Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 σημάδια ότι η σχέση με το ταίρι σου είναι υγιής

Αν εφαρμόζεται αυτή η λίστα στη σχέση σου, τότε κάτι κάνετε σωστά!


Ναταλία Πετρίτη

Υπάρχουν πολλά περισσότερα σε μία σχέση από το να υπάρχει σεξουαλική έλξη και κοινά ενδιαφέροντα μεταξύ των μελών της. Για να λειτουργήσει η ένωση δύο ανθρώπων και οι δύο οφείλουν να λειτουργούν εντός της σχέσης τους με τρόπο υγιή, αλλιώς όλα τα άλλα είναι μάταια. Τι σημαίνει όμως στην πραγματικότητα υγιής σχέση; Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις αν η δική σου μπαίνει κι αυτή στην κατηγορία.

Σημάδια ότι η σχέση σου είναι υγιής:

Η εμπιστοσύνη είναι ο βασικός πυλώνας της σχέσης σου

Η εμπιστοσύνη μεταξύ δύο ανθρώπων σε μια σχέση οφείλει να είναι και ο βασικός της πυλώνας για να λειτουργήσει. Αυτό στην εποχή των κοινωνικών δικτύων και των κινητών τηλεφώνων μπορεί καμιά φορά να κλονίζεται – μπορεί μια φορά να μην έχει το χρόνο να απαντήσει στο μήνυμά σου αμέσως ή το κινητό σου να κλείσει και να μην έχεις τρόπο να το φορτίσεις για ώρες ώστε να επικοινωνήσετε. Σε αυτές τις περιπτώσεις αν εσύ και ο σύντροφός σου δείχνετε κατανόηση, χωρίς να καταφεύγετε σε αχρείαστες σκηνές και ζήλιες, τότε σημαίνει πως έχετε χτίσει την απαραίτητη εμπιστοσύνη που είναι το κλειδί σε μια σχέση που χαρακτηρίζεται από υγιές περιβάλλον.

Δεν φοβάστε να πείτε τι σκέφτεστε

Καμιά φορά όταν αγαπάμε τον άλλον υπερβολικά, αυτοπεριοριζόμαστε ως προς αυτά που θα θέλαμε υπό κανονικές συνθήκες να επικοινωνήσουμε μαζί του. Αν στη σχέση σας μιλάτε πραγματικά για όλα όσα νιώθετε, χωρίς να φοβάστε για αντιδράσεις και σχόλια από την άλλη πλευρά, τότε σίγουρα το κάνετε σωστά!

Συμφωνείτε ότι διαφωνείτε σε κάποια πράγματα

Αυτό μπορεί να ιδωθεί ως επέκταση του προηγούμενου επιχειρήματος. Σε μια σχέση δεν χρειάζεται να είναι και τα δύο πρόσωπα ίδια, ούτε να ταυτίζονται πάντοτε οι απόψεις τους σε διάφορα ζητήματα. Αν υπάρχει αγάπη και κατανόηση και από τις δύο πλευρές, θα δεις ότι ακόμη και όταν δεν ταυτίζεστε γύρω από συγκεκριμένα πράγματα, όλα θα πηγαίνουν τέλεια μεταξύ σας.

Νιώθεις άνετα με το σώμα και τις επιλογές σου

Σε μια υγιή σχέση τα άτομα που την συναπαρτίζουν αισθάνονται εξίσου άνετα με το σώμα και τις επιλογές τους αναφορικά με αυτό, αλλά και γενικά. Δεν νοείται να είσαι με έναν άνθρωπο και να ντρέπεσαι για την εμφάνισή σου, είτε αυτή έχει να κάνει με το πως είναι το βάρος ή άλλα χαρακτηριστικά σου, είτε με το τι ρούχα επιλέγεις να φοράς όταν βρίσκεστε μαζί. Αν λοιπόν με το άλλο σου μισό νιώθεις πάντα ο εαυτός σου χωρίς καμία ανασφάλεια, τότε έχεις κάνει σωστή επιλογή.

Τα όρια που έχετε θέσει είναι υπαρκτά και τηρούνται

Για να λειτουργήσει υγιώς μια σχέση οφείλετε να θέσετε και συγκεκριμένα όρια. Αυτό είναι κάτι που γίνεται εξαρχής με ειλικρινή συζήτηση και από τις δύο μεριές και μπορεί να περιλαμβάνει από το να μην πηγαίνει κανείς απροειδοποίητα στο σπίτι του άλλου, μέχρι το να σέβεται το χρόνο που περνά με οικογένεια ή φίλους και μόνο. Σε περίπτωση που έχετε συζητήσει για το τι όρια έχετε στη σχέση σας και τα τηρείτε ευλαβικά και οι δύο μεριές, τότε έχετε συμβάλει στη δημιουργία ενός υγειούς περιβάλλοντος για να αναπτυχθεί αυτή η σχέση όσο πιο όμορφα και ποιοτικά γίνεται.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνεις να μιλήσει για το πώς νιώθει για σένα

Έκφραση συναισθημάτων και άντρες… δυο κόσμοι ασύμβατοι

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μήπως ο τύπος που σου αρέσει είναι εντελώς αναξιόπιστος;

10 σημάδια που δείχνουν ότι δεν θα μπορείς ποτέ να βασιστείς σε αυτόν

ΣΧΕΣΕΙΣ

10 σημάδια ότι του συμπεριφέρεσαι όπως η μητέρα του κι όχι η κοπέλα του

Ο φίλος σου είναι ο ερωτικός σου σύντροφος κι όχι κανένα απροστάτευτο παιδάκι για να υιοθετήσεις…

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 4 Οκτωβρίου

Εάν η διάθεσή σας είναι πεσμένη, αναζητήστε την παρέα ενός καλού σας φίλου

INTERVIEW

Back to 80-90s, με Κώστα Μπίγαλη, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα

The biggest 80s & 90s party! Μπίγαλης, Βόσσου, Μαντώ και Πωλίνα, 6/10, Faliro Summer Theater

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!

Εγγραφείτε στο newsletter μας: