Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα του one night stand

Κρύο – καιρός για δύο, αλλά όχι για μια νύχτα μόνο…



Οκ, μπορεί τα one night stands να μην ήταν ποτέ το καλύτερό σου, αλλά ήταν όμως μια επιλογή. Μια επιλογή που σου έδινε τη δυνατότητα να έχεις ίσους όρους με τα αγόρια στο παιχνίδι του φλερτ κι όχι μόνο. Έμαθες να λες και να απαιτείς να ακούγεται και να είναι σεβαστό το ΟΧΙ σου, αλλά άρχισες να προσφέρεις και το «ναι» σου καθαρά και κυρίως χωρίς ντροπή. Έχεις τον έλεγχο για το σώμα σου, ξέρεις ποιες προφυλάξεις να παίρνεις, ξέρεις να σε προσέχεις και να έχεις και από τους άλλους τον σεβασμό που σου πρέπει.

«Θα σκότωνα για να έχω έναν οργασμό, αλλά αρνούμαι να πεθάνω για χάρη του» είναι το μότο πολλών γυναικών μετά τα δεδομένα που άλλαξε η πανδημία σχετικά με την ασφάλεια και την υγεία. Για πολύ περισσότερες αυτό καθιερώθηκε και ως το καθημερινό μάντρα καραντίνας – που λειτουργούσε ως υπενθύμιση κάθε φορά που οι ορμόνες της επιθυμίας του να κάνεις σεξ χτυπούσαν κόκκινο.

Αγωνίστηκες πολύ για να αποενεχοποιήσεις το σεξ ως απόλαυση. Κατάφερες το να λες «θέλω να κάνω σεξ» με τη φυσική άνεση που λες «θέλω να φάω σοκολάτα». Κι όσο κι αν το να απολαύσεις μια σοκολάτα δεν σου ήταν ποτέ δύσκολο, άλλο τόσο πέτυχες κάποια στιγμή και το να ικανοποιείς την ανάγκη σου για ερωτική ηδονή να μην είναι κάτι out of the question.

Τώρα όμως τι προφυλάξεις να πάρεις και από ποιον ακριβώς να προστατευτείς όταν ο αόρατος εχθρός ακούει στο όνομα covid-19 και μπορεί να βρίσκεται παντού – ακόμα και σε σένα χωρίς καν να το ξέρεις. Πόσο διατεθειμένη είσαι για ένα one night stand όταν ακόμα και το one night flirt σε live εκδοχή ήταν για αρκετό διάστημα απαγορευμένο. 

apolafsia

Την απελευθέρωση του One night stand σε έναν βαθμό την χρωστάς στα μέτρα αντισύλληψης και προστασίας που έχεις στη διάθεσή σου – τόσο για να μην έχεις ως αποτέλεσμα της ηδονής μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη αλλά και για να μην κολλήσεις οτιδήποτε μεταδοτικό από τον γλυκό άγνωστο της μιας βραδιάς. Με τον ιό να μεταλλάσσεται, και τα ποσοστά που αφορούν την ηλικία σου να αυξάνονται, όσο κι αν τα ποσοστά θνησιμότητας ακόμα στο ηλικιακό σου γκρουπ είναι χαμηλά, δεν θα ήθελες να διακινδυνεύσεις τις πιθανότητες να μπεις στις στατιστικές του κορωνοϊού. Κάποτε ένα προφυλαχτικό ήταν σχεδόν αρκετό για να αφαιρέσει από το μυαλό σου τις βασικότερες έγνοιες για τους χειρότερους φόβους σου. Αλλά σεξ με ολόσωμη μάσκα… ή με μάσκα και γάντια και χωρίς επαφές τρίτου τύπου τι σόι σεξ θα ήταν… Οκ, η φαντασία σε συνδυασμό με την ανάγκη μπορεί να οδηγήσει σε πολλές καινοτομίες και θέληση να υπάρχει και δύο ερωτικοί σύντροφοι μπορούν να βρουν την άκρη για να προσφέρουν ηδονή ή έστω να βρουν τρόπους κοινής ερωτικής απόλαυσης.

Τι γίνεται όμως με δύο αγνώστους ή δύο που φλερτάρουν στα social ή στις εφαρμογές γνωριμιών, όταν νιώθουν να έχουν χημεία και θέλουν να το δοκιμάσουν και στην πράξη; Η απάντηση είναι απλή, βάζετε την ερωτική επιθυμία λίγο στον πάγο, αποφασίζετε από κοινού να κάνετε το self test, κι αν είστε covid free είστε και free να κάνετε σεξ.

