7 τρόποι να ξαναχτίσετε μια σχέση που φαντάζει καταδικασμένη

Ακόμη κι όταν νιώθετε ότι τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει για να φτιάξετε τη σχέση σας, κάποιες φορές αξίζει να προσπαθήσετε λιγάκι παραπάνω

Ναταλία Πετρίτη

Η σχέση σας φαντάζει εδώ και καιρό καταδικασμένη. Κι όμως τα αισθήματα και των δύο είναι ακόμα εκεί και νιώθετε πως αυτό που έχετε μεταξύ σας δεν αξίζει να τελειώσει. Δώστε μια δεύτερη ευκαιρία, διαβάζοντας 7 τρόπους ώστε να ξαναχτίσετε αυτό που είχατε.

Κάντε έναν φιλικό και πολιτισμένο διάλογο

Πολλές φορές, ακόμη κι ένα ζεστό μήνυμα μπορεί να αναθερμάνει μια σχέση που φαντάζει στο μυαλό σας κατεστραμμένη. Κάντε μαζί έναν φιλικό και πολιτισμένο διάλογο όπου θα μιλήσετε για όλους τους προβληματισμούς και τα ζητήματα της σχέσης σας και ίσως τα πράγματα βελτιωθούν.

Να είστε σαφείς και οι δύο για τις προθέσεις σας

Όταν επιχειρείτε να σώσετε τη σχέση σας, οφείλετε να είστε και οι δύο σαφείς ως προς τις προθέσεις σας. Δείξτε σεβασμό και φροντιστικότητα για να χτίσετε εκ νέου την εμπιστοσύνη που μπορεί να έχει χαθεί ανάμεσά σας και μην περιμένετε ποτέ ο άνθρωπος που έχετε δίπλα σας να μπορεί να διαβάσει τη σκέψη σας. Πρέπει από μόνη σας να είστε σε θέση να μιλάτε και να διεκδικείτε όσα επιθυμείτε.

Η αγάπη είναι το βασικό συστατικό

Ο λόγος για τον οποίο μπαίνετε στη διαδικασία να ξαναχτίσετε μια σχέση δεν είναι άλλος από τα συναισθήματα αγάπης που νιώθετε ο ένας για τον άλλον. Αν πιστεύετε ότι ο λόγος που το επιχειρείτε είναι η λαγνεία, η ζήλεια ή η αντίδραση σε κάτι άλλο, μην το επιχειρήσετε.

Χτίστε μια γέφυρα επικοινωνίας και ξεχάστε το παρελθόν

Οτιδήποτε κι αν συνέβη μεταξύ σας στο παρελθόν και οδήγησε στο τέλος της σχέσης σας, πρέπει να το αποβάλετε από μέσα σας. Αλλιώς τα φαντάσματα παλαιότερων και δυσκολότερων εποχών θα σας ταλαιπωρούν για πάντα και δεν θα καταφέρετε να ξαναχτίσετε ποτέ τη σχέση σας με υγιείς όρους 

Να είστε και οι δύο ειλικρινείς

Η ειλικρίνεια είναι το κλειδί για να αναγνωρίσει ο καθένας τα λάθη και τις αστοχίες σας και είναι απαραίτητη ώστε να κάνετε το επόμενο βήμα μαζί.

Απολογηθείτε

Αν εσείς ή ο σύντροφός σας θεωρείτε ότι έχετε σφάλει στο παρελθόν της σχέσης σας με τρόπο που πλήγωσε σφοδρά τον άλλον και εν τέλει την ίδια τη σχέση, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να απολογηθείτε για το λάθος σας. Είναι άλλωστε κομμάτι μιας ειλικρινούς προσπάθειας να αφήσετε το παρελθόν αυτό πίσω και να προχωρήστε μπροστά, αυτή τη φορά με απόλυτη συνείδηση του ότι θέλετε να είστε μαζί.

Σκεφτείτε θετικά

Όταν ένα ζευγάρι επιχειρεί να σώσει μια κατεστραμμένη σχέση, είναι λογικό να υπάρχουν αμφιβολίες και προβληματισμοί ως προς το πως θα λειτουργήσει η νέα αυτή προσπάθεια. Ο μόνος τρόπος όμως να γίνει αυτό με επιτυχία είναι να αφεθείτε και να σκεφτείτε θετικά.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares