτομο στο πλευρό σου. Εάν φύγει, υπάρχει πιθανότητα να μπεις κι εσύ στο πρώτο αεροπλάνο και να αλλάξεις τη ζωή σου.

Όταν αγαπάς κάποιον δεν χάνεστε όσο καιρό κι αν έχετε να βρεθείτε

Οι άνθρωποι που αγαπάς είναι οι άνθρωποι με τους οποίους έχεις δημιουργήσει έναν δεσμό. Ορισμένοι άνθρωποι έχουν απλώς χημεία μεταξύ τους που δεν μπορείς να αρνηθείς. Μπορείς να περάσεις έναν χρόνο χωρίς να τους δεις, αλλά όταν τους συναντάς, μπορείς να καθίσεις αμέσως και να κάνεις μια μακρά κουβέντα σαν να μην άλλαξε ποτέ τίποτα. Τα άτομα που ταιριάζουν σε αυτήν την περιγραφή πιθανότατα θα μείνουν στη ζωή σου για πάντα, ακόμα κι αν δεν επικοινωνείτε καθημερινά.

 diaforesa

Το να είσαι ερωτευμένη σημαίνει να μην μπορείς μακριά από τον άλλον

Όταν είσαι ερωτευμένη, θέλεις να περνάς όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με το αντικείμενο του πόθου σου. Είναι επίσης πολύ συνηθισμένο οι ζωές σας να μπλέκονται λίγο. Είναι πιθανό να έχετε ένα σκυλί μαζί ή ακόμη και να αποφασίσετε να κάνετε ένα παιδί μαζί. Το να είσαι ερωτευμένος σημαίνει να παίρνεις μεγάλες αποφάσεις για την κοινή ζωή σας και να ακολουθείς την καρδιά σου.

Το να είσαι ερωτευμένη σημαίνει να έχεις τον άλλον ψηλά μέσα σου     

Είναι δυνατόν να αγαπάς κάποιον αλλά να μην αγαπάς τις αποφάσεις που παίρνει για τον εαυτό του. Ωστόσο, στην καρδιά σας, ακόμα κι αν ακολουθήσουν τον αντισυμβατικό δρόμο, ελπίζετε ειλικρινά τα πράγματα να λειτουργήσουν υπέρ τους. Το να είσαι ερωτευμένος με κάποιον είναι παρόμοιο, κατά κάποιο τρόπο. Όχι μόνο τον σκέφτεσαι πολύ, αλλά εμπιστεύεσαι και συμφωνείς με τις απόψεις του. Είναι πολύ δύσκολο να ερωτευτείς κάποιον που διαφωνείς μαζί του πολιτικά. Αλλά, μπορείς να τον αγαπήσεις.

Το να είσαι ερωτευμένη σου δημιουργεί μια φυσική αντίδραση

Είναι αλήθεια - και σίγουρα, μπορεί να συμβεί ειδικά και με τον «έρωτα με την πρώτη ματιά». Όταν τον σκέφτεσαι, δεν μπορείς παρά να χαμογελάσεις. Στέλνετε ο ένας στον άλλον συνεχώς μηνύματα και έχετε το μυαλό σας στο φλερτ. Η καρδιά σου μπορεί να χτυπήσει λίγο πιο γρήγορα όταν είναι κοντά σου. Ακούγεται σαν κλισέ, αλλά όταν είσαι ερωτευμένη, αγαπάς ακόμα την ιδέα του «έρωτα». Για να μη ξεχάσω να αναφερθώ στο πάθος. Η γνωριμία με κάποιον νέο που έχει τη δυνατότητα να γίνει ο νέος ερωτικός σου σύντροφος θα σου εμφανίσει πολλά ίδια «συμπτώματα» αγάπης.

 diafores

Όταν είσαι ερωτευμένη δέχεσαι (ή και παραβλέπεις) πιο εύκολα τα ελαττώματα του άλλου

Τόσοι πολλοί άνθρωποι παραμένουν σε κακές σχέσεις μόνο και μόνο λόγω των συναισθημάτων που έχουν για έναν άνθρωπο. Το να είσαι ερωτευμένη είναι υπέροχο, αλλά μερικές φορές, μπορεί να είναι κατάρα αν ο σύντροφός σου δεν σου συμπεριφέρεται με την ίδια αγάπη ή τον σεβασμό που σου αξίζει. Όταν είναι κάποιος ερωτευμένος, μπορεί να δικαιολογήσεις τις αδυναμίες και τα ψεγάδια του άλλου. Ενώ όταν αγαπάς κάποιον, είσαι πιο πρόθυμη να τον δεις όπως είναι στην πραγματικότητα, σε αντίθεση με αυτό που νομίζεις ότι θα μπορούσε να είναι.

Το να είσαι ερωτευμένη μπορεί να κάνει την καρδιά σου να σπάσει

Η διαφορά μεταξύ αγάπης και έρωτα είναι ότι όταν είσαι ερωτευμένη, μπορείς εύκολα να σπάσεις την καρδιά σου. Η απόρριψη από κάποιον που αγαπάς μπορεί να βλάψει τα συναισθήματά σου, αλλά προσωρινά. Αλλά όταν συμβεί με κάποιον που έχεις ερωτευτεί, μπορεί να σε φτάσει σε οδυνηρά επεισόδια απομόνωσης και πόνου. Όταν είσαι ερωτευμένη με κάποιον, η θλίψη είναι πολύ πιο οδυνηρή.

Όταν έχεις ερωτευτεί κάποιον μπορεί να μην τον ξεπεράσεις ποτέ

Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια που έχεις να ακούσει από τον πρώτο σου έρωτα ή από έναν μεγάλο έρωτα της ζωής σου, αλλά όταν εμφανιστεί ξανά μπορεί να νιώσεις την καρδιά σου να χτυπάει δυνατά και το μυαλό σου να στροφάρει υποθετικά σενάρια ακραίας φαντασίας.  

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.