Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε μια σχέση και «τη σχέση»

Ποια χαρακτηριστικά στοιχεία σου δείχνουν ότι είστε σε καλό δρόμο οι δυο σας



Οι σχέσεις δεν είναι μόνο γεμάτες παγίδες, κόκκινες σημαίες και ανησυχητικά σημάδια, ευτυχώς! Υπάρχουν και όλες αυτές οι ποιότητες και οι θεμελιώδεις αξίες που σας ενώνουν και δείχνουν ότι έχετε ένα καλό κοινό μέλλον. Επίσης εξαιρετικά σημαντικό ρόλο για το μέλλον και το παρόν της σχέσης σας παίζουν και κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αν διαθέτει ο σύντροφός σου και η σχέση σου μαζί του μπορείς να νιώσεις μια μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά.

Δίνει βάση στις λεπτομέρειες

Εάν κάποιος θυμάται μικρές πληροφορίες για σένα που έχεις μοιραστεί μαζί του παλιότερα, πιθανότατα δεν έχει μόνο καλή μνήμη. Παρατήρησε αν θυμάται μικρές λεπτομέρειες από το προφίλ γνωριμιών σου, λεπτομέρειες από μια ιστορία που του είπες πολύ καιρό ή το όνομα της καλύτερης φίλης σου από το λύκειο. Αν ναι, αυτό σημαίνει ότι είναι καλός ακροατής και ότι επενδύει πολύ στο να σε γνωρίσουν και να σε καταλάβει.

Ξέρει να διαφωνεί με τον σωστό τρόπο

Όταν πρόκειται για την οικοδόμηση μιας υγιούς σχέσης, το κλειδί δεν είναι να μην διαφωνήσετε ποτέ. Αντίθετα, είναι το να διαφωνείς με τακτ και σεβασμό. Αν μπορεί να σέβεται τις απόψεις σου και δεν σε πιέζει να συμφωνείς μαζί του σε όλα, είναι ένα μεγάλο και σημαντικό του προσόν.

Η σιωπή σας δεν δημιουργεί αμηχανία σε κανέναν σας

Προφανώς έχεις ήδη δώσει βάση στις υπέροχες σας συζητήσεις που κάνουν τις ώρες να κυλούν χωρίς να το καταλάβετε. Αλλά ίσως δεν έχεις σκεφτεί να παρατηρήσεις πώς είστε κατά τη διάρκεια στιγμών σιωπής. Μια μακροχρόνια σχέση είναι αυτή που μπορεί να μείνει μαζί ακόμα και όταν ο ενθουσιασμός υποχωρήσει. Έτσι, ενώ η κουβέντα μέχρι τις 2 το πρωί είναι διασκεδαστική, θα πρέπει επίσης να νιώθετε όμορφα να περνάτε ήσυχο χρόνο μαζί.

Θέλει χρόνο μαζί σου αλλά όχι ασφυκτικό

Είναι όμορφο να σου δείχνει κάποιος ενδιαφέρον, να ζητάει την προσοχή σου και να διεκδικεί χρόνο. Αρκεί να ξέρουν να κρατούν τα όρια και τις ισορροπίες. Αν ο φίλος σου εκφράζει το ενδιαφέρον του και τις προθέσεις του και παράλληλα δεν σε περιορίζει ούτε σε κλείνει σε ασφυκτικό κλοιό, τότε η σχέση σας είναι σε πολύ καλό σημείο.

Μιλάει θετικά για τους άλλους

Κοινή συμβουλή είναι να προσέξεις ότι είναι ευγενικός με τους σερβιτόρους και άλλα άτομα κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού. Είναι αλήθεια ότι αν κάποιος είναι αγενής με άλλους ανθρώπους μπορεί να έχει άσχημη συμπεριφορά και μαζί σου. Ωστόσο, μπορεί να μην έχεις σκεφτεί να παρατηρήσεις πώς μιλάει γενικά για τους άλλους ανθρώπους. Εάν κάποιος τείνει να βλέπει τους άλλους θετικά, αυτό είναι ένα καλό σημάδι. Είτε εκφράζει την εκτίμησή του για τη μητέρα του είτε συγχαίρει τους φίλους του, οι άνθρωποι που μιλούν θετικά για τους άλλους πιθανότατα θα φέρουν την ίδια θετικότητα στη δική σας σχέση. Τείνουν επίσης να έχουν καλύτερες δεξιότητες σχέσης σε σύγκριση με εκείνους που παραπονιούνται ή βρίσκουν ελαττώματα στους άλλους.

