Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 tips για να βελτιώσεις την επικοινωνία σου με το ταίρι σου

Ακολούθα τις συμβουλές μας και η ποιότητα της σχέσης σου θα αναβαθμιστεί σε αυτήν που πάντα ήθελες



Δεν είναι και κανένα μυστικό ότι η καλή επικοινωνία με το ταίρι μας είναι το κλειδί για μια υγιή και όμορφη σχέση. Αυτό που πολλές φορές δεν καταλαβαίνουμε είναι πως να συμβάλουμε ακριβώς στη βελτίωσή της, γι΄ αυτό και δεν είναι καθόλου κακό να αναζητάμε όσο μπορούμε συμβουλές για να το πετύχουμε. Το AllYou έχει φυσικά τις καλύτερες.

Μην κρύβεις πράγματα κάτω από το χαλί

Πολλές φορές συμβαίνουν πράγματα σε μία σχέση ή και μέσα μας που μας ενοχλούν και μας χαλούν τη διάθεση. Όμως αντί να τα μοιραζόμαστε με τον σύντροφό μας επιλέγουμε να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί και να τα αγνοούμε, κυρίως επειδή θεωρούμε πως το να τα επικοινωνήσουμε θα χαλάσει το κλίμα της σχέσης μας και θα δημιουργήσει εντάσεις. Στην πραγματικότητα όμως, το να επικοινωνούμε άμεσα με τον άλλον αυτού του είδους τα ζητήματα είναι που επιφέρει και γρήγορες λύσεις για αυτά, οπότε την επόμενη φορά που θα πιάσεις τον εαυτό σου να καταπίνεις τέτοιες καταστάσεις, επίλεξε να εκφραστείς άμεσα και ευθέως.

Μην κατηγορείς το ταίρι σου για τα πάντα

Ακόμη κι όταν πιστεύεις ότι για μια κακή κατάσταση στη σχέση σας ευθύνεται ο άλλος, προσπάθησε να δεις τα πράγματα και από την μεριά του και κάνε τον απολογισμό σου ως προς το πως συμπεριφέρεσαι και εσύ ως προς την αντιμετώπιση και την ίδια την δημιουργία των προβλημάτων αυτών. Σίγουρα υπάρχουν φορές που εσύ δεν φέρεις ευθύνες για μια κακή εξέλιξη στη σχέση σας, αλλά θα εκπλαγείς και από το πόσες φορές μπορεί κι εσύ να έχεις συμβάλει άθελά σου στη δημιουργία μιας συνθήκης που πλήττει και τους δύο. Όταν δε το συνειδητοποιήσεις, συζήτησέ το και ανάλαβε τις ευθύνες σου με μια ήρεμη και ώριμη συζήτηση με τον σύντροφό σου.

Διάλεξε το κατάλληλο μέρος και στιγμή για να συζητήσεις

Δεν είναι όλες οι συζητήσεις με τους ανθρώπους που αγαπάμε εύκολες ή ευχάριστες, γι’ αυτό προσπάθησε όταν πρέπει να γίνει μια αντίστοιχη συζήτηση να βρίσκεις το κατάλληλο μέρος και τη στιγμή για να συμβεί. Ακόμη και όταν πρόκειται να ειπωθούν σκληρές αλήθειες και άλλα αντίστοιχα στενάχωρα πράγματα, τουλάχιστον θα έχετε φροντίσει από κοινού να συμβούν με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες και για τους δύο.

Δώσε χώρο και χρόνο για έκφραση και άκου προσεκτικά

Η καλή επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους συνεπάγεται να παρέχουμε τον απαραίτητο χώρο και χρόνο ώστε λαμβάνει χώρα. Μην πιέζεις καταστάσεις και μην είσαι ανυπόμονη. Ο κάθε άνθρωπος άλλωστε λειτουργεί διαφορετικά και πολλές φορές αυτά που σε εμάς φαίνονται αυτονόητα δεν είναι και για εκείνους. Επιπλέον, μην απαιτείς μόνο από το έτερο ήμισύ σου να σε ακούει προσεκτικά. Οφείλεις κι εσύ να κάνεις το ίδιο κάθε στιγμή.

Κάνε εξάσκηση

Θυμήσου ότι η το να εξασκείσαι στην επικοινωνία σου με τον σύντροφό σου είναι και το κλειδί ώστε αυτή όντως να βελτιώνεται. Χτίσε σταδιακά θετικές συνήθειες ως προς το πως μιλάτε και ακούτε ο ένας τον άλλον και με το πέρασμα του χρόνου θα δεις ότι η μεταξύ σας επικοινωνία θα φτάσει στο υψηλό επίπεδο αλληλοκατανόησης και φροντιστικότητας που πάντα ήθελες.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε