Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

SOS: 9 «κόκκινα» σημάδια ότι ήρθε η ώρα να φύγεις μακριά του

Ποιες «περίεργες» συμπεριφορές σε προειδοποιούν ότι ο «καλός» σου δεν είναι τόσο καλός όσο φαίνεται



Οι σχέσεις των ανθρώπων αρκετά συχνά πάνε πακέτο με «ψιλά γράμματα» που ειδικά στην αρχή είναι δύσκολο να διαβάσεις – ειδικά αν έχεις τσιμπηθεί με τον άλλον. Επειδή λοιπόν ο έρωτας, το πάθος και η μεταξύ σας χημεία μπορεί να έχουν θολώσει την όρασή σου, να έχουν μπερδέψει τη διαίσθησή σου και το ένστικτό σου να μη λειτουργεί κανονικά, έχε στο νου σου τις παρακάτω ενδείξεις που προσπαθούν να σου φανερώσουν ότι ο φίλος σου δεν είναι το κελεπούρι που φαντάζεσαι.

Είναι αγενής στους ανθρώπους που δεν «χρειάζεται» να φέρεται καλά

Δεν υπάρχει άνθρωπος στον οποίον να μη χρειάζεται να του φερθείς καλά – αλλά υπάρχουν κι αυτοί που πιστεύουν ότι πρέπει να φέρονται καλά μόνο με όσους σχετίζονται ή είναι ανώτεροί τους. Μπορείς να καταλάβεις πολλά για κάποιον από το πώς συμπεριφέρεται στους ανθρώπους με τους οποίους νομίζει ότι δεν χρειάζεται να είναι καλός. Είναι άλλο πράγμα για αυτόν να είναι συμπαθητικός με τους συνεργάτες ή τους πελάτες του. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα ευγενές στο να είσαι καλός με ανθρώπους στους οποίους είναι προς το συμφέρον σου να είσαι καλός. Αλλά είναι ένα σημάδι καλοσύνης να είσαι καλός με ανθρώπους που δεν έχεις ανάγκη. Ένα καλό παράδειγμα είναι το προσωπικό αναμονής σε ένα εστιατόριο. Αν είναι αγενής με τέτοιου είδους ανθρώπους, είναι μια τεράστια κόκκινη σημαία ότι δεν είναι γενικά ευγενικός άνθρωπος.

 

Δεν νιώθει άσχημα όταν κάνει λάθη

Το να κάνεις ένα λάθος είναι ανθρώπινο, δεν είναι μεμπτό δεν σε κάνει να φαίνεσαι ανόητος. Αλλά το να μην αισθάνεσαι άσχημα όταν πληγώνεις άλλους ανθρώπους είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση. Αυτό δείχνει ότι κάποιος δεν έχει ενσυναίσθηση και συμπόνια, αφού δεν μπορεί ή δεν καταλαβαίνει πώς οι ενέργειές του έχουν επηρεάσει κάποιον άλλο. Είναι επίσης ένα σημάδι ότι διαθέτει ένα τεράστιο εγώ. Ακόμα κι αν αισθάνεται άσχημα, αλλά δεν μπορεί να παραδεχτούν τον εαυτό τους ότι έκαναν λάθος.

 

Κάνει σχόλια ή αστεία με στερεότυπα και διακρίσεις

Ο φανατισμός προέρχεται από το αίσθημα της ανωτερότητας και την έλλειψη ενσυναίσθησης. Έτσι, αν κάνει φανατικά σχόλια, ακόμη και με το πρόσχημα ότι είναι αστείο, είναι ένα λεπτό σημάδι ότι δεν έχει καλή ποιότητα ως άνθρωπος. Αν λέει άσχημα πράγματα για τις γυναίκες, τους έγχρωμους, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των ανθρώπων, την κοινότητα LGBTQ+ ή οποιαδήποτε ομάδα που έχει παραδοσιακά διακριθεί/καταπιεστεί, δεν είναι καλό σημάδι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν του επισημαίνεις ότι τα σχόλιά του είναι ακατάλληλα ή βλαβερά και δεν το λαμβάνει υπόψη του.

 

Δεν φέρεται καλά στα ζώα

Αυτό είναι πιθανώς ένα από τα πιο επείγοντα σημάδια ότι πρέπει να εγκαταλείψεις αυτόν τον τύπο. Η κακή μεταχείριση ενός ζώου δείχνει πλήρη έλλειψη ενσυναίσθησης (αλλά και καλοσύνης). Αυτό σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνει πώς αισθάνεται ένα άλλο ζωντανό πλάσμα, κάτι που είναι ανησυχητικό. Οι άνθρωποι που στερούνται ενσυναίσθησης είναι πιο πιθανό να βλάψουν τους άλλους επειδή δεν αισθάνονται άσχημα για πράγματα που θα στεναχωρούσε την πλειοψηφία των ανθρώπων. Αν όντως κάνει κακό στα ζώα, τότε φύγε από εκεί το συντομότερο δυνατό. Σοβαρά, αυτό κάνουν και οι κατά συρροή δολοφόνοι.