Είναι πολύ πρακτικό. Στο εξωτερικό ήδη το one month stand έχει γίνει η νέα hot τάση, που διατηρεί τον ερωτισμό ζωντανό στις πόλεις… και εσάς επίσης… Το eharmony ονομάζει το trend «μίνι σχέση», ενώ κάποιοι θα έσπευδαν να το χαρακτηρίσουν ως την ιδανική λύση για όσους και όσες έχουν θεματάκια δέσμευσης, καθώς το one month stand είναι μια ρύθμιση που συνδυάζει το περιστασιακό σεξ με την προσωρινή οικειότητα. Αν το one night stand θεωρούνταν ένα έτοιμο γεύμα για μικροκύματα το one month stand μοιάζει με λίγο πιο γκουρμέ κι αναβαθμισμένη εκδοχή: βολικό, επιμελημένο και -όπως όλα τα καλά έτοιμα γεύματα- με σαφή ημερομηνία λήξης.

guy3

Η «σχέση των τεσσάρων εβδομάδων» όπως αλλιώς αναφέρεται γίνεται το νέο ανερχόμενο μοτίβο σεξ. Παραμένει στις ασφαλείς επιλογές και στις προϋποθέσεις που καλύπτονται από τους όρους που επιβάλλει η πανδημία, μειώνει το ρίσκο αφήνοντας ωστόσο περιθώρια ανάπτυξης της αδρεναλίνης αλλά και της ερωτικής έξαψης που συνοδεύει το σεξ με κάποιον στις αρχές μιας σχέσης ή με έναν σχεδόν άγνωστο – δίνοντας όμως και την άνεση για τη δημιουργία οικειότητας και συναισθηματικής εγγύτητας.

Το lockdown -που πέρασες αλλά κι αυτό που ίσως έρχεται- σε συνδυασμό με το social distancing αλλά και όλους τους άλλους ρητούς και άρρητους (αυτό)περιορισμούς έχουν αλλάξει τον τρόπο του flirting και του dating. Το slow down και οι «φίλοι με πλεονεκτήματα» διαμορφώνουν δύο ισχυρές τάσεις, όπου κάπου ανάμεσά τους βρίσκεται και το one month stand. Γραπτά μηνύματα, sexting, βιντεοκλήσεις έχουν σε μεγάλο βαθμό αντικαταστήσει τις κλασικές ιεροτελεστίες των πρώτων ραντεβού.

Το τυχαίο σεξ μπήκε στο pause. Αλλά η ανάγκη για σεξ δεν μπορεί εύκολα να μπει στο mute. Και επειδή το 2021 είναι μια εποχή βαθιάς αλλαγής, οι συνηθισμένες ανησυχίες σχετικά με την «υπερβολική ταχύτητα» ή «τον τερματισμό μιας σχέσης πολύ γρήγορα» δεν ισχύουν πραγματικά. Πώς μπορούν οι φίλοι ή οι εσωτερικές φωνές σου να πουν, «Αυτή η σχέση δεν είναι φυσιολογική» όταν ολόκληρος ο κόσμος σκοντάφτει τυφλά προς ένα νέο «φυσιολογικό»;

man-love-c

Ωστόσο, παρά τον αλλαγμένο κόσμο, ορισμένες αλήθειες εξακολουθούν να ισχύουν, όπως το ότι να κοιμάσαι με κάποιον δεν εγγυάται την αληθινή αγάπη, ακόμη και αν η σύνδεση διαρκεί 24 ημέρες αντί για 24 ώρες. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από μια ετήσια εθνική έρευνα από το Match.com, κατά μέσο όρο, το 35% των ερωτηθέντων που είχαν σχέσεις «φίλων με πλεονεκτήματα» προχώρησαν σε μακροχρόνια σχέση. Εν τω μεταξύ, οι τέσσερις εβδομάδες είναι ένα φυσικό τελικό χρονικό σημείο για περιστασιακό σεξ, ισχυρίζονται οι ειδικοί, «επειδή η βιασύνη της ντοπαμίνης που λαμβάνουμε από τη διέγερση συχνά εξασθενεί μέσα σε αυτό το διάστημα».

Το σκεπτικό συμπίπτει ακόμη και με τις ειδικές οδηγίες για την υγεία - όπως αυτές που κυκλοφόρησαν από το Ολλανδικό Εθνικό Ινστιτούτο για τη Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον - που προωθούν την ιδέα των sexbuddies (που, ναι, είναι ακριβώς αυτό που ακούγονται), καθώς οι μελέτες δείχνουν ότι το σεξ σε τακτική βάση βοηθά στην αύξηση των επιπέδων των αντισωμάτων.

Στην εποχή του κορωνοϊού άνθρωποι σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να διαμορφώσουν νέους τύπους σύνδεσης. Το one month stand είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης της «καμπύλης εκμάθησης ευχαρίστησης» που είναι ζωτικής σημασίας για τη σεξουαλική εκπλήρωση των γυναικών, δοκιμάζει μια πιθανή σύνδεση σε τρελούς καιρούς και ξέρει να κρατάει -ανώδυνες- αποστάσεις χωρίς συναισθηματικούς τραυματισμούς εάν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θέλεις.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