Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 πράγματα που πρέπει να κάνεις με τον σύντροφό σου προτού ξεκινήσετε τις προσπάθειες για ένα μωρό

Πριν να ξεκινήσετε τις προσπάθειες ώστε να φέρετε στον κόσμο ένα παιδί, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τη σωστή προετοιμασία για τον ερχομό του



Αν κι εσύ σκέφτεσαι με τον σύντροφό σου ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να προσπαθήσετε για ένα μωρό, βεβαιώσου ότι εσύ και εκείνος είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για τον ερχομό του ανθρώπου που θα σας αλλάξει εντελώς τη ζωή. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις ποια είναι τα 5 πράγματα που οφείλετε να κάνετε πριν να ξεκινήσετε τις διαδικασίες ώστε να γίνετε οικογένεια.

Κάντε τις απαραίτητες εξετάσεις

Πάνω από το 14% των ζευγαριών παγκοσμίως αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας. Τις περισσότερες φορές οι ειδικοί προτείνουν σε αυτά να περιμένουν για περίπου έναν χρόνο όσο προσπαθούν προτού να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις για τον έλεγχο της γονιμότητάς τους. Αν όμως βρίσκεστε και οι δύο στα 30s σας ή και πολύ πιο μετά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένετε τόσο καιρό, από τη στιγμή που είστε αποφασισμένοι να μεγαλώσετε την οικογένειά σας. Κάνοντας τις απαραίτητες εξετάσεις θα μάθετε που βρίσκεστε και θα δράσετε όσο το δυνατόν νωρίτερα σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο ζήτημα. Αν από την άλλη βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα, θα προσπαθήσετε έχοντας ένα άγχος λιγότερο.

Προετοιμαστείτε σωματικά για τη σύλληψη και την εγκυμοσύνη

Για το άτομο που πρόκειται να μείνει έγκυος, η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι ένα διάστημα που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και είναι παράλληλα μια εμπειρία που χρειάζεται και μια κάποια προετοιμασία σε σωματικό επίπεδο. Επισκεφθείτε τον γιατρό σας που θα σας δώσει όλες τις απαραίτητες συμβουλές για αυτήν την προετοιμασία και περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα, που επιβαρύνουν την υγεία ποικιλοτρόπως. Επιπλέον, προσπαθήστε να γυμνάζεστε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα ώστε να διατηρείτε το σώμα σας σε φόρμα για να αντέξει μελλοντικά το βάρος της εγκυμοσύνης και γενικά φροντίστε ώστε να ακολουθείτε ένα υγιές lifestyle, καταναλώνοντας φρούτα, λαχανικά, αρκετό νερό και απολαμβάνοντας έναν καλό ύπνο καθημερινά. Εξίσου υγιές lifestyle οφείλει να διατηρεί και το ταίρι σας, καθώς η υγεία του σπέρματός του εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό από τον τρόπο ζωής του.

Βεβαιωθείτε ότι ζείτε σε ένα σπίτι που μπορεί να φιλοξενήσει και ένα μωρό

Προτού ξεκινήσετε τις προσπάθειες για ένα μωρό, βεβαιωθείτε ότι το περιβάλλον του σπιτιού σας μπορεί να υποστηρίξει και ένα παιδί, κάνοντας τον απαραίτητο χώρο και αποβάλλοντας αντικείμενα που θα μπορούσαν δυνητικά να το βλάψουν με κάποιον τρόπο. Στην περίπτωση που νοικιάζετε έναν χώρο που κρίνετε πως είναι ακατάλληλος για ένα μωρό, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μετακομίσετε προτού καν να μείνετε έγκυος, μιας που μια μετακόμιση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μετά τη γέννηση του παιδιού σας είναι εξαιρετικά δύσκολη τόσο για τους γονείς όσο και για το παιδί.

Διευθετήστε τα οικονομικά σας

Ο ερχομός ενός μωρού έχει δυστυχώς μαζί με την ευτυχία και την πληρότητα που προσφέρει και τεράστια έξοδα, τα οποία θα παρατηρήσετε πως είναι σαν να μην τελειώνουν ποτέ, ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Προτού ξεκινήσετε τις προσπάθειες για ένα παιδί, βεβαιωθείτε πως αυτό είναι κάτι που μπορείτε να υποστηρίξετε οικονομικά τόσο στο σήμερα, όσο και μελλοντικά. Μιλήστε με άτομα από το περιβάλλον σας που έχουν παιδιά και μην φοβηθείτε να ρωτήσετε τι περίπου να περιμένετε σε οικονομικό επίπεδο από μι εγκυμοσύνη, ώστε να προετοιμαστείτε καταλλήλως. Σε περίπτωση δε που έχετε κάποια χρέη που σας επιβαρύνουν, προσπαθήστε να τα διευθετήσετε ώστε όταν πια θα ξεκινήσετε τις προσπάθειές σας, να μην νιώθετε κάποια ανασφάλεια σχετικά με αυτά. Επιπλέον, αν υπάρχει η δυνατότητα, ξεκινήστε ένα κοινό ταμείο αποταμίευσης για τη μελλοντική σας οικογένεια.

Συζητήστε για το πως θα θέλατε να μεγαλώσετε το παιδί σας

Το γεγονός ότι είστε ένα αγαπημένο ζευγάρι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μοιράζεστε ένα κοινό όραμα ως προς το πως θα αναθρέψετε μαζί ένα παιδί. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, προτού ξεκινήσετε τις προσπάθειες για να φέρετε στον κόσμο ένα μωρό, βεβαιωθείτε πως ο τρόπος που θα θέλατε να το μεγαλώσετε είναι ο ίδιος και, αν όχι ακριβώς ίδιος, ότι συνεννοείστε τουλάχιστον στους βασικούς άξονες της ανατροφής του που θα θέσετε από κοινού.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιες φράσεις να πείτε για να θέσετε τα όριά σας στους άλλους

Ο χώρος σας, ο χρόνος σας, τα όριά σας πρέπει να αδιαπραγμάτευτα

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια