Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 λάθη που κάνουν τα ζευγάρια που πρωτοσυγκατοικούν ως προς τον νέο τους χώρο (και πως να τα αποφύγεις)

Η στιγμή της συγκατοίκησης έφτασε. Μάθε τώρα πως θα αποφύγεις πέντε κοινά λάθη που μπορεί να φθείρουν τη σχέση σας.



Η στιγμή της συγκατοίκησης με τον σύντροφό σου έφτασε και είμαστε σίγουρες ότι είστε και οι δύο κατενθουσιασμένοι. Όπως όμως μπορεί να γνωρίζεις ήδη αν έχεις συγκατοικήσει ξανά στο παρελθόν, η συνύπαρξη με έναν ακόμη άνθρωπο στο σπίτι μπορεί να είναι ονειρική, αλλά και να πάει και εντελώς στραβά αν από την αρχή δεν θέσετε συγκεκριμένους κανόνες και όρια ως προς αυτήν. Διάβασε λοιπόν 5 κλασικά λάθη που κάνουν τα ζευγάρια  πρωτοσυγκατοικούν ως προς τον νέο τους χώρο και μάθε πως θα τα αποφύγεις για να χτίσεις την απόλυτη ερωτική φωλιά με το ταίρι σου στο νέο σας σπίτι.

Pixel

Δεν δίνετε ο ένας στον άλλο αρκετό προσωπικό χώρο

Ναι, αγαπάς τον σύντροφό σου και σε αγαπάει εξίσου. Όμως όλοι οι άνθρωποι χρειαζόμαστε και λίγο χρόνο με τον εαυτό μας για ξεκούραση και ανασυγκρότηση. Φροντίστε στο νέο σας σπίτι να φτιάξετε και οι δύο από έναν χώρο που θα σας είναι κάπως πιο προσωπικός ώστε να απολαμβάνετε σε αυτόν στιγμές ηρεμίας με τον εαυτό σας και μόνο. Αυτός ο χώρος μπορεί να είναι ένα δωμάτιο-γραφείο, ένα σημείο της κρεβατοκάμαρας, ακόμη και μια αναπαυτική καρέκλα του σαλονιού σας. Αυτός θα είναι ο χώρος σας για διάβασμα, τηλεόραση και γενικά me time.

Τα αντικείμενα του ενός βρίσκονται παντού στο σπίτι

Σίγουρα θέλεις να έχεις τη συλλογή σου από βιβλία σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού και σίγουρα θέλει και το ταίρι σου να φαίνονται παντού τα μετάλλιά του από όταν έπαιζε μπάσκετ. Όμως όταν τα αντικείμενα του ενός από ένα ζευγάρι κατακλύζουν τη διακόσμηση και τα δωμάτια όλου του σπιτιού, υποδεικνύεται μια έλλειψη σεβασμού ως προς τον άλλον. Φροντίστε γι’ αυτόν τον λόγο να διατηρείται μια ισορροπία ως προς την έκθεση των προσωπικών σας αντικειμένων και από τις δύο μεριές. Άλλωστε η ίδια η έννοια της συγκατοίκησης είναι να μοιράζεστε πραγματικά τον χώρο σας.

Pixel

Το στυλ του ενός στη διακόσμηση επικρατεί παντού

Ακόμη κι αν έχετε εντελώς αντίθετη αισθητική και διαφορετικά γούστα ως προς τη διακόσμηση του χώρου, οφείλετε από την αρχή να τα βάλετε κάτω και να βρείτε τη χρυσή τομή ως προς το ύφος που θα έχει ο χώρος σας. Το να επικρατεί το στυλ του ενός στη διακόσμηση ενός χώρου μπορεί πολύ γρήγορα να δημιουργήσει εντάσεις και τσακωμούς που κανείς δεν επιθυμεί. Αν σας είναι πολύ δύσκολο να βρείτε το πως θα θέλατε να είναι ο χώρος σας, τότε δεν έχετε παρά να μιλήσετε με έναν ειδικό που θα αντλήσει από τα γούστα και των δύο και θα δημιουργήσει ένα εξειδικευμένο στυλ για το σπίτι σας βασισμένο στις ανάγκες και το στυλ και των δύο.

Κρατάτε αντικείμενα από προηγούμενες σχέσεις σας σε σημεία του σπιτιού που φαίνονται

Το να κρατάτε μερικά από τα αντικείμενα που σας έχουν δωρίσει σε προηγούμενες σχέσεις σας δεν είναι απαραίτητα κακό, εκτός αν αυτά βρίσκονται στο νέο σας σπίτι με τον σύντροφό σας σε πρώτο φόντο στους κοινόχρηστους χώρους. Κι αυτό γιατί, χωρίς καμία αμφιβολία, θα κάνετε τον τωρινό σας σύντροφο να αισθανθεί άσχημα, δημιουργώντας αχρείαστες εντάσεις και παρεξηγήσεις. Φροντίστε να τοποθετήσετε τα αντικείμενα αυτά σε αποθηκευτικούς χώρους και σκεφτείτε και το ενδεχόμενο να απαλλαγείτε πλήρως από αυτά, μιας που έχετε προχωρήσει στη ζωή σας.

Δεν έχετε καθόλου κοινά αντικείμενα και έπιπλα

Το να αγοράσετε εκ νέου αντικείμενα και έπιπλα για το νέο σας σπίτι επισφραγίζει τη σταθερότητα της σχέσης σας και τη σιγουριά σας για το νέο σας βήμα στη συγκατοίκηση. Με αυτόν τον τρόπο το νέο σας σπίτι μοιάζει αμέσως πιο «σπίτι» και για τους δύο, ενώ βάζετε ισχυρά θεμέλια στη σχέση σας διαλέγοντας από κοινού και σεβόμενοι ο ένας τα γούστα και τις ανάγκες του άλλου.

SELECTIONS

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να (ξανα)κερδίσεις την εμπιστοσύνη του…

Και κυρίως πώς να μην την (ξανα)χάσεις!

Προτεινόμενα

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Με παστέλ outfit και τσάντα Balmain στην πρεμιέρα της Λένας Δροσάκη

Οι δύο φίλες πόζαραν χαμογελαστές και αγκαλιασμένες

BEAUTY TIPS

Εσύ εφαρμόζεις σωστά το αντηλιακό σου;

Tips από τους ειδικούς για να έχεις πάντοτε την κατάλληλη και επαρκή προστασία από τον ήλιο