Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Σημάδια ότι δεν θέλει σχέση

Πώς να καταλάβεις αν σε κοροϊδεύει – κι άλλα λέει ενώ άλλα εννοεί



Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο να μην είμαστε στην ίδια ακριβώς σελίδα με τον ερωτικό μας σύντροφο – αυτό όμως που είναι εφιαλτικό ως σενάριο είναι το να σου δείχνει ότι είναι τρελά ερωτευμένος και δοσμένος σε σένα ενώ στην πραγματικότητα είναι με το ένα πόδι έξω από τη σχέση και πιο μετέωρος κι από το βήμα του πελαργού. Πώς θα καταλάβεις αν προσποιείται ή αν έχει μπέσα μέσα του; Αν είναι καλός ηθοποιός μπορεί να δυσκολευτείς. Για να σε βοηθήσουμε ωστόσο να φανερώσεις την αλήθεια, ακολουθούν μερικές κόκκινες σημαίες που θα σε προειδοποιήσουν για τον κίνδυνο.   

Καθρέφτη καθρεφτάκι μου – σαν πολύ mirroring δεν πέφτει

Μήπως έχεις προσέξει ότι όταν συζητάς από κοντά μαζί του, έχεις την αίσθηση ότι αντιγράφει τη γλώσσα του σώματός σου; Το mirroring είναι όταν η γλώσσα του σώματός σου ταιριάζει με τη γλώσσα του συντρόφου σου. Όταν συμβαίνει με φυσικό κι αβίαστο τρόπο, σηματοδοτεί το ότι έχετε χημεία. Εάν όμως έχεις την εντύπωση ότι ο φίλος σου πάντα προσέχει τη γλώσσα του σώματός σου και εν συνεχεία τροποποιεί τη δική του για να ταιριάζει με τη δική σου, μπορεί να προσπαθεί πάρα πολύ για να δημιουργήσει αυτήν την εξιδανικευμένη αλλά πλαστή εντύπωση για τη σχέση.

Λέει ότι είσαι η πρώτη του προτεραιότητα, αλλά…

Μπορεί στα λόγια να ισχυρίζεται ότι είσαι η κύρια προτεραιότητά του, αλλά οι ενέργειές του να μην ταιριάζουν με τα λόγια του, και σε αυτές θα πρέπει να επικεντρωθείτε. Δεν έχει και πολύ νόημα να λέει ότι σε αγαπά και ότι είσαι το νούμερο ένα στην καρδιά του, όταν δεν είναι εκεί όταν τον χρειάζεσαι.

 prospoisi

Εμφανίζεται ως καλύτερος σύντροφος όταν είστε με κόσμο

Όταν οι φίλοι ή τα μέλη της οικογένειάς του είναι κοντά, μοιάζει σαν να σε αντιμετωπίζει με περισσότερη αγάπη και φροντίδα από ό,τι όταν είστε μόνοι; Είναι σαφές ότι νοιάζεται περισσότερο για την εικόνα της σχέσης σας παρά για το πώς είναι στην πραγματικότητα.

«Ζει» τη σχέση σας στα social media

Όσο κι αν είναι υπέροχο να νιώθεις ότι ο φίλος σου είναι περήφανος για σένα και θέλει να δείχνει πόσο ταιριαστό και ωραίο ζευγάρι είστε δημοσιεύοντας και οι δύο στιγμές σας στα κοινωνικά μέσα, είναι εντελώς διαφορετικό να νιώθεις ότι δίνει υπερβολική προσοχή στο διαδίκτυο ενώ δεν εστιάζει στη σχέση σας στην πραγματική ζωή. 

Έκπληξη!

Και όχι με καλό τρόπο! Μπορεί να αρχίζεις να ανακαλύπτεις πράγματα για τον σύντροφό σου που δεν γνωρίζεις, όπως το ότι λατρεύει την ποδηλασία βουνού ή ότι δεν είναι εντελώς αντίθετος με την ιδέα ενός ανοιχτού γάμου. Όταν συμβεί αυτό, μπορεί να συνειδητοποιήσεις ότι ο σύντροφός σου κρύβει ένα τεράστιο κομμάτι του εαυτού του από σένα και -ξέρω- δεν είναι καθόλου ευχάριστο συναίσθημα.

 prospoisib

Ας το αφήσουμε…

Όταν βρίσκεστε στη φάση μιας διαφωνίας ή διαμάχης, εκείνος προτιμά να το αφήσετε στη μέση χωρίς να λύσετε αυτό που σας απασχολεί κι απλώς να το βάλετε στην άκρη. Είναι σαν να μη θέλει ουσιαστικά να επιλύσει τα πιθανά προβλήματα ή να κάνει τη σχέση καλύτερη, κάτι που σας δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν είναι πραγματικά αφοσιωμένος στη σχέση.

Είναι πύραυλος στο κρεβάτι

Το να περνάτε τέλεια στο κρεβάτι σαφώς και δεν είναι μειονέκτημα σε μια σχέση – μπορεί ωστόσο να γίνει αν είναι το μόνο στο οποίο ταιριάζετε απόλυτα. Νιώθετε ότι η σεξουαλική σας ζωή είναι φανταστική αλλά η σχέση σας δεν πηγαίνει παρακάτω; Θα μπορούσε να είναι επειδή επικεντρώνεται κυρίως στο να κάνει εκπληκτικό σεξ μαζί σας αντί να χτίσει ένα πραγματικό μέλλον μαζί σου που να έχεις ελπίδες διάρκειας ζωής κι ενώ είστε ντυμένοι.

prospoisia

Είναι σε ένα ροζ συννεφάκι

Προτιμά να μην κάνει σοβαρές συζητήσεις και να εστιάζει στις απολαύσεις και στη χαρά της στιγμής. Αυτό δεν θα ήταν κακό αν δεν εξαφανιζόταν όταν έχεις ένα πρόβλημα ή όταν δεν θέλει να συζητάει θέματα που δεν είναι πάντα ευχάριστα. Τα οικονομικά για παράδειγμα ή άλλες υποχρεώσεις μπορεί  να είναι ένα καλό παράδειγμα του τι αποφεύγει.

Δεν εκφράζετε με σαφήνεια για το μέλλον

Όταν προσπαθείς να ονειρευτείς το κοινό σας μέλλον με τον σύντροφό σου, μπορεί να σε μπερδέψει ή να είναι αρκετά ασαφής για αυτό. Αυτό είναι ανησυχητικό γιατί μπορεί να σου δημιουργήσει το άγχος ότι βρίσκεσαι σε μια αδιέξοδη σχέση χωρίς μελλοντικές προοπτικές.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