4 τρόποι να σταματήσεις να διαλέγεις τους λάθος ερωτικούς συντρόφους

Νιώθεις ότι διαλέγεις συνεχώς το λάθος άτομο στην ερωτική σου ζωή; Να πώς θα σταματήσεις να κάνεις επιλογές που δεν καλύπτουν τις ανάγκες σου.

Ναταλία Πετρίτη

Νιώθεις ότι διαλέγεις συνεχώς το λάθος άτομο στην ερωτική σου ζωή και ότι συνάπτεις σχέσεις οι οποίες είναι καταδικασμένες να αποτύχουν; Τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να έχεις αναπτύξει εν αγνοία σου μοτίβα συμπεριφοράς και τρόπους σκέψης που να σε οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο να κάνεις εκπτώσεις, υποχωρήσεις και λάθος εκτιμήσεις ως προς τα άτομα που επιλέγεις να έχεις δίπλα σου. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις για να δεις πώς θα σταματήσεις να κάνεις επιλογές που δεν καλύπτουν τις ανάγκες σου και που οδηγούν στο να συνάπτεις σχέσεις που ναυαγούν με την πρώτη ευκαιρία.

Μάθε τι θες

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι επιλογές που κάνουμε ως προς τους ερωτικούς μας συντρόφους προκύπτουν να είναι λανθασμένες εξαιτίας του ότι στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Προσπάθησε λοιπόν να σκεφτείς με καθαρότητα και διαύγεια τι πραγματικά είναι αυτό που αναζητείς σε μια σχέση και ποιες ανάγκες έχεις ως άτομο για να είσαι ευτυχισμένη. Μπορεί να έρθεις αντιμέτωπη με πράγματα που ούτε εσύ η ίδια δεν είχες συνειδητοποιήσει για τον εαυτό σου, τα οποία ωστόσο παίζουν τεράστιο ρόλο ως προς το πώς κινείσαι ως προς τις ερωτικές σου επιλογές.

Μην αγνοείς τα red flags

Κακές συμπεριφορές που βγάζουν μάτι από νωρίς, σχόλια, επικριτική διάθεση, mansplaining και τόσα ακόμη, είναι red flags που οφείλεις στον εαυτό σου να σταματήσεις να αγνοείς, ή να πιστεύεις ότι θα σταματήσουν ως δια μαγείας μια μέρα. Ένας άνθρωπος που έχει πολλά από αυτά δύσκολα θα αλλάξει, ακόμη κι αν εσύ νομίζεις ότι μπορείς να παίξεις σημαντικό ρόλο ως προς αυτό.

Ανακάλυψε το μοτίβο σου στις σχέσεις

Αν έχεις ένα κακό σερί ως προς τις επιλογές σου στους ερωτικούς σου συντρόφους, τότε ίσως θα πρέπει να καταγράψεις τα κοινά χαρακτηριστικά αυτών, ώστε στο επόμενο διάστημα να τα αποφεύγεις. Τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα που συχνά αναζητούμε σε μια σχέση μπορεί να είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο αυτές δεν ευδοκιμούν.

Μην φοβάσαι τη μοναξιά

Ένας ακόμη λόγος που μπορεί να κάνεις λάθος επιλογές ως προς τους ερωτικούς σου συντρόφους δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι επιθυμείς τόσο πολύ να είσαι σε μια σχέση, που με την πρώτη ευκαιρία που βρίσκεται στον δρόμο σου ορμάς. Σταμάτα λοιπόν να φοβάσαι τη μοναξιά και το να μην βρίσκεσαι σε μια σχέση μένοντας μόνη σου και περνώντας καλά με τους ανθρώπους και τις συνήθειές σου. Αγαπώντας τον εαυτό σου και περνώντας χρόνο μαζί του, θα δεις ότι αργά ή γρήγορα θα γνωρίσεις έναν άνθρωπο που πραγματικά θα σου κάνει και θα είστε μαζί ευτυχισμένοι.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares