Οι 3 μεγαλύτερες πηγές stress σε μια σχέση και πώς να τις διαχειριστείς

Τι είναι αυτό που σε αγχώνει στη σχέση σου με το άλλο σου μισό και τι να κάνεις για το ξεπεράσεις;

Ναταλία Πετρίτη

Είναι γεγονός πως παρά τις όμορφες στιγμές που μπορεί να βιώνουμε όταν βρισκόμαστε σε μια σχέση, δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να βιώνουμε stress ως προς αυτήν και τον τρόπο που λειτουργεί, γεγονός που διαταράσσει την καθημερινότητά μας, θέτοντας και την ίδια τη σχέση σε κίνδυνο. Ακολουθούν οι τρεις μεγαλύτερες πηγές stress σε μια σχέση αλλά και τρόποι για να τις διαχειριστείς.

Αβεβαιότητα για το μέλλον

Είναι πολύ λογικό όταν δεν είναι ξεκάθαρο στο μυαλό σου το «που πάει αυτή η σχέση» να σου προκαλείται έντονο stress ως προς το τι να περιμένεις από αυτήν και από το κοινό σας μέλλον με τον σύντροφό σου. Μην ανησυχείς όμως! Η αβεβαιότητα για το μέλλον είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες πρόκλησης stress σε μια σχέση, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως πως μια τέτοια κατάσταση δεν λύνεται. Συζήτα με ειλικρίνεια με το ταίρι σου τα θέλω και τις ανάγκες και των δύο, εκφράζοντας ταυτόχρονα που βλέπετε ιδανικά τους εαυτούς σας σε 6 μήνες, 2 χρόνια ή όσο εσείς κρίνετε ότι πρέπει να συζητηθεί. Θα σου λυθούν όλες οι απορίες και τα άγχη, ενώ σε περίπτωση που συνειδητοποιήσετε ότι δεν συμβαδίζουν τα πλάνα σας, θα προχωρήσετε αναλόγως τις ζωές σας.

Τσακωμοί και διαφωνίες

Το να υπάρχουν εντάσεις και διαφωνίες σε μια σχέση είναι χωρίς αμφιβολία μια πηγή stress στην καθημερινότητά της και μάλιστα μια από τις πιο έντονες. Όταν αυτές δεν εμφανίζονται σε σημαντικά ζητήματα είναι μια καλή ευκαιρία για εξαιρετικό makeup sex, όμως σε περίπτωση που επικρατούν στην καθημερινότητά σας και σε μεγάλη συχνότητα είναι μια ένδειξη ότι ίσως κάτι άλλο φταίει. Αναρωτήσου αν ξεσπάς εσύ ή ο άνθρωπός σου λόγω του ότι μπορεί να πιέζεστε σε άλλες πτυχές της καθημερινότητάς σας και συζητείστε ειλικρινά πως μπορεί αυτές να λυθούν, αλλιώς εξετάστε το γεγονός η μεταξύ σας σχέση να έχει λήξει και αυτό να είναι απλώς ένα reflex που εμφανίζεται επειδή δεν το έχετε συνειδητοποιήσει βαθιά μέσα σας. Σε κάθε περίπτωση, η ειλικρινής μεταξύ σας επικοινωνία είναι αυτή που θα δώσει τέλος σε τέτοιου είδους καταστάσεις και θα σας αποβάλει το αχρείαστο stress.

Έλλειψη προσπάθειας από την άλλη πλευρά

Η τρίτη πηγή πρόκλησης stress σε μια σχέση δεν είναι άλλη από τη συνειδητοποίηση της έλλειψης προσπάθειας από την άλλη πλευρά. Όπως και στην προηγούμενη όμως, το πρόβλημα μπορεί να μην είναι η μεταξύ σας σχέση άλλα το ότι κάτι βασανίζει τον σύντροφό σου, άσχετο από τη δική σας αλληλεπίδραση και καθημερινότητα. Για ακόμη μια φορά, λοιπόν, το κλειδί επίλυσης τέτοιων καταστάσεων δεν είναι άλλο από το να μιλάτε μεταξύ σας ειλικρινά. Για τι δεν είναι, άλλωστε;About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares