Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τα 4 πράγματα που πρέπει να κάνεις αν πιστεύεις πως κάποιος σου κάνει ghosting

Με το ghosting να αποτελεί μάστιγα της γενιάς των millennials, μάθε ποια είναι τα τέσσερα πράγματα που πρέπει να κάνεις σε περίπτωση που σου συμβαίνει



Το να σου κάνει ένα άτομο με το οποίο έχεις στενή σχέση ghosting χωρίς κανένα προφανή λόγο μπορεί να γίνει αποβεί εξαιρετικά στρεσογόνο και να σου προκαλέσει μεγάλη στενοχώρια. Το ghosting όμως δεν χρειάζεται να σε επιβαρύνει με τρόπους που θα σε φθείρουν, γι’ αυτό ακολούθησε τα τέσσερα βήματα που πρέπει να κάνει κανείς αν πιστεύεις ότι βιώνεις μια τέτοια κατάσταση, ώστε να την διαχειριστείς όσο καλύτερα γίνεται.

Εκτίμησε σε βάθος την κατάσταση

Όταν πιστεύεις ότι ένα άτομο πολύτιμο για εσένα σου κάνει ghosting, πάρε λίγο χρόνο και εκτίμησε σωστά την κατάσταση: πάντα υπάρχει η πιθανότητα, άλλωστε, να πιστεύεις μόνο εσύ ότι αυτό συμβαίνει, ως αποτέλεσμα των προσωπικών σου ανασφαλειών. Στην περίπτωση που επιβεβαιώνεται ότι ο άνθρωπός σου έχει εξαφανιστεί και σε αγνοεί, προσπάθησε να σκεφτείς αν όντως ευθύνεσαι εσύ για κάποια προβληματική συμπεριφορά ή αν αυτό που συμβαίνει είναι αποτέλεσμα κακής αντιμετώπισης της άλλης πλευράς και προσωπικών προβλημάτων που απλώς εκφράζονται και με αυτόν τον τρόπο. Αν ισχύει το δεύτερο, δώσε χρόνο στον εαυτό σου, προσπάθησε να απολογηθείς και να εμπεδώσεις την απώλεια όσο πιο ανώδυνα γίνεται, ενώ αν πιστεύεις ότι ό,τι έχει προκύψει είναι αποτέλεσμα προβλημάτων που βιώνει το άλλο άτομο, πρόσφερε τη βοήθειά σου μόνο αν δεις ότι αυτή είναι αποδεκτή.

Ρώτα ευθέως τι συμβαίνει

Το να αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο έχουμε πέσει θύματα ghosting δεν έχει απολύτως κανένα νόημα και προκαλεί αχρείαστο στρες και διατάραξη της καθημερινότητάς μας. Σε περίπτωση που νιώθεις ότι βιώνεις κάτι τέτοιο, ρώτα ευθέως τι έχει συμβεί και μόλις πάρεις τις απαντήσεις σου, αν τις πάρεις, προχώρα τη ζωή σου αναλόγως.

Εκτίμησε το μέγεθος του προσωπικού σου φόβου μην πέσεις θύμα ghosting

Η ιδέα του να μας αγνοεί ένα άτομο που αγαπάμε και νιώθουμε κομμάτι της ζωής μας μας προκαλεί ακραίο άγχος και ανασφάλειες που είναι φυσικά εντελώς αχρείαστες. Σκέψου καλά αν μερικές φορές λόγω των παραπάνω διεκδικείς δυσανάλογα πολλή προσοχή και επικοινωνία με έναν άνθρωπο μόνο και μόνο επειδή φοβάσαι μην τον χάσεις από τη ζωή σου. Σε περίπτωση που αυτό συμβαίνει, προσπάθησε να βάλεις όρια, συζήτα τις ανασφάλειές σου και αν δεις ότι δεν επιλύεται η κατάσταση, ζήτα βοήθεια από έναν ειδικό που θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς το άγχος εγκατάλειψης που βιώνεις.

Ξεπέρασέ το

Κι αν τελικά όντως ο άνθρωπός σου έχει αποφασίσει να κόψει κάθε επαφή με εσένα, χωρίς καμία δικαιολογία και δίχως να έχει συμβεί κάτι άσχημο στην μεταξύ σας σχέση, τότε πάρε το χρόνο σου, αλλά κάνε τα πάντα για να το ξεπεράσεις χωρίς να φοβηθείς πως θα σου ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Το ghosting είναι δυστυχώς μέσα στην ζωή και αυτή πάντα συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς μπορεί η τοξική θετικότητα να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σου

6 «τοξικά θετικές» συμπεριφορές που καταστρέφουν τις ερωτικές σου σχέσεις χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι

ΣΧΕΣΕΙΣ

10 συμπεριφορές που απωθούν τον άλλον και χαλάνε μια σχέση

Αναγνωρίζεις κάποια από αυτές τις συμπεριφορές σε σένα ή στον σύντροφό σου;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;