Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τυφλή από έρωτα; Δες πώς (και γιατί) να ξαναβρείς το φως σου

Σημαντικές αλήθειες που δεν βλέπεις όταν σε τυφλώνει ο έρωτας



Μπορεί να λένε ότι ο έρωτας είναι τυφλός αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μην αφεθείς να χάσεις εντελώς… την όρασή σου όταν μπαίνεις σε μια νέα ερωτική ισορία. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να είσαι τρελά ερωτευμένη και μάλιστα στην αρχή της γνωριμίας σας. Είναι συναρπαστικό και σου δημιουργεί ευφορία και δεν θέλεις ποτέ να τελειώσει. Ωστόσο, το να είσαι ερωτευμένη στο φουλ μπορεί επίσης να σε τυφλώσει για μερικές σημαντικές αλήθειες για τον εαυτό σου, τον σύντροφό σου και τη σχέση σου συνολικά. Εδώ είναι μερικοί μόνο από τους τρόπους με τους οποίους η αγάπη μπορεί να σε κάνει να βλέπεις αστράκια αλλά όχι πιθανές παγίδες ή κακοτοπιές - προσέξτε!

Δεν αναγνωρίζεις τις κόκκινες σημαίες

Θέλεις να πιστεύεις ότι το άτομο με το οποίο ξεκίνησες να βγαίνεις είναι καλό άτομο, κάτι που σε κάνει να κλείνεις τα μάτια σε όλες τις κόκκινες σημαίες που σου εμφανίζονται από το πουθενά, είτε επίτηδες είτε κατά λάθος, όπως όταν λέει σε ανύποπτο χρόνο ότι δεν ψάχνει κάτι σοβαρό αυτή τη στιγμή.

Τον κάνεις το κέντρο του κόσμου σου

Όταν κάνεις το άτομο με το οποίο βγαίνεις αμέσως την πρώτη σου προτεραιότητα ή το ανεβάζεις σε περίοπτο βάθρο, καταλήγεις να βάζεις τον εαυτό σου σε σκοτεινή σήραγγα. Το να θεωρείς ότι αντιμετωπίζοντάς τον ως τον μόνο που υπάρχει στη ζωή σου θα κάνει τη σχέση σου επιτυχημένη, είναι λάθος. Στην πραγματικότητα, θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο.

Παραβλέπεις τα ελαττώματά του

Σου φανερώνει ότι έχει φρικτή διάθεση ή ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για τίποτα στη ζωή του και τι κάνεις; Πείθεις τον εαυτό σας ότι περνάς τόσο καλά μαζί του που δεν θέλεις να χαλαστείς νομίζοντας ότι τα ελαττώματά του είναι σοβαρά. Τι θα συμβεί όμως μετά τη φάση του μήνα του μέλιτος;

Τον δικαιολογείς για τα πάντα

Ο νέος σου φίλος αργεί πάντα στο ραντεβού ή είναι αγενής με τους φίλους σου, αλλά φροντίζεις να του βρίσκεις πάντα μια δικαιολογία, όπως ότι είχαν μια δύσκολη παιδική ηλικία ή μια αγχωτική μέρα. Ουφ! Αρκετά! Ό,τι κι αν του συμβαίνει ο σεβασμός του προς εσένα και τους ανθρώπους σου πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτος.

Ακολουθείς τις απόψεις του

Είναι μεθυστικό όταν συναντάς κάποιον νέο να θες να μάθεις τα πάντα για αυτόν και να μυηθείς στον κόσμο των απόψεων και των συνηθειών του. Αλλά είναι επικίνδυνο να ακολουθείς στα τυφλά τις απόψεις του. Μπορεί μια τέτοια νοοτροπία να σε κάνει να χάσεις τον εαυτό σου. Να θυμάσαι ότι αυτό που σκέφτεσαι για σένα είναι κι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία.9typ1

Νομίζεις ότι δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτόν

Όταν αγαπάς κάποιον τόσο βαθιά, εμπλέκεσαι στη σχέση και δεν μπορείς να φανταστείς ότι δεν θα έχεις τον άνθρωπο αυτόν στη ζωή σου. Το να τυφλώνεσαι ωστόσο τόσο πολύ από πάθος ώστε να πιστεύεις ότι η ζωή σου μετά από έναν χωρισμό θα είναι άδεια ή χωρίς νόημα – και μόνο που κάνεις αυτή τη σκέψη πρέπει να σου βάλεις τις φωνές για να συνέλθεις.

Φοβάσαι ότι δεν θα γνωρίσεις ποτέ κάποιον άλλον

Άλλο εφιαλτικό σενάριο που περνάει από το μυαλό σου, όταν σε τυφλώνει ο έρωτας είναι ότι μπορεί να ανησυχείς ότι δεν θα μπορέσεις ποτέ να ερωτευτείς κάποιον άλλο μετά από τον τρέχοντα σύντροφό σας. Εάν όμως είσαι δυστυχισμένη στη σχέση σου, αυτός ο τρόπος σκέψης μπορεί να σε κρατήσει πίσω, να σε κάνει να εγκλωβιστείς και να σε εμποδίσει να κυνηγήσεις τη δική σου ευτυχία.

Εστιάζεις μόνο σε εκείνον ή τη σχέση σας

Είναι εύκολο να κάνεις τη σχέση σου το κέντρο της ζωής σου, αλλά υπάρχουν κι άλλα πράγματα και άνθρωποι στη ζωή σου που έχουν μεγάλη σημασία. Έτσι, μην παραμελείς το υπόλοιπο της καθημερινότητάς σου, γιατί αξίζει να έχεις μια γεμάτη, ευτυχισμένη ζωή.

Προσπαθείς να τον εντυπωσιάσεις

Ποιος είπε ότι πρέπει να περάσεις διά πυρός και σιδήρου και να προσπαθήσεις να εντυπωσιάσεις τον σύντροφό σου; Θα πρέπει να σε αγαπά για αυτό που είσαι, όπως είσαι! Εάν έχεις πειστεί ότι πρέπει να αλλάξεις αυτό που είσαι για να τον ευχαριστήσεις, τότε σπρώχνεις τον εαυτό σου στα άκρα και κινδυνεύεις να χάσεις αυτό που είσαι. Καμία σχέση δεν το αξίζει αυτό.

Δεν δίνεις σημασία στα όρια

Τα υγιή όρια είναι απαραίτητα σε κάθε σχέση. Εάν τα αγνοήσεις, επιτρέπεις στον σύντροφό σου να κάνει οτιδήποτε και κυρίως να σε θεωρήσει δεδομένη. Ίσως νομίζεις ότι το να μην έχεις όρια σου επιτρέπει να είσαι σε μια σχέση χωρίς αναστολές, αλλά αυτή είναι μια συνταγή καταστροφής. Στην πραγματικότητα σε εμποδίζει να αποκτήσεις μια ικανοποιητική σχέση επειδή βάζεις τις ανάγκες σου στο πίσω μέρος και δίνεις βαρύτητα περισσότερη απ’ όσο πρέπει στον σύντροφό σου.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!