Ξέρει να λέει συγνώμη

 Ήταν λίγο χοντροκομμένο το πείραγμά του; Ή άργησε να φτάσει στο ραντεβού σας; Ένας αξιοπρεπής άνθρωπος και ένας καλός σύντροφος, θα ζητήσει συγγνώμη. Η συγνώμη δεν διορθώνει τα πάντα. Αλλά και το να μην ζητάς συγνώμη είναι ακόμα χειρότερο. Τόσα πολλά επιχειρήματα και ζητήματα μπαίνουν κάτω από το χαλί, αλλά ο κατάλληλος άνθρωπος θα φροντίσει να μην το κάνει. Θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα, θα αναλάβει την ευθύνη από την πλευρά του και θα εργαστεί για να διορθώσει τα πράγματα. Το να μπορείς να λυπάσαι δείχνει αυτογνωσία και ωριμότητα, δύο πράγματα που σίγουρα χρειάζεσαι σε μια σχέση.

Οι φίλοι του είναι εξίσου καλοί

 Οι άνθρωποι γύρω μας αντικατοπτρίζουν αυτό που είμαστε. Έτσι, αν βγαίνεις με κάποιον με χάλια φίλους, το ραντεβού σου μπορεί επίσης να είναι κάπως χάλια. Γνώρισε τους φίλους του και δες πόσο καλά τα πάτε. Οι φίλοι μπορούν να έχουν μεγάλη επιρροή στη ζωή και τη συμπεριφορά μας. Αν φαίνεται να έχουν πολλές ανθυγιεινές συνήθειες ή αμφισβητήσιμες συμπεριφορές, να ξέρεις ότι τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό, μπορεί να το κάνει και ο σύντροφός σου.

Δεν κάνει ότι τα ξέρει όλα στο… κρεβάτι

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, ένας σύντροφος που δεν γνωρίζει τα πάντα για το σεξ είναι συχνά πολύ καλύτερος από αυτόν που πιστεύει ότι τα ξέρει όλα. Το σεξ και οι σεξουαλικές ανάγκες είναι διαφορετικές για κάθε άτομο και κάθε ζευγάρι. Μην παραβλέπεις έναν σύντροφο που το γνωρίζει αυτό. Θα πρέπει να είναι ανοιχτός στο να εξερευνά νέα πράγματα και να ρωτούν τι σου αρέσει (και τι δεν σου αρέσει) στο κρεβάτι. Εάν δεν ενδιαφέρεται να μάθει νέα στιλ ή πληροφορίες ανταποκρινόμενος στα αιτήματά σου, να το θεωρήσεις ως κόκκινη σημαία.

Είστε στην ίδια φάση ζωής

Ακόμα κι αν κάποιος φαίνεται υπέροχος, μπορεί να μην είναι καλός για σένα αν δεν βρίσκεστε σε παρόμοιο στάδιο ζωής. Για παράδειγμα, εάν κάνεις μεγάλες επαγγελματικές κινήσεις, ενώ εκείνος ακόμα ψάχνετε, οι προτεραιότητές σας μπορεί να μην ευθυγραμμίζονται. Ή αν ψάχνεις για πάρτι και να διασκεδάσεις, αλλά εκείνος θέλει ηρεμία, αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένταση που θα μπορούσε να διαβρώσει τη σχέση. Αν και ορισμένες διαφορές ως προς τον τρόπο ζωής μπορεί να είναι εντάξει, φροντίστε να μιλήσετε για τις προτεραιότητες και τους στόχους σας για το παρόν και το μέλλον. Για πολλούς ανθρώπους, ένα μεγάλο χάσμα ηλικίας είναι ακόμη πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί από ένα μεγάλο χάσμα στη φάση που βρίσκεστε στη ζωή σας.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας