Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

8 σημάδια ότι είσαι έτοιμη να συγκατοικήσεις με το ταίρι σου

Πότε είστε έτοιμη εσύ και ο σύντροφός σου να μείνετε κάτω από την ίδια στέγη;



Το να συγκατοικήσεις με το σύντροφό σου είναι ένα τεράστιο βήμα, τόσο με όρους συναισθηματικούς, όσο και αναφορικά με τη διαχείριση των οικονομικών σας, γεγονός που σε κάνει να αγχώνεσαι ιδιαίτερα για το αν είσαι έτοιμη γι’ αυτό. Το AllYou έχει μαζέψει για εσένα όλα τα σημάδια που πρέπει να προσέξεις ώστε να ξέρεις πότε είσαι έτοιμη να συγκατοικήσεις με το ταίρι σου, ώστε να μην κάνεις το βήμα σε ακατάλληλο timing, αλλά και να σταματήσεις να αγχώνεσαι χωρίς λόγο.

Έχετε περάσει το στάδιο «Μήνας του Μέλιτος»

Το να συγκατοικήσεις με το σύντροφό σου πολύ νωρίς είναι και το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνεις, αφού στην αρχή μιας σχέσης όλα είναι φαινομενικά καλά και εσείς μεθυσμένοι από υπερβολική δόση ενδορφινών. Περίμενε τόσο εσύ όσο και εκείνος να παρέλθει το στάδιο «Μήνας του Μέλητος» το οποίο διαρκεί συνήθως 1,5 χρόνο και σκεφτείτε το πάλι μετά.

Έχετε πει το πολυπόθητο «Σ’ αγαπώ»

Το να συγκατοικήσεις με έναν σύντροφο που δεν έχει εκφράσει ρητά το πόσο σε αγαπά και θέλει να βρίσκεται δίπλα σου ενέχει κινδύνους, δεν νομίζεις;

Είστε σε μια μονογαμική σχέση

Αν δεν είστε σε μια μονογαμική σχέση και βλέπεστε και με άλλους ανθρώπους ίσως η συγκατοίκηση είναι απαγορευτική για εσάς, υπό την έννοια ότι τα πράγματα πάντα ενδέχεται να μπερδευτούν πολύ και να νιώσεις εσύ ή ο σύντροφός σου άβολα. Καλύτερα να μείνεις με έναν φίλο ή φίλη και να βρίσκεστε όποτε επιθυμείτε.  

Κοιμάστε μαζί σχεδόν καθημερινά

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να κοιμάται στο σπίτι του συντρόφου σου πάνω από 4 φορές την εβδομάδα, τότε ίσως έχει έρθει η στιγμή να μείνετε και επίσημα μαζί και να γλιτώσετε όλη την ταλαιπωρία του να ξεχνάτε πράγματα ο ένας στο σπίτι του άλλου, γλιτώνοντας ταυτόχρονα και ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό το μήνα και περνώντας επιτέλους ποιοτικό χρόνο μαζί χωρίς να έχετε στο νου σας να γυρίσετε από το σπίτι να αλλάξετε ρούχα πριν τη δουλειά.

Είστε πραγματικά κομμάτι της ζωής ο ένας του άλλου

Πέρα από το ότι περνάτε άπειρο χρόνο μαζί, είστε πια οργανικό κομμάτι της ζωής ο ένας του άλλου και υπολογίζετε ό,τι κάνετε στη ζωή σας λαμβάνοντας υπόψη το ταίρι σας. Απαραίτητο είναι επίσης να γνωρίζει πια ο ένας την παρέα και την οικογένεια του άλλου καλά.

Βλέπετε το μέλλον σας μαζί και βρίσκεστε στην ίδια σελίδα στη ζωή σας

Αν σκέφτεστε το γάμο το έχετε ήδη συζητήσει και το θέλετε και οι δύο εξίσου. Αν από την άλλη ελπίζετε σε ένα παιδί μαζί το έχει δηλώσει ο ένας στον άλλο εδώ και καιρό. Ακόμα και τίποτα από αυτά να μην ισχύει όμως, ξέρετε ότι βλέπετε το μέλλον σας μαζί και βρίσκεστε στην ίδια σελίδα στη ζωή σας. Δεν θα ήθελες άλλωστε ο σύντροφός σου να ξυπνήσει μια μέρα και να σου δηλώσει ότι μετακομίζει για διδακτορικό στη Νέα Υόρκη.

Είστε έτοιμη να μοιράζεστε οικονομικές πληροφορίες

Το να μετακομίσεις με το ταίρι σου σημαίνει πως βρίσκεστε πλέον στο στάδιο της σχέσης σας όπου θα έχετε πια ένα κοινό ως ένα βαθμό τουλάχιστον budget, θα πρέπει να συζητάτε για το ποιος πληρώνει τι κοκ. Αν δεν είσαι έτοιμη για κάτι τέτοιο ίσως θα ήταν καλύτερο να περιμένετε.

Είσαι αρκετά ώριμη ώστε να έχεις ένα πλάνο χωρισμού

Το ότι είσαι σήμερα καλά με έναν άνθρωπο δεν αποκλείει το γεγονός ότι μια μέρα μπορεί και να χωρίσετε και όταν με αυτόν τον άνθρωπο συγκατοικείς τότε τα πράγματα μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα δύσκολα. Κανένας δεν θέλει να το συζητά, αλλά όταν είσαι έτοιμη να συγκατοικήσεις με έναν άνθρωπο τότε θα πρέπει να έχεις έτοιμο και ένα πλάνο επανόδου σε περίπτωση που κάποτε χωρίσετε.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!