 

Μιλάει άσχημα για άλλους πίσω από την πλάτη τους

Είναι ένα λεπτό σημάδι ότι είναι ύπουλος και κακής ποιότητας άνθρωπος αν μιλά τακτικά για άλλους πίσω από την πλάτη τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν μιλά για άτομα με τα οποία είναι κοντά, όπως φίλους και οικογένεια. Αυτό δείχνει ότι δεν μπορεί να τον εμπιστευτείς ότι δεν θα μιλήσει για σένα πίσω από την πλάτη σου ή ότι θα ενεργήσει για το συμφέρον σου όταν δεν είσαι μπροστά του.

 vlakas

 

Δεν νιώθει ικανοποιημένος για τους φίλους και την οικογένειά του

Λογικό, καθώς είναι δύσκολο να είσαι ευτυχισμένος για άλλους ανθρώπους όταν δεν είσαι ευτυχισμένος στη ζωή σου. Αλλά παρόλο που μπορεί κάποιος να νιώθει ίχνη ζήλια όταν βλέπει τους ανθρώπους γύρω του να πετυχαίνουν, θα πρέπει ταυτόχρονα να είναι χαρούμενος γι' αυτούς. Είναι εντάξει να είσαι χαρούμενος για τους ανθρώπους που αγαπάς και να εύχεσαι επίσης ότι η ζωή σου να πήγαινε καλύτερα. Αλλά στην πραγματικότητα η άρνηση να είσαι χαρούμενος για αυτούς που αγαπάς είναι μια μίζερη κίνηση.

 

Χαίρεται με τη δυστυχία των άλλων

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, είναι μια τεράστια κόκκινη σημαία αν πραγματικά απολαμβάνει την ατυχία των άλλων ανθρώπων. Ο γερμανικός όρος για αυτό είναι schadenfreude, που κυριολεκτικά μεταφράζεται σε ζημιά-χαρά. Η ρίζα αυτού είναι συνήθως το να μην είσαι ευχαριστημένος με τη δική σου ζωή και να μην θέλεις κανένας άλλος να πετύχει. Αλλά ένα ευγενικό άτομο - το είδος με το οποίο πρέπει να βγαίνεις - δεν του αρέσει να βλέπει άλλους ανθρώπους να πονάνε, ανεξάρτητα από το πώς εξελίσσεται η ζωή του.

 

Μιλάει εντελώς άσχημα για την πρώην του

Παραδόξως, στην πραγματικότητα δεν είναι καλό σημάδι αν μισεί την πρώην του με άγριο πάθος. Αν την κακολογάει ή την αποκαλεί τρελή, σου δίνει μια ένδειξη για το πώς συμπεριφέρεται στους ανθρώπους που δεν τον ευχαριστούν. Ίσως τον εγκατέλειψε ή τον απέρριψε. Ίσως δεν ανταποκρίθηκε στα πρότυπά του. Το να της ρίχνει λάσπη ή να τη θάβει, δείχνει ότι μπορεί να θυμώσει όταν δεν ακολουθείς τον δρόμο του. Δείχνει επίσης ότι διατηρεί κακίες και δεν μπορεί να χειριστεί την απόρριψη.

 

Σε προσβάλλει με πρόσχημα το ότι κάνει χιούμορ

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ του χιούμορ και των πραγματικών προσβολών. Εάν λέει πράγματα που βλάπτουν τα συναισθήματά σου, αλλά σου λέει να μην προσβληθείς επειδή είναι μόνο ένα αστείο, αυτό είναι ένα σημάδι ότι δεν χρειάζεται να ασχοληθείς άλλο μαζί του. Όχι μόνο το κάνει σκόπιμα ώστε να αισθανθείς άσχημα, αλλά δεν θέλει να αναλάβει και την ευθύνη για αυτό και δεν θέλει να του επιρρίψεις και την ευθύνη. Γι' αυτό τονίζει ότι είναι απλώς ένα αστείο. Με αυτόν τον τρόπο, θα σε πληγώσει χωρίς να μοιάζει με κακός. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι κακός. Κι αν περιλαμβάνει αρκετές από τις παραπάνω ποιότητες, είναι ώρα να την κάνεις με ελαφρά…

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

ΣΧΕΣΕΙΣ

Next stop: συγκατοίκηση! Δες πώς να πετύχει

Πώς θα καταλάβετε αν είστε έτοιμοι να μείνετε μαζί

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;